«Με τη σημαία στον ιστό της και με το όπλο παρά πόδα»

Δημήτρης Μπούζας04 Ιουνίου 2020

INFO

Μέσα σε μια ατμόσφαιρα πιεστική κι επιβαρυμένη από αυστηρούς περιορισμούς και αγωνιστικές ιδιαιτερότητες αλλά και από τα όσα σέρνει πίσω της η ομάδα που θα αντιμετωπίσουν ο Φερέιρα και οι παίκτες του, το μεγάλο παιχνίδι της Κυριακής στην Τούμπα.

Την Κυριακή στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό. Είναι αλήθεια ότι αυτή τη φορά μας ακούγεται κάπως διαφορετικά. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα επηρεασμένη εμφανέστατα από την πανδημία και από όσα απαγορευτικά επέβαλλε, συμπεριλαμβανομένης και της μεγάλης αποχής από τα γήπεδα με την σύγχρονη διακοπή όλων των πρωταθλημάτων, «ξενέρωσε» σε μεγάλο βαθμό τους ποδοσφαιρόφιλους. Οι τελευταίοι δυσκολεύονται να προσαρμοστούν σε μια κατάσταση τελείως ξένη από εκείνη που έχουν συνηθίσει. Αγώνας χωρίς θεατές είναι κάτι που δεν το σηκώνει ο… οργανισμός τους. Παίρνοντας ωστόσο μια πρώτη γεύση (πικρή και στυφή) από την Bundesliga κι έχοντας μεγάλη δίψα και καημό πότε θα δουν την ομάδα τους αρχίζουν δειλά – δειλά κάποιους συμβιβασμούς ελπίζοντας ότι αυτό το μαρτύριο δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια. 

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός λοιπόν στην Τούμπα την Κυριακή με τον «ναό» αμπαρωμένο και με τους Πειραιώτες για μια ακόμη φορά να ευνοούνται (ανέλπιστα και από τον κορωνοϊό) και με την ατμόσφαιρα να μην θυμίζει τίποτε από το «ένδοξο» παρελθόν αυτών των αναμετρήσεων. Θα μπορούσε κανείς να προσθέσει πέρα από την ψυχρή εικόνα των αγώνων χωρίς θεατές ότι εδώ στην Ελλάδα σε ότι έχει σχέση με το ποδόσφαιρο, υπάρχει μία γενικευμένη απογοήτευση με τα όσα συνέβησαν και εξακολουθούν να συμβαίνουν στον χώρο. Αποφάσεις και γεγονότα απίστευτης αυθαιρεσίας και φαυλότητας με τις διωκτικές και τις δικαστικές Αρχές να προκαλούν θρασύτατα την κοινή γνώμη, «συμπλέοντας» με το γνωστό αθλητικό παρακράτος. Θύμα των οποίων αυθαιρεσιών και προκλήσεων ως γνωστόν υπήρξε και είναι βασικά ο ΠΑΟΚ. 

Οι γηπεδούχοι λοιπόν «υποδέχονται» την ομάδα η οποία βρίσκεται μπροστά αλλά και πίσω (το σύνηθες) για δεκαετίες από όλες τις επιχειρήσεις κατασυκοφάντησης τους. Το ερώτημα που προκύπτει στην προκειμένη περίπτωση είναι αν αυτή η διαχρονική εξωαγωνιστική – και όχι μόνο – εξόντωση, τους δημιουργεί πρόσθετα κίνητρα – σαφέστατα αγωνιστικά – για να υπερβάλλουν εαυτούς ώστε να ταπεινώσουν τους κατ εξακολούθηση υβριστές, συκοφάντες και διώκτες τους. 

Είναι αλήθεια πως πολλά αν όχι τα περισσότερα, ιδιαίτερα και ανέλπιστα που θα προκύψουν σε αυτό το παιχνίδι μπορούν άνετα να καλυφθούν από μια καλά προετοιμασμένη (ψυχολογικά και αγωνιστικά) ομάδα. Ο Φερέιρα ως εκ τούτου έχει την ευθύνη και τον πρώτο λόγο, καλύπτοντας έξυπνα τα σοβαρά κενά που έχει με τις απουσίες Γιαννούλη - Ίνγκασον και προετοιμάζοντας επίσης έξυπνα σε ψυχολογικό επίπεδο τους παίκτες που θα χρησιμοποιήσει. Η σημαία (Βιεϊρίνια) βρίσκεται ψηλά στον ιστό της και οι υπόλοιποι όπως όλα δείχνουν «με το όπλο παρά πόδα». Η μάχη της Κυριακής θα είναι το πρώτο βήμα αλλά και το πρώτο τεστ που θα αποδείξει τη σοβαρότητα μιας ομάδας, αλλά και το σθένος της να αντέξει σε αυτό τον αδυσώπητο και βρώμικο πόλεμο που υφίσταται.

ΥΓ1: Καλό θα ήταν να μάθει και ο κόσμος του ΠΑΟΚ ποιος ήταν ο παίκτης ο οποίος αντέδρασε (και ήταν ο μόνος) για τη μικρή μείωση στην οποία συμφώνησαν όλοι οι υπόλοιποι. Κι αυτό για να γνωρίζει και ο λαός του Δικεφάλου ανάλογα, αν αξίζουν κάποιοι την εμπιστοσύνη και τη στήριξη του.

ΥΓ2: Αισιόδοξα τα μηνύματα από τον Ζαμπά αλλά και από την αγωνιστική ετοιμότητα του Λάμπρου σε όλες σχεδόν τις προπονήσεις.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.