Σβαμπ: «Με θάρρος και κουράγιο, η άμυνα το κλειδί για την πρόκριση»

Γιώργος Ζαΐρης29 Σεπτεμβρίου 2020

O Στέφαν Σβαμπ εκπροσώπησε τους συμπαίκτες του στη συνέντευξη Τύπου και μίλησε για την τεράστια πρόκληση που έχει μπροστά του ο ΠΑΟΚ ώστε να αποκλείσει την Κράσνονταρ και να πανηγυρίσει για πρώτη φορά στην ιστορία του την παρουσία του στους ομίλους του CHL. Ο Αυστριακός που πήρε ανάσες στο ματς με τον ΝΠΣ καθώς δεν αγωνίστηκε, υποσχέθηκε αυτός και οι συμπαίκτες του να κάνουν τα πάντα ώστε να ανατρέψουν το εις βάρος τους 2-1 από τον πρώτο αγώνα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Στέφαν Σβαμπ:

-Πόσο διαφορετικό είναι το παιχνίδι αυτό σε σχέση με τα δυο προηγούμενα απέναντι σε Μπεσίκτας και Μπενφίκα;
«Δεν νομίζω ότι έχουν τεράστιες διαφορές γιατί πολύ απλά και εδώ χρειαζόμαστε τη νίκη όπως την χρειαζόμασταν όταν παίζαμε τους νοκ άουτ αγώνες στο σπίτι μας. Πιστεύω ότι προετοιμαστήκαμε καλά, βρήκαμε το πλάνο για να τους αντιμετωπίσουμε. Πιστεύω ότι όλη η ομάδα θα πρέπει να αμυνθεί καλά γιατί η άμυνα μας θα είναι το κλειδί του αγώνα. Σίγουρα υπήρξε το πρώτο ματς, ξέρουμε το παιχνίδι του αντιπάλου μας, δεν είναι άγνωστος σε εμάς. Χρειάζεται να δείξουμε θάρρος και κουράγιο και να είμαστε προσηλωμένοι και συγκεντρωμένοι».

-Πιστεύεις πως οι ομάδες είναι ισοδύναμες και τί χρειάζεται να κάνει ο ΠΑΟΚ για να κερδίσει;
«Νομίζω ότι είμαστε στο ίδιο επίπεδο. Η ομάδα της Κράσνονταρ έχει ποιότητα στην επίθεση, αλλάζει γρήγορα τη μπάλα μπροστά και έχει καλούς συνδυασμούς. Επομένως ναι μεν εμείς χρειαζόμαστε να σκοράρουμε αλλά δεν πρέπει να ξεχάσουμε να αμυνόμαστε. Έχει προβλήματα στην άμυνα αλλά πιστεύω ότι αν παίξουμε όλοι ως ομάδα, θα μπορέσουμε να περάσουμε εμείς. Πρέπει να τους κλείσουμε τους διαδρόμους και να μην τους αφήσουμε να κάνουν το παιχνίδι τους».

-Παρά την ήττα στο πρώτο ματς υπάρχει αίσθηση ότι ο ΠΑΟΚ αδίκησε τον εαυτό του στο πρώτο ματς. Συμφωνείς με αυτό;
«Ναι, μετά το ματς, ήμασταν απογοητευμένοι στα αποδυτήρια γιατί θεωρούσαμε ότι μπορούσαμε να πάρουμε καλό αποτέλεσμα. Αλλά είδαμε παρά την ήττα πως μπορούμε να τους αποκλείσουμε. Δεν πρέπει να τα παρατήσουμε, πρέπει να ξεχάσουμε το πρώτο ματς. Να παίξουμε όπως με την Μπεσίκτας και τη Μπενφίκα και να την αποκλείσουμε. Να αποδείξουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο ότι μπορούμε να πάρουμε την πρόκριση».

-Πιστεύεις ότι η μάχη θα κριθεί στη μεσαία γραμμή και αν θεωρείς ότι θα έχεις αρκετή δουλειά αύριο στο χώρο του κέντρου;
«Με όποιον και αν παίζουμε, πάντα έχουμε αρκετή δουλειά στο χώρο του κέντρου όπως και σε όλες τις θέσεις. Προετοιμαστήκαμε καλά, έχουμε διαβάσει το παιχνίδι του αντιπάλου μας και είμαστε μάχη για 90’. Η αντίπαλη ομάδα βάζει πολλούς παίκτες στον άξονα, έχει και δεκάρι και καλούς παίκτες στα άκρα όπως ο Καμπελά. Όποιος και να παίξει από εμάς στο κέντρο θα τα δώσουμε όλα αλλά θα έχουμε και τη βοήθεια των συμπαικτών μας. Αν χρειαστεί να τρέξουμε παραπάνω, θα τρέξουμε για να πάρουμε την πρόκριση».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.