Με τη...ματιά του Σάκη Τσιώλη το Άρης-ΠΑΟΚ

Δημήτρης Καλαϊτζής12 Δεκεμβρίου 2020

Ο Σάκης Τσιώλης μιλάει αποκλειστικά στο metrosport.gr και καταγράφει τις σκέψεις του για την σπουδαία αναμέτρηση της Κυριακής (13/12, 19.30) ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 12η αγωνιστική της Super League 1. 

Ο έμπειρος κόουτς δίνει προβάδισμα νίκης στους «κιτρινόμαυρους», ενώ επισημαίνει ότι το πρόβλημα του Δικεφάλου τη φετινή σεζόν είναι η άμυνά του και εκεί θα προσπαθήσει να χτυπήσει ο Άκης Μάντζιος.

Στο πρώτο του σχόλιο ο Τσιώλης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ένα ιδιαίτερο παιχνίδι της Κυριακής που θα το παρακολουθήσει όλη η Ελλάδα».

Τα δυνατά σημεία του Άρη:

«Ποιοτικά οι δυο ομάδες μοιάζουν, όμως ο Άρης κεντροεπιθετικά έχει πολλές επιλογές και ταχύτητα σε σχέση με τον ΠΑΟΚ. Ο Άρης θεωρώ ότι είναι πιο κοντά από ποτέ να κερδίσει αυτό το ντέρμπι. Θέλει αυτή τη νίκη για να δείξει ότι φέτος είναι για ψηλά πράγματα. Άλλωστε, οι δυο ομάδες έχουν ίδιους στόχους και απέχουν μόλις έναν βαθμό στη βαθμολογία. Ο ΠΑΟΚ έχει προβλήματα στην άμυνα κι αυτό φαίνεται στα μέχρι τώρα παιχνίδια που έχει δώσει σε όλες τις διοργανώσεις και εκεί θα επιδιώξει να χτυπήσει την αναμέτρηση ο Άκης Μάντζιος».

Αν θα επηρεάσει τους παίκτες του Μάντζιου η απουσία του κόσμου:

«Σίγουρα η απουσία του κόσμου σε ένα τέτοιο ντέρμπι επηρεάζει. Όταν το Χαριλάου είναι γεμάτο οι παίκτες παίρνουν παραπάνω αυτοπεποίθηση ειδικά όταν το ματς γέρνει προς αυτούς. Όταν στραβώνει, ο κόσμος ωθεί και σπρώχνει για την ανατροπή. Είχα την τύχη και εγώ να ζήσω ως προπονητής του Άρη ένα τέτοιο ντέρμπι με πάρα πολύ κόσμο στο γήπεδο. Αλλά θεωρώ ότι οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων έχουν συνηθίσει αυτούς τους μήνες να αγωνίζεται χωρίς την παρουσία τους λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού».

Το πλεονέκτημα και το μειονέκτημα του ΠΑΟΚ για την αναμέτρηση στο Βικελίδης:

«Ο Τζόλης είναι ένα δυνατό χαρτί φέτος για τον ΠΑΟΚ και θεωρώ ότι στο παιχνίδι με την Γρανάδα θα έπρεπε να είχε διαφορετική προσέγγιση. Σε περίπτωση που αγωνιστεί ο Βιεϊρίνια θα είναι μία εξτρά λύση για τον Πάμπλο Γκαρσία. Ένα βασικό πλεονέκτημα για τον ΠΑΟΚ είναι η παρουσία του Ουρουγουανού που ξέρει καλά τι εστί ένα τέτοιο ντέρμπι γιατί το έζησε ως ποδοσφαιριστής. Αυτό που θα πρέπει να δώσει έμφαση και να προσέξει είναι η άμυνά του».

Μια πρόβλεψη για το νικητή του ντέρμπι:

«Δεν θέλω να πω σκορ, αλλά θεωρώ ότι ο Άρης δεν θα χάσει, οπότε ποντάρω στο 1Χ».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.