Με σφραγίδα Κούρτιτς μία ακόμη επικράτηση

Γιώργος Καστάνης16 Ιανουαρίου 2022

Σε ένα κάκιστο ποιοτικά παιχνίδι τουλάχιστον έως το 75ο λεπτό ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κερδίσει έναν ιδιαίτερα αξιόμαχο αντίπαλο που δικαίως βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Χρειάστηκε το πρώτο γκολ του Σλοβένου με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι για να μπορέσει να απελευθερωθει ο ΠΑΟΚ και να πετύχει άλλα δύο γκολ έως το τέλος που διεύρυναν τον δείκτη του σκόρ και του έδωσαν μία πολύτιμη νίκη σε ένα κομβικό σημείο του πρωταθλήματος,

Το πέναλτι ουσιαστικά (που αμφισβητήθηκε εντόνως από τον ΟΦΗ, καθώς η μπάλα χτύπησε πρώτα στο πόδι του Βούρου και στη συνέχεια στο χέρι) και φυσικά η ευστοχία του Κούρτιτς, ήταν κομβικά για να αλλάξουν τα δεδομένα. 

Ο ΠΑΟΚ ζήτησε χέρι του Βούρου από ενέργεια του Αντρίγια, οι διαιτητές καθυστέρησαν χαρακτηριστικά να το σφυρίξουν ή να το εξετάσουν, ο ΟΦΗ έφθασε στο γκολ με τον Τσιλιανίδη, αλλά στη συνέχεια, ορθά εξετάστηκε η πρώτη φάση από το VAR και ορθά δόθηκε η παράβαση. 

Οι του ΟΦΗ διαμαρτύρονται δικαιολογημένα για την καθυστέρηση της υπόδειξης της παράβασης, και η ευθύνη ανήκει στους διαιτητές που δεν έπραξαν εγκαίρως το αυτονόητο.

Μέχρι το πρώτο γκολ, το θέαμα ήταν τραγικό, δεν έβλεπες από τον ΠΑΟΚ κάτι θετικό ως προς τις κινήσεις προς την αντίπαλη εστία και ο προβληματισμός ήταν δικαιολογημένος.

 Όμως μετά την είσοδο του Μπίσεσβαρ, του Ζαμπά αλλά και του Σφιντέρσκι ο ΠΑΟΚ επεδίωξε να αξιοποιήσει τις αντεπιθέσεις και τα κατάφερε με ιδανικό τρόπο. 

Πολύ ωραίο το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ με τον Κούρτιτς, το δικαιούταν το γκολ ο Σφιντέρσκι, καθώς του ακυρώθηκε (σωστά) η γκολάρα που είχε σημειώσει ένα λεπτό νωρίτερα, καθως ήταν σε θέση οφ σάιντ.

Με αυτό τον τρόπο ο ΠΑΟΚ έφθασε στις δύο συνεχόμενες νίκες μέσα στο 2022 και πρέπει να προετοιμαστεί τακτικά για το πολύ σημαντικό ματς Κυπέλλου με αντίπαλο την ΑΕΚ την ερχόμενη Τετάρτη. 

Ασφαλώς και η ομάδα δεν έχει βρει ακόμη ρυθμό, εμφανώς επηρεάστηκε το προηγούμενο διάστημα από τις απουσίες και λόγω του κορωνοιού, όμως σταδιακά θα μπορέσει να ανεβάσει τους ρυθμούς του για να μπορέσει να παίξει καλό ποδόσφαιρο, σε μεγαλύτερη διάρκεια.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.