Στήλες Bookadoros

Με την παρέα του Ντζέκο στην… «καυτή» Ζένιτσα

Γιώργος Μάντζιος23 Μαρτίου 2023

Εδώ είμαστε, με σέντρα στα προκριματικά του Euro 2024, τα οποία θα μας απασχολήσουν μέχρι την επόμενη Τρίτη. Για τα παιχνίδια του Σαββατοκύριακου, θα επανέλθουμε στο ένθετο του Σαββάτου. Προς το παρόν σας παραθέτω τις σκέψεις μου για αποψινές και αυριανές επιλογές.

Στο μεγάλο παιχνίδι απόψε στο «Ντιέγκο Μαραντόνα» αναμένεται να… πέσουν κορμιά. Άλλωστε αυτό έχει δείξει η παράδοση για Ιταλία και Αγγλία, παιχνίδια με ένταση και αρκετά φάουλ. Στα πρόσφατα μεταξύ τους για το Nations League είχαμε 29 και 29 φάουλ αντίστοιχα, πιο πριν στο Euro είχαμε 34! Η Ιταλία μετά τον αποκλεισμό από το Μουντιάλ περιμένω να μπει παθιασμένα, ενώ Σέρβος ρέφερι Γιοβάνοβιτς ιδιαίτερα σχολαστικός, σφυρίζει συχνά και πολλά φάουλ. Πρόσφατα παιχνίδια του, το Ίντερ – Πόρτο στο Τσάμπιονς Λιγκ (29 φάουλ) και το Μπέτις – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Γιουρόπα Λιγκ (28 φάουλ). Επιλογή το over 24,5 φάουλ (1,80).

Στο Τσεχία – Πολωνία, κάτι η… αύρα του Φερνάντο Σάντος (και με Έλληνα ρέφερι τον Σιδηρόπουλο), κάτι το μαχητικό πνεύμα των Πολωνών, κάτι η απουσία του γκολτζή Σικ, για μια Τσεχία που απέτυχε και στο πρόσφατο Nations League και στα προκριματικά του Μουντιάλ, με οδηγούν στο 2DNB (2,10). Μου αρέσει και το any time Λεβαντόφσκι (2,30) που γενικά σε προκριματικές φάσεις… φορτώνει με γκολ τα αντίπαλα δίχτυα.

Με νέους προπονητές Βουλγαρία και Μαυροβούνιο, σε έναν όμιλο που θα προσπαθήσουν να μπουν… σφήνα σε Σερβία και Ουγγαρία. Πολύ ισορροπημένο παιχνίδι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Βρέθηκαν και στα προκριματικά του προηγούμενου γύρου και έφεραν δύο ισοπαλίες (1-1 και 0-0). Δύσκολα θα…πάρουν ρίσκα, αξία στο Χ ημίχρονο (1,95).

Η Σερβία με εξαιρετική φουρνιά παικτών και με τους Βλάχοβιτς, Μίτροβιτς στην επίθεση δύσκολα θα… σκαλώσει στην αδύναμη Λιθουανία, που μετράει 9 σερί ήττες εκτός έδρας με 2 γκολ υπέρ και 18 κατά! Με φτωχό ρόστερ οι φιλοξενούμενοι, απλά θα… αμύνονται σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα. Βρέθηκαν και στα προκριματικά του προηγούμενου Euro και στα μεταξύ τους παιχνίδια είχαμε 10 και 11 κόρνερ, ενώ σε αντίστοιχης δυσκολίας για τη Λιθουανία εκτός έδρας παιχνίδι, απέναντι στην Τουρκία, είχαμε 14 κόρνερ. Επιλογή το over 9,5 κόρνερ (1,85).

Με νέο τεχνικό τον έμπειρο Χατζιμπέγκιτς η Βοσνία / Ερζεγοβίνη, ψάχνει ένα νέο ξεκίνημα και θέλει να εκμεταλλευτεί την καλή της έδρα, εκεί όπου στο πρόσφατο Nations League κέρδισε και Μαυροβούνιο και Φινλανδία και Ρουμανία. Θα δώσει μάχη θεωρητικά για την 2η θέση πίσω από την Πορτογαλία και βρίσκει μία Ισλανδία χωρίς τον Ινγκασον του ΠΑΟΚ και προερχόμενη από μέτριες εμφανίσεις τόσο στα φιλικά της παιχνίδια, όσο και στις προηγούμενες προκριματικές φάσεις. Με την παρέα του Ντζέκο στην καυτή Ζένιτσα και τον άσο (1,85).

Σε ειδικό bet θα ποντάρω στην Λισσαβόνα και στο Πορτογαλία – Λίχτενσταϊν, παιχνίδι που αναμένεται ένας… περίπατος των γηπεδούχων. Οι φιλοξενούμενοι παραχωρούν πολλά πέναλτι στα παιχνίδια τους, αφού είναι άτεχνοι και… αρτσούμπαλοι αμυντικά. Στα προκριματικά του Μουντιάλ Λιχτενστάιν – Ρουμανία πέναλτι, Γερμανία – Λίχτενσταϊν πέναλτι, Ισλανδία – Λίχτενσταϊν 3 πέναλτι (2 στο ένα ματς και 1 στο άλλο), Λίχτενσταϊν – Σκόπια 2 πέναλτι (από ένα σε κάθε παιχνίδι), Αρμενία – Λίχτενσταϊν πάλι πέναλτι! Η Πορτογαλία σε αντίστοιχης δυναμικής πρόσφατο παιχνίδι της με το Λουξεμβούργο είχε δύο κερδισμένα πέναλτι! Επιλογή ο καταλογισμός πέναλτι (2,50).

Οι επιλογές μου:

ΒΟΣΝΙΑ / ΕΡΖΕΓ. – ΙΣΛΑΝΔΙΑ 1 1,85

ΙΤΑΛΙΑ – ΑΓΓΛΙΑ OVER 24,5 ΦΑΟΥΛ 1,80

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ – ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΪΝ ΠΕΝΑΛΤΙ 2,50

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ – ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ Χ ΗΜΙΧΡΟΝΟ 1,95

ΣΕΡΒΙΑ – ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ OVER 9,5 ΚΟΡΝΕΡ 1,85

ΤΣΕΧΙΑ – ΠΟΛΩΝΙA 2DNB 2,10

ΤΣΕΧΙΑ – ΠΟΛΩΝΙΑ ΛΕΒΑΝΤΟΦΣΚΙ 2,30

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.