Με σπαθί, την ψυχή στη μάχη του τελικού!

Αρις Νικολάκης20 Μαΐου 2022

Απ’ ότι γνωρίζουμε δυο ομάδες παίζουν στον Τελικό.Με άλλα λόγια; Δεν παίζει μόνος του ο ΠΑΟΚ. Και κατά πως άφησε, να εννοήσουμε ο Άγγελος Αναστασιάδη μιλώντας στο …Έβερεστ της βορειοελλαδίτικης ραδιοφωνίας: «Θα κάνει τεράστιο λάθος ο ΠΑΟΚ, εάν θεωρήσει πως παίζει μόνος»! Και τα λάθη πληρώνονται.

Να τον ακούν – έστω και μέσα από το Metropolis - στην Τούμπα τον Άγγελο Αναστασιάδη. Και τον ακούν, πιστεύουμε. Κάτι μαθαίνουμε. Πέρα από εξαίρετος άνθρωπος και φυσικά, προπονητής έχει εξαιρετική άποψη. Συνισταμένη ψυχικής και πνευματικής σκέψης. Ο νοών νοείτω…

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν, πρέπει να σεβαστεί τον Παναθηναϊκό. Κι ανάλογα να τον αντιμετωπίσει στον Τελικό. Τούτο αν κι ο ΠΑΟΚ κατά κανόνα συμπτώματα αλαζονείας κι υπεροψίας δεν εμφάνισε εφέτος. Δεν είχε εμφανίσει και παλαιότερα – πάντα επί Ραζβάν Λουτσέσκου – επιδεικνύοντας σεβασμό και σοβαρότητα στην διαχείριση κάθε αντιπάλου.

Είναι ίδιον του χαρακτήρα του Ρουμάνου προπονητή. Καθίσταται ως εκ τούτου κι ίδιον των ομάδων του…

Κι άλλο είναι βέβαια, ο σεβασμός κι άλλο ο φόβος. Το καθιστούμε σαφές. Μήτε ο ένας πάντως, μήτε ο άλλος χαρακτηρίζουν τον ΠΑΟΚ. Και για των λόγων μας το αληθές; Παραπέμπουμε στους αγώνες με την υπερδύναμη Μαρσέιγ. Παραπέμπουμε επίσης, σε όλους τους αγώνες (οι περισσότεροι είναι…) της τρέχουσας αγωνιστική περιόδου με τον ΠΑΟΚ – δίχως στάλα υπερβολής – κουτσουρεμένο από απουσίες, να παίζει στα ίσια, πληρέστατους αντιπάλους του.

Ο ΠΑΟΚ – και στον αυριανό Τελικό – θα έχει αντίπαλο και τον ίδιον του, τον κακό, τον στραβό και τον ανάποδο εαυτό. Αυτός, ο εαυτός του ΠΑΟΚ, στάθηκε η αιτία και πολλές και σοβαρές και κρίσιμες ήττες. Στο Πρωτάθλημα κυρίως. Καθώς στο μεν, Κύπελλο έφθασε στον Τελικό. Στο δε, Κόνφερενς Λιγκ στους 8 της διοργάνωσης. Εάν κι εφ‘ όσον ο ΠΑΟΚ ως σύνολο ομάδας, ήτοι… Προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ ελέγξουν τον ίδιον τους τον κακό, τον στραβό και τον ανάποδο τους εαυτό… Θα μπορέσουν, να ελέγξουν και τον Παναθηναϊκό.

Ακούμε και βλέπουμε πολλά και διάφορα εδώ κάτω περί της δίψας των «πράσινων» για τίτλο. Θεωρούν πως ο «δικέφαλος» δεν έχει ην ίδια δίψα. Θεωρούν πως τον ξεδίψασαν τα τέσσερα Κύπελλα στους τέσσερεις Τελικούς στους οποίους συμμετείχε, τα τελευταία πέντε χρόνια. Θεωρούν πως ο ΠΑΟΚ κι ο κόσμος του (σχεδόν… μία Τούμπα) κατηφορίζουν από εκεί πάνω, για να ανηφορίσουν από εδώ κάτω δίχως το Κύπελλο. Πλανώνται πλάνην οικτράν…

Ο ΠΑΟΚ ως ομάδα και κόσμος… Κυπελλούχος Θα κατέβει από τη μακεδονική πρωτεύουσα. Κυπελλούχος θέλει, να ανέβει! Αυτή είναι η απαίτηση της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας, της Βόρειας Ελλάδας! Θέλουν ένα ακόμη Τρόπαιο στον Λευκό Πύργο!

Φυσικά, για να κατακτήσει το Τρόπαιο, πρέπει να νικήσει τον Παναθηναϊκό. Αυτή η νίκη, δε θα έρθει με περίπατο. Με σκληρή, σκληρότατη μάχη θα έρθει. Κι εδώ επιτρέψτε μας, να τονίσουμε – για πολλοστή φορά – πως στην σκληρή, στην σκληρότατη μάχη για την κατάκτηση της νίκης στον Τελικό και την εκ νέου στέψη του του ΠΑΟΚ δεν αρκεί η σωματική αποθεραπεία όλων των παικτών του.

Ναι, χρειάζεται κι αυτή. Κορμιά θα πέφτουν στο «Σπύρος Λούης» αλλά… Κουμάντο στην εξέλιξη του αγώνα δε θα κάνει το κορμί. Η ψυχή θα κάνει!

Ο ΠΑΟΚ έχει αποδείξει πολλές φορές εφέτος πως έχει ψυχή. Καλείται να το αποδείξει άλλη μία. Και με σπαθί, την ψυχή να κρατήσει τον θρόνο του Κυπελλούχου…

ΥΓ 1: Όλα καλά κι όλα ορθά με την σφοδρή καταιγίδα μηνυμάτων για την γενοκτονία των Ποντίων. Σείεται το πνεύμα. Τρέμει το φυλλοκάρδι από τη συγκίνηση αλλά… Το ζητούμενο δεν είναι η συγκίνηση. Η δικαίωση των εκατοντάδων χιλιάδων ψυχών είναι!

ΥΓ 2: Δικαίωση θα υπάρξει μόνον όταν αναγνωρισθεί απόλυτα, ολοκληρωτικά και καθολικά η Γενοκτονία των Ποντίων! Ελληνική Πολιτεία ακούς; Κοιμάσαι ή δε θυμάσαι;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.