Με σοβαρή άμυνα και «καυτές» αντεπιθέσεις πεδίον δόξης λαμπρόν στο αυριανό ντέρμπι

Στέλιος Γρηγοριάδης23 Οκτωβρίου 2021

Aγαπητή Metrosport

Aυτό που μπήκε στο μυαλό του Λουτσέσκου και των παικτών του ΠΑΟΚ από τα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου στον αγώνα με την Κοπεγχάγη, τώρα κυριαρχεί στις σκέψεις τους. Το αυριανό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι ένας αληθινός τελικός. Οχι, φυσικά, γιατί θα κρίνει ποιος θα πάρει το Πρωτάθλημα, αλλά γιατί θα δείξει, ως ένα μεγάλο βαθμό, ποιος είναι ικανός να το πάρει. Ο νικητής θα πείσει τον εαυτό του ότι είναι το φαβορί και ο ηττημένος θα χρειαστεί να ξαναβρεί την (αγαπημένη του Λουτσέσκου) αυτοπεποίθησή του. Ο νικητής θα συνεχίσει με ενισχυμένο ηθικό και ο ηττημένος θα υποχρεωθεί να μαζέψει τα κομμάτια του. Αλλά, τι να συζητάμε; Εδώ μιλάμε για ένα ματς όχι τριών αλλά έξι βαθμών.

Είναι ένα ματς που βρίσκει τον Ολυμπιακό μετά από κακή εμφάνιση και ήττα από την Αιντραχτ και τον ΠΑΟΚ μετά από καλή εμφάνιση και νίκη επί της Κοπεγχάγης. Αλλά αυτό που έχει προηγηθεί δεν δείχνει απαραίτητα τι θα ακολουθήσει. Ο Ολυμπιακός πήγε στη Φρανκφούρτη μεσ' την καλή χαρά, αλλά έχασε με κατεβασμένα τα χέρια. Ο ΠΑΟΚ πήγε στην Κοπεγχάγη ζαλισμένος από το σοκ του 4-4 με τον Βόλο, αλλά νίκησε. Δεν έχει να κάνει με την ψυχολογία, έχει να κάνει με την αστάθεια που παρουσιάζουν και οι δύο ομάδες, γιατί καμία από τις δύο δεν είναι απαλλαγμένη από αγωνιστικές αδυναμίες.

Το ωραίο είναι ότι ο ΠΑΟΚ θα πήγαινε στο Καραισκάκη με διαφορά τεσσάρων βαθμών αν δεν “αυτοκτονούσε” σε δύο εύκολα θεωρητικά παιχνίδια μέσα στην Τούμπα. Για έναν διεκδικητή του τίτλου δεν είναι επιτρεπτό να χάνει από τα Γιάννινα και να φέρνει ισοπαλία με τον Βόλο μέσα στην έδρα του. Και επειδή βαθμούς χάνει και στην Ευρώπη στην Τούμπα, σίγουρα είναι αυτό ένα ζήτημα. Φαίνεται ότι το κυριαρχικό ποδόσφαιρο που θέλει να παίξει ο Λουτσέσκου δεν ταιριάζει τόσο πολύ στην ομάδα. Σε άλλα ματς δυσκολεύεται στην ανάπτυξη και στο σκοράρισμα απέναντι σε κλειστές άμυνες και σε άλλα δέχεται εύκολα γκολ, “χαζά” τα περισσότερα, που κοστίζουν ακριβά.

Αντίθετα, στα εκτός έδρας, “φροντίζει” επίσης να δέχεται γκολ από το πουθενά, αλλά βρίσκει ελεύθερους χώρους και σκοράρει πιο εύκολα γιατί ο αντίπαλος παίζει επιθετικά. Οταν, με μια κουβέντα, ο αντίπαλος θεωρεί ότι θα πιέσει ασφυκτικά τον ΠΑΟΚ και θα τον τσακίσει, το πιθανότερο είναι να τον τσακίσει ο ΠΑΟΚ. Κι αν όντως αυτό είναι ένα όπλο για τα εκτός έδρας ματς, πρέπει ο ΠΑΟΚ να το αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο στο αυριανό μεγάλο παιχνίδι. ΟΙ Ολυμπιακός θα παίξει ανοιχτά, επιθετικά, θα φορτσάρει για να πάρει πάση θυσία τη νίκη, οπότε πεδίον δόξης λαμπρόν για τον ΠΑΟΚ, αν εκμεταλλευτεί πάλι την ικανότητα των παικτών του στις αντεπιθέσεις απέναντι σε άμυνες που δεν έχουν προλάβει να οργανωθούν και δεν είναι πολυπρόσωπες επειδή έχει χαθεί η μπάλα.

ΥΓ. Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω ότι το ντέρμπι θα κριθεί, σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό, από το αν ο ΠΑΟΚ κατορθώσει να έχει σοβαρή αμυντική λειτουργία και αποφύγει να δεχτεί πάλι ένα ή περισσότερα από εκείνα τα... περίεργα γκολ που μόνο αυτός “ξέρει” να δέχεται.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.