Με σοβαρές απουσίες αλλά και με κίνητρα ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Ολυμπιακό

Metrosport Team04 Μαΐου 2022

Ρεπορτάζ: Κώστας Πετρωτός, Γιώργος Ζαϊρης 

Αν ο Καραντώνης δεν είχε σπρώξει τον Ολυμπιακό κόντρα στον ΠΑΣ, όλα θα ήταν διαφορετικά. Πρώτα απ΄ όλα το ματς του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ και κατ’ επέκταση το απογευματινό, εξ αναβολής με τους «ερυθρόλευκους». 

Παρόλα αυτά, ο Δικέφαλος έχει πολλούς λόγους να νικήσει τον Ολυμπιακό (4/5, 19:00, Live metrosport.gr, Metropolis 95,5, Novasports Prime) στην έδρα του. Πρώτα απ΄ όλα χρειάζεται βαθμούς να διασφαλίσει την δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα και φυσικά να πετύχει την πρώτη νίκη του φέτος κόντρα στους «ερυθρόλευκους». 

Μπορεί οι δύο ισοπαλίες στο Κύπελλο να οδήγησαν σε μάγκικη (με ρεβάνς στο Καραϊσκάκη) πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, όμως, για τον ΠΑΟΚ και ειδικά αυτόν τον ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου, της εποχής Σαββίδη, τέσσερα ματς χωρίς νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό είναι πολλά, δεν χωρά άλλο.

Φυσικά, ο Λουτσέσκου θέλει να δει την ομάδα του να παίρνει νίκη με καλή απόδοση και για να πείσει ότι είναι σε καλή φόρμα ενόψει του τελικού Κυπέλλου, ότι όλοι οι παίκτες είναι σε εγρήγορση. Σαφέστατα και δεν θέλει να αφήσει τον Ολυμπιακό να πανηγυρίσει Πρωτάθλημα μέσα στην έδρα του, όμως,το πλέον σημαντικό είναι ότι με νίκη σε μία περίοδο που ο Ολυμπιακός παρατάει, θα του βάλει μεγάλη ανασφάλεια και εσωτερική γκρίνια ενόψει της νέας σεζόν, αφού ο ΠΑΟΚ θα στείλει μήνυμα ότι θα μπει δυνατός για τον τίτλο της επόμενης σεζόν.

Με πέντε απουσίες και ερωτηματικό τον Τσιγγάρα

Χθες η προπόνηση έγινε το απόγευμα στην Τούμπα και επιβεβαιώθηκε η απουσία πέντε παικτών. Πρόκειται για τον Ομάρ Ελ Καντουρί που συνέχισε με ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο, όπως κι ο Λέο Ζαμπά, ενώ οι Αντρέ Βιεϊρίνια , Ντόουγκλας Αουγκούστο (εκτός από τραυματίας είναι και τιμωρημένος, αφού η αποβολή του στο Καραϊσκάκη κόστισε δύο αγωνιστικές) και Ντιέγκο Μπίσεσβαρ έκαναν θεραπείες. 

 Η απουσία του Χάρη Τσιγγάρα από το δελτίο Τύπου της ΠΑΕ φανερώνει ότι υπήρχαν σκέψεις για το αν μπορεί να βοηθήσει και μένει να φανεί σήμερα τι θα γίνει, καθώς, κατά την πάγια τακτική του το τελευταίο διάστημα, ο Λουτσέσκου δεν ανακοίνωσε αποστολή.

Αξίζει να σημειωθεί τελευταία προπόνηση της ομάδας ήταν αφιερωμένη κυρίως στο τακτικό κομμάτι, με δουλειά στην ανάπτυξη κι ιδιαίτερη έμφαση στις στατικές φάσεις.

Ο Λουτσέσκου αναμένεται να παρατάξει την ομάδα με τους Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, Μιχάι και Ίνγκασον στο κέντρο της άμυνας, Λύρατζη και Σϊντκλεϊ στα άκρα. Στον άξονα θα βρεθούν οι Σβαμπ και Κούρτιτς , Μιτρίτσα και Ζίβκοβιτς στις πτέρυγες, ο Σοάρες πίσω από τον προωθημένο Άκπομ. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.