Με σταθερό βηματισμό σε έναν ακόμη «τελικό» ο ΠΑΟΚ

Δημήτρης Μπούζας13 Φεβρουαρίου 2023

Συνειδητοποιημένοι αλλά και αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τα «κεκτημένα». Λουτσέσκου και παίκτες θέλουν να επιστρέψουν στη Θεσσαλονίκη με τους τρεις πολύτιμους βαθμούς, έχοντας κατά νου να μην κάνουν ούτε ένα βήμα πίσω στην διεκδίκηση του στόχου της πρώτης ή της δεύτερης θέσης. 

Το ότι θα συναντούσαν… «ισχυρή» αντίδραση είναι γνωστό γιατί η ομάδα του Μποροβήλου πολλά χρόνια δεμένη στο άρμα του Ολυμπιακού και παρά το γεγονός ότι οι Μπάκος – Καϋμενάκης από πέρυσι με εμφανέστατο τρόπο έδειξαν μια κάποια αποστασιοποίηση από το λιμάνι, παραμένει ιδιαίτερα εμμονική σε μια όχι εχθρική, αλλά συγκεκαλυμένα συμπλεγματική συμπεριφορά. Ως εκ τούτου θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως η αναμέτρηση θα διεξαχθεί σε μια ατμόσφαιρα όχι ιδιαίτερα φιλική. 

Πιθανότατα «ουδέτερη», αν δεν είχαμε την γνωστή σχετική προϊστορία. Κατά πάσα πιθανότητα ο Ρουμάνος κόουτς θα έχει μετρήσει με την εμπειρία που διαθέτει όλες τις παραμέτρους που αφορούν την σύγκρουση. Κι αυτό, γιατί όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, ο κάθε αγώνας από εδώ και πέρα για την διεκδίκηση της πρώτης ή της δεύτερης προνομιούχας θέσης, είναι ένας τελικός, με όλη τη σημασία της λέξης. Χάνοντας βαθμούς… χάνεσαι. 

Στην Τρίπολη λοιπόν σήμερα τα κίνητρα για τον ΠΑΟΚ παραμένουν το ίδιο ισχυρά, προκειμένου το «πρόσω ολοταχώς» να συνεχιστεί απρόσκοπτα. Προετοιμασμένος και έχοντας στα θετικά έτοιμο να βοηθήσει τον Τάισον, όπως επίσης και αν χρειαστεί το πολυεργαλείο Κεντζιόρα που μπορεί να καλύψει ανά πάσα στιγμή το οποιοδήποτε κενό προκύψει στην άμυνα, η εικόνα του δείχνει ετοιμοπόλεμους όσους επιστρατευτούν στο βασικό σχήμα. 

Είναι αλήθεια ότι ο Ραζβάν δεν διαθέτει την πολυτέλεια εναλλακτικών ποιοτικών λύσεων. Όμως οι «υπάρχοντες» ίσως αποδειχθούν ικανοί αν χρειαστεί, για να αποφευχθεί μια βαθμολογική απώλεια. Το βασικό σταθερό σχήμα εικάζεται ότι δεν θα «πειραχτεί». Μια πιθανή αλλαγή μπορεί να υπάρξει σε κάποια θέση που ο κόουτς μπορεί να έχει έναν σχετικό προβληματισμό. 

Η επιστροφή του Κουλιεράκη αποτρέπει την όποια σκέψη της χρησιμοποίησης του φιλότιμου, αλλά ανεπαρκούς Νάσμπεργκ. Τέλος, θα πρέπει να προστεθεί σε όλα τα παραπάνω και η επισήμανση ότι σε αγώνες όπως ο σημερινός, που δικαιολογημένα χαρακτηρίζεται για τους λόγους που προαναφέραμε ένας ακόμη τελικός, πολλά θα εξαρτηθούν και από την ευψυχία και το πάθος που θα επιδειχθεί. 

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ εύχεται καλή δύναμη στην ομάδα και επιστροφή με το υπερπολύτιμο τρίποντο. Όπως αντιλαμβάνεστε, ο χαρακτηρισμός υπερπολύτιμο δεν αφορά μόνον το σημερινό αγώνα, αλλά και όλους όσους ακολουθήσουν από εδώ και πέρα και στις δύο διοργανώσεις (πρωτάθλημα και κύπελλο). 

ΥΓ: Διαβάσαμε στο ασπρόμαυρο ρεπορτάζ κάποιοι αφελείς να αναφέρουν ότι ο ΠΑΟΚ δικαιώθηκε για την συνεχιζόμενη τιμωρία του Διαμαντόπουλου, μετά το τελευταίο του παιχνίδι στην Τούμπα. Για ποια δικαίωση μιλάνε; Ο επίσημος ΠΑΟΚ δεν είχε την παραμικρή αντίδραση στον ορισμό του. Μάλλον δικαιώθηκαν αυτοί που πριν από τον αγώνα βγήκαν και ενημέρωσαν τους πάντες, ότι οι ορισμοί των Ελλήνων διαιτητών στα παιχνίδια του ΠΑΟΚ γίνονται κατά παραγγελία και με σκοπό να τον απομακρύνουν από την κορυφή. Το ίδιο συνέβη και με τον ορισμό του Τσαγκαράκη, ο οποίος υποβαθμίστηκε (έπεσε κατηγορία) για το διαιτητικό έγκλημα που διέπραξε, συνεπικουρούμενος από τον έτερο «Καππαδόκη» Παπαπέτρου, σε παιχνίδι της αγαπημένης τους ομάδας (ποιας άλλης;) του δαφνοστεφανομένου. Ελπίζουμε να διαψευστούμε, ωστόσο προειδοποιούμε…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.