Με την πλάτη στον τοίχο ο Ολυμπιακός, χωρίς περιθώρια για νέα απώλεια ο Άρης

Δημήτρης Κανελλάκης17 Σεπτεμβρίου 2022

Ματς... φωτιά είναι το αυριανό στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Η νίκη είναι τεράστιο ζητούμενο και για τους δύο: και για τον Άρη και για τον Ολυμπιακό.

Ειδικά για τους «ερυθρόλευκους», οι δύο ισοπαλίες σε τέσσερα ματς για το πρωτάθλημα, σε συνδυασμό με τις απογοητευτικές εμφανίσεις και τις ήττες στην Ευρώπη, συνθέτουν ένα σκηνικό στο οποίο δεν είναι συνηθισμένοι κι από το οποίο θέλουν πάση θυσία να... δραπετεύσουν.

Η πίεση με την οποία έρχεται στην Θεσσαλονίκη ο Ολυμπιακός για να αντιμετωπίσει τον Άρη, πιθανότατα κάνει δυσκολότερα τα πράγματα για τους «κίτρινους» απ' ό,τι θα ήταν αν ο αντίπαλός τους βρισκόταν σε μια φάση κατά την οποία δεν είχε προβλήματα, ούτε στραβοπατήματα που απειλούν να τον εκτροχιάσουν.

Ειδικά με δεδομένο ότι κι ο Άρης δεν ξεκίνησε καθόλου καλά, μετράει μία ήττα και μία ισοπαλία σε τέσσερα ματς, στις πρώτες στροφές ενός πρωταθλήματος για το οποίο έχει βάλει ψηλά τον πήχη ως προς τους στόχους του.

Θα είναι, αναμφίβολα, ένα crash test για τον Άρη. Με νέο προπονητή, ο οποίος ασχέτως αν είναι λίγες μόνο ημέρες στην Θεσσαλονίκη, παρά το γεγονός ότι σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα είναι σχεδόν αδύνατο να προλάβει και να περάσει αυτά που θέλει στη νέα ομάδα του, και μόνο το γεγονός της παρουσίας του σίγουρα θα παίξει έναν ρόλο. Έστω στην ψυχολογία...

Πάντως, αν επιχειρούσε κάποιος να βάλει στη ζυγαριά τα πράγματα, από πλευράς ψυχολογίας για τους «κίτρινους» είναι σίγουρα πολύ καλύτερα. Κι αυτό είναι ένα στοιχείο του αυριανού ντέρμπι που οφείλουν να κάνουν τα πάντα για να το αξιοποιήσουν.

Διότι, κακά τα ψέματα, όπως και σε άλλες περιπτώσεις το τελευταίο διάστημα έχω επισημάνει, δεν υπάρχουν περιθώρια για νέα απώλεια για τον Άρη.

Όσο κι αν κάποιοι λένε ότι είναι πολύ νωρίς στο πρωτάθλημα και υπάρχει πολύς χρόνος για να διορθωθούν στραβοπατήματα που γίνονται τώρα, στην πραγματικότητα κάθε απώλεια μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την επίτευξη του στόχου...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.