Με το ίδιος πάθος και για τρίτη φορά

Δημήτρης Μπούζας26 Ιανουαρίου 2023

Ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του, αποφασισμένοι να επιστρέψουν στη Θεσσαλονική, έχοντας στις αποσκευές τους... την πρόκριση. Δύσκολη, ίσως και επικίνδυνη αποστολή. Ομως ο ΠΑΟΚ των τελευταίων εντυπωσιακών εμφανίσεων και αποτελεσμάτων, έχει τα «φόντα», το «μέταλλο», αλλά και το κυριότερο την ψυχή, να διεκπεραιώνει με επιτυχία παρόμοιες καταστάσεις. Αντίπαλος του για τρίτη φορά μέσα σε ένα επταήμερο ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος. Στις δύο πρώτες αναμετρήσεις, είχαμε δύο αντίστοιχες συντριβές των Αθηναίων. 

Η πρώτη στην Τούμπα και η δεύτερη στη Λεωφόρο. Και στις δύο, ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του ταπείνωσαν αγωνιστικά – χωρίς υπερβολή – τους αντιπάλους τους, επιβάλλοντας σε απόλυτο βαθμό την επικυριαρχία και την ανωτερότητα τους. Να σκεφτεί κανείς πως σε ότι αφορά αυτό το τελευταίο, δηλαδή την χαώδη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες, με τον ΠΑΟΚ να υπερέχει συντριπτικά σε όλα τα επίπεδα, δεν υπήρξε ούτε υποψία αμφισβήτησης, ακόμη και από τους πιο φανατικούς οπαδούς των αντιπάλων. 

Το τρίτο λοιπόν κατά σειρά παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες, θεωρείται και είναι πολύ σημαντικό, γιατί από την έκβαση του θα εξαρτηθεί η πολύτιμη πρόκριση για την επόμενη φάση του κυπέλλου. Θα κλείσει δηλαδή η εκκρεμότητα που έμεινε και η οποία όμως στην «ούγια» της γράφει ένα θετικό αποτέλεσμα (2-0) για τους Θεσσαλονικείς. Οι ειδικοί παρόμοια σκορ τα χαρακτηρίζουν «μαξιλαράκια» για τους νικητές, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως διασφαλίζουν με βεβαιότητα προκρίσεις ή αποκλεισμούς. Είναι βέβαιο επί του προκειμένου, άλλωστε το είχε δηλώσει δημόσια ο Λουτσέσκου, πως δεν υπολογίζει αυτό το «μαξιλαράκι», σε ότι έχει κατά νου για τη σημερινή βραδινή σύγκρουση. 

Ξεκινάει από το «μηδέν» και «στήνει» την ομάδα του όπως ακριβώς τις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις, έχοντας στόχο να επαναλάβει ότι ακριβώς πέτυχε την προηγούμενη Τετάρτη στην Τούμπα και την Κυριακή που μας πέρασε στη Λεωφόρο. Το πως θα εξελιχθεί το παιχνίδι από την αρχή, έχει βέβαια την σημασία του. Ο έμπειρος Ρουμάνος γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πως θα αντιμετωπίσει έναν πιθανό αιφνιδιασμό και μια απόπειρα πίεσης, από τη στιγμή που οι γηπεδούχοι δεν έχουν σύμμαχο τον χρόνο, εξαιτίας του πρώτου αποτελέσματος. Προβλήματα με απουσίες στο ρόστερ υπάρχουν και είναι γνωστά. Ευτυχώς δεν είχαμε νεότερα. 

Έτσι, λίγο – πολύ η βασική ενδεκάδα είναι γνωστή. Σε αυτήν αν κάτι πρέπει να προστεθεί, είναι το γεγονός της άνετης προσαρμογής του υπερπολύτιμου Τάισον, στον οποίο ο κόουτς μπορεί να δώσει ακόμη περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Στην αποστολή είναι και ο Φελίπε Σοάρες, μια εναλλακτική λύση υπολογίσιμη. Οι γηπεδούχοι αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα στην άμυνα τους, με την ταυτόχρονη απουσία του τραυματία Μάγκνουσον και του τιμωρημένου Σένκεφελντ. 

Ο Γιοβάνοβιτς προφανώς θα περάσει στα μετόπισθεν τον Κουρμπέλη, για να καλύψει το κενό. Προπονήθηκε επίσης και ο Λάζο Κλέινχεϊσλερ. Ασφαλώς και δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η επιστράτευση του Μαντσίνι. Το θρίλερ της μεταγραφής του οποίου, τρόμαξε αλλά και διασκέδασε την κοινή γνώμη, εκθέτοντας όλους όσους συμμετείχαν, στον τρόπο με τον οποίο στήθηκε.

ΥΓ1: Σωστή η συμβουλή του Γιώργου Κούδα στον νεαρό Κωνσταντέλια: «Κλείσε τα αυτιά σου και τα μάτια σου, για να μην ακούς (προφανώς) τι λέγεται και τι γράφεται». Η συμβουλή αφιερωμένη σε κάποιους που δείχνουν να ενοχλούνται που υποστηρίζουν τα ίδια με τον «Μεγαλέξανδρο», χαρακτηρίζοντας τους μυαλοπώλες. Φάσκουν και αντιφάσκουν, χωρίς ίσως να το καταλάβουν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.