Με το δεξί και με υπογραφή του χαρισματικού πιτσιρικά!

Δημήτρης Μπούζας13 Σεπτεμβρίου 2020

Καλύτερος ο ΠΑΟΚ έχασε ευκαιρίες, «έπαιξε με την φωτιά» και όμως δεν «κάηκε» γιατί ήταν κυρίαρχος σε ολόκληρο το παιχνίδι. Χάρμα οφθαλμών το γκολ του νεαρού Τζόλη, αλλά και η συνολική εικόνα του ταλαντούχου σκόρερ. «Πρώτη» του Ζίβκοβιτς και πρώτες σκέψεις και συγκρίσεις για το παιχνίδι της Τρίτης.

Θα μπορούσε να είναι μια άνετη επικράτηση. Εξελίχθηκε όμως σε ένα ιδιόμορφο και αγχωτικό παιχνίδι, εξαιτίας των χαμένων κλασικών ευκαιριών των γηπεδούχων. Ωστόσο η ανωτερότητα των νικητών και ο απόλυτος έλεγχος που είχαν σε ολόκληρη τη διάρκεια της αναμέτρησης, τους κατέστησε αδιαμφισβήτητους κυρίαρχους. Κάτι που θα πρέπει να το αποδέχθηκαν και οι αντίπαλοι τους. Αξιόμαχη και κοντρολαρισμένη ομάδα αυτή του Γρηγορίου, αλλά κρατήθηκε ζωντανή και διεκδίκησε τις όποιες ελπίδες είχε, εξαιτίας όπως προαναφέραμε της αφλογιστίας των γηπεδούχων. 

Βέβαια το συγκεκριμένο παιχνίδι το συνόδευε η σκέψη του καθοριστικού αγώνα της Τρίτης, με την παράλληλη προσπάθεια όλων να αποτολμούν κάποιες συγκρίσεις και πιθανολογήσεις. Αν δηλαδή αυτός ο ΠΑΟΚ με αυτή την εικόνα, είχε τις δυνατότητες να ανταγωνιστεί και να αποκλείσει μια πανίσχυρη ομάδα όπως είναι η Μπενφίκα. 

Τελικά θα μπορούσες να πεις όμως και να αποδεχθείς πως είναι αδόκιμο να επιχειρούνται συγκρίσεις σε ανόμοια πράγματα. Μένοντας λοιπόν στο παιχνίδι, καταλήγουμε στην δίκαιη επικράτηση του ΠΑΟΚ. Στο ότι επίσης η αστοχία και ως ένα σημείο και η γκαντεμιά, δυσκόλεψαν κάπως τα πράγματα. Παράλληλα όμως είσαι υποχρεωμένος να σταθείς προσοχή και να υποβάλεις πρώτα τον σεβασμό σου και στη συνέχεια γιατί όχι και τα σέβη σου, σε ένα τεράστιο ταλέντο, σε ένα ολόφωτο αστέρι που ευχόμαστε να το βλέπουμε να φωτίζει για αρκετά χρόνια, όχι μόνο τον ουρανό της Τούμπας, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. 

Ο τιτανομέγιστος... «μικρός» έλαμψε για μια ακόμη φορά. Όχι μόνο με το αριστουργηματικό γκολ που πέτυχε, αλλά με την όλη απόδοση του. Όσες και όποιες φορές πήρε πρωτοβουλίες, απολάμβανες έναν παίκτη (καθαρόαιμο άτι) με απίστευτο, αέρινο και εντυπωσιακό στυλ που θα το ζήλευαν ακόμη και καταξιωμένοι αστέρες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. 

Πιστεύω ότι δεν υπερβάλλω κι επίσης πιστεύω ότι το ίδιο σκέφτονται και πολλοί άλλοι σαν εμένα. Προσωπικά οφείλω να ομολογήσω ότι περίμενα πότε θα πάρει την μπάλα στα πόδια του. Να είσαι γερός μικρέ... πολύ μεγάλε και ας ανοίξουν τα μάτια τους αυτοί που έχουν το χρέος και την ευθύνη να σε προσέχουν. Με υπογραφή λοιπόν Τζόλη η παρθενική νίκη στο εθνικό πρωτάθλημα. Δίκαιη 100%! Από εκεί και πέρα χώρος υπάρχει μόνο για συμπεράσματα και μηνήματα που αφορούν τον κόουτς και τους συνεργάτες του. Αυτοί έχουν τώρα τον λόγο για να ψαχτούν να δουν αν τους λείπει κάτι και τι μπορεί να κάνουν για να το αποκτήσουν. Αν είδαν κενά και αδυναμίες από το χθεσινό παιχνίδι, που τις είδαν και με ποιο τρόπο θα τις εξαφανίσουν. 

Εκείνο βέβαια που όλοι είδαμε ήταν ότι ο χθεσινός καλός ΠΑΟΚ χρειαζόταν σε κάποιο σημείο του αγώνα και ιδιαίτερα στη μεσαία γραμμή, παίκτες για να ξεκουράσουν βασικούς που είχαν δώσει και την ψυχή τους ακόμη και είχε... τελειώσει η βενζίνη τους. Εδώ υπενθυμίζουμε για μια ακόμη φορά την έλλειψη έγκαιρης και σοβαρής μεταγραφικής ενίσχυσης. 

Ξεχωριστή «νότα» η πρώτη εμφάνιση του Ζίβκοβιτς. Στην αξία και στο ταλέντο του οποίου, ποντάρουν πολλά οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, αλλά και ο κόσμος του. Σε ατομικό επίπεδο, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε, ότι όλοι όσοι χρησιμοποιήθηκαν τα πήγαν πολύ καλά. Από τον Ζίβκοβιτς που δεν απειλήθηκε ουσιαστικά, μέχρι και τον φιλότιμο Άκπομ που έχασε... το άχαστο.

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.