Με τις επιστροφές, άρχισε να... αβγατίζει το ρόστερ του ΠΑΟΚ Β

Στέλιος Γρηγοριάδης30 Οκτωβρίου 2021

Σχεδόν κομπλέ θα αντιμετωπίσει απόψε ο ΠΑΟΚ τον Απόλλωνα. Ουσιαστικά, οι μοναδικοί απόντες από τους θεωρητικά βασικούς θα είναι ο Ολιβέιρα και ο Ινγκασον (οι οποίοι, πάντως, λείπουν από την αρχή της σεζόν), αφού Σίντκλεϊ και Μιτρίτσα έπαιζαν πού και πού, αλλά ήταν ξεκάθαρα εφεδρικοί στα πλάνα του Λουτσέσκου.

Αυτή τη φορά στην αποστολή του ΠΑΟΚ βρίσκονται οι Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο, Κούρτιτς και Ελ Καντουρί. Και στην 20άδα μόλις και μετά βίας διαβάζουμε το όνομα ενός Ελληνα πιτσιρικά. Του Κωνσταντέλια. Ούτε Λύρατζης, ούτε Κούτσιας, ούτε καν Τσιγγάρας. 

Μόλις άρχισαν οι επιστροφές, άρχισε να... αβγατίζει το ρόστερ του ΠΑΟΚ Β. Πάω στοίχημα ότι όλοι οι νεαροί εκεί θα βγάλουν όλη τη σεζόν και στην πρώτη ομάδα θα εμφανίζονται σποραδικά κάθε φορά που, λόγω απουσιών, ό μη γένοιτο, δεν θα συμπληρώνεται αποστολή.

Το ερώτημα είναι αν θα χωράει έστω και ένας νεαρός όταν επανέλθουν και οι τέσσερις που λείπουν τώρα. Πιστεύω πως όχι. Φοβάμαι, μάλιστα, ότι θα περισσεύουν και άλλοι νεαροί, όπως ο Μιχαηλίδης, ο Μιχάι, ίσως ακόμη και ο Μουργκ. Να ακόμη τρεις υποψήφιοι για τον ΠΑΟΚ Β. Ισως όχι μόνιμα, αλλά εκ περιτροπής σίγουρα.

Τώρα θα μου πείτε “και γιατί πρέπει να μας απασχολεί αυτό;” Πρέπει και παραπρέπει. Πρώτον διότι πουθενά δεν γράφει και ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε ότι όλοι οι ώριμοι στην ηλικία είναι καλύτεροι από όλους τους μικρότερους. Δεύτερον διότι με υψηλό μέσο όρο ηλικίας στην ενδεκάδα φάνηκε πεντακάθαρα ότι η ομάδα είχε λιγότερη ενέργεια από ό,τι με χαμηλότερο. 

Τρίτον διότι δεν πρέπει να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας όταν λέμε ότι στόχος του ΠΑΟΚ, εκτός από την κατάκτηση τίτλων, είναι να προχωρά και τη διαδικασία παραγωγής παικτών. Χωρίς την ενέργεια, την ένταση, το σφρίγος και τον ενθουσιασμό των νιάτων, σε αρμονική “χημεία” με την εμπειρία, δεν πας πουθενά. Κι ύστερα, κανείς νεαρός δεν βελτιώνεται, δεν ωριμάζει, δεν εξελίσσεται και δεν αναδεικνύεται παίζοντας στις Β ομάδες, η δανεικός σε μικρότερες από αυτήν στην οποία ανήκει.

“Στόχος του ΠΑΟΚ Β είναι να ετοιμάσουμε παίκτες για την πρώτη ομάδα”, λέει ο Πάμπλο Γκαρσία και τον πιστεύω 100%. Απλά αμφιβάλλω πολύ αν ένας παίκτης ετοιμάζεται όπως πρέπει παίζοντας στην ομάδα Β και κάνοντας απλώς κάποιες προπονήσεις με την πρώτη ομάδα. 

Πρώτα-πρώτα στη Β δεν θα παίξει ποτέ με την πίεση του πρωταθλητισμού γιατί για τις Β ομάδες δεν έχει νόημα η κατάκτηση της πρωτιάς. Κι ύστερα, είναι αυτονόητα πιο χαμηλό το επίπεδο ανταγωνισμού σε κάθε ματς της Σούπερ Λιγκ 2 σε σχέση με τη Σούπερ Λιγκ 1. Αν κάποιος παίκτης φτάσει στα 20 παίζοντας κυρίως, αν όχι αποκλειστικά, στον ΠΑΟΚ Β, είναι 100% βέβαιο ότι θα έχει χάσει το τρένο, ακόμη και αν πρόκειται για εξαιρετικό ταλέντο.

ΥΓ. Εννοείται ότι αν δεν προσεχθεί ο Απόλλων, ο σημερινός αγώνας δεν θα είναι μια απλή προπόνηση. Για να γίνει, πρέπει να δούμε έναν πολύ καλό ΠΑΟΚ. Εύκολα ματς έπαψαν να υπάρχουν προ πολλού.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.