Με την πλάτη στον τοίχο ξανά, ο ΠΑΟΚ…

Αρις Νικολάκης06 Νοεμβρίου 2021

Ναι, ο Ραζβάν Λουτσέσκου λάθεψε με την επιλογή του Άνχελ Κρέσπο ως ακραίου αμυντικού. Ναι, ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης δέχθηκε δύο γκολ τα οποία, για την κλάση του, είναι απαράδεκτα. Ναι, ο Κάρολ Σφιντέρσκι έχασε ευκαιρίες οι οποίες, για την κλάση του, δε χάνονται. Ναι, ο ΠΑΟΚ ήταν άτυχος στο δοκάρι του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Ναι, ο ΠΑΟΚ διέπραξε πάλι, ολέθρια σφάλματα κατά την αμυντική του λειτουργία. Ναι, σε όλα τα κακώς κείμενα του ΠΑΟΚ στον αγώνα με την Κοπεγχάγη αλλά… Έπεσε ηρωικά μαχόμενος!

Και τούτο το γεγονός κρατά ανοικτή την πόρτα της πρόκρισης. Την είχε στα χέρια του ο Κυπελλούχος. Την έχασε από τα χέρια του για όλους τους παραπάνω λόγους. Έδειξε… Απέδειξε όμως, πως στην Ευρώπη έχει ακόμη την φλόγα – κι ουχί απλά, την σπίθα – να δώσει τη μάχη στην Μπρατισλάβα. Για να την πάρει ξανά στα δικά του χέρια…

Μέχρι τότε πάντως, η Σλόβαν δεν καθίσταται θέμα επικαιρότητας για τον ΠΑΟΚ. Τέτοιο θέμα καθίσταται ο Παναθηναϊκός. Για την φλόγα του στην Ελλάδα τώρα, ο λόγος. Το ντέρμπι της Κυριακής θα μπορούσε, να είναι αφετηρία για την επανεκκίνηση του ΠΑΟΚ. Θα μπορούσε, με ήττα να είναι κι ανώμαλη προσγείωση. Βαριές κουβέντες. Σκληρές αλλά… αληθινές.

Η τυχόν (ανάλογα και με τα άλλα αποτελέσματα) διαφορά επτά βαθμών από την κορυφή με ήττα του ΠΑΟΚ - - μία μη απίθανη περίπτωση για το βράδυ της Κυριακής - θα φαντάζει μη αναστρέψιμη. Και μεταξύ μας; Θα είναι! Εύλογα θα προκαλέσει… σεισμό στο οικοδόμημα του. Με σοβαρές ρωγμές.

Οι φίλοι του δικέφαλου δε θέλουν καν, να σκέφτονται την περίπτωση ήττας. Ενός αποτελέσματος το οποίο είναι στο διάβα κάθε ομάδας. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση δε θα ήταν καταστροφικό. Στον ΠΑΟΚ θα είναι επειδή ο ΠΑΟΚ με τις απώλειες στην Τούμπα κόντρα σε Γιάννινα και Βόλο διαμόρφωσε έτσι στενόχωρα την κατάσταση. Έτσι ώστε να είναι πλέον, «με την πλάτη στον τοίχο»! Με άλλα λόγια; Να έχει μηδενικά περιθώρια απωλειών…

Ο στριμωγμένος λοιπόν, ΠΑΟΚ, όντας και πληγωμένος από την ήττα με την Κοπεγχάγη, καλείται αύριο στον Παναθηναϊκό, να κάνει μία υπέρβαση. Στην ουσία… Να κάνει την πρώτη από μια σειρά, για τα σημερινά του δεδομένα, υπερβάσεων. Να ξεκινήσει μια τέτοια αλυσίδα υπερβάσεων με τον πρώτο κρίκο αύριο στην Αθήνα. Για να δέσει με αυτήν τους στόχους του σε Ελλάδα κι Ευρώπη.

Ακολουθεί βέβαια, η διακοπή του Πρωταθλήματος μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Και γι’ αυτήν μετρά το αυριανό αποτέλεσμα του. Αλλιώς είναι με νίκη η επιχείρηση ανασύνταξης. Κι αλλιώς είναι με ήττα οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση με ανώμαλη προσγείωση. Είπαμε. Βαριές κουβέντες. Σκληρές αλλά… πιθανές! Δεν αναφερόμαστε σε απίθανη υπόθεση.

Ο ΠΑΟΚ διαθέτει δυνατότητες, τις διαθέτει αποδεδειγμένα, για νικηφόρο πέρασμα από την έδρα του Παναθηναϊκού. Είναι ικανός για τη νίκη. Έχοντας πάντως, αποδείξει πως δεν αρκεί η ικανότητα του. Έχασε βαθμούς παρά την ικανότητα του αυτή, εξ αιτίας αστοχίας και στην άμυνα και στην επίθεση. Με λίγα λόγια; Ο ΠΑΟΚ δεν αποπνέει συνεπώς και συνεχώς σιγουριά.

Τούτο είναι το μεγαλύτερο του μειονέκτημα εφέτος. Από την άλλη – κι οφείλουμε, να το εξάρουμε – απέπνευσε εντυπωσιακή μαχητικότητα και σθεναρότητα στον αγώνα με την Κοπεγχάγη. Μετά το 1-2 με το οποίο βρέθηκε στα έγκατα της γης προσπάθησε με συγκλονιστικό τρόπο, να βρεθεί και πάλι στην επιφάνεια της γης.

Αυτός ο μαχητικός και σθεναρός ΠΑΟΚ παρά όλα τα κακά της μοίρας του εφέτος, δύναται να φύγει νικητής από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Έστω με την πλάτη στον τοίχο, ξανά. Καθαρές κουβέντες! Σταράτες...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.