Με «σφραγίδα» Ακπομ, Μιτρίτσα και σταθερό Πασχαλάκη

Γιώργος Καστάνης17 Σεπτεμβρίου 2021

Τα δύο γκολ (ήταν τα πρώτα τους) των νεοαποκτηθέντων Ακπομ και Μιτρίτσα, αποδείχθηκαν αρκετά για τον ΠΑΟΚ προκειμένου να κερδίσει την αδύναμη Λίνκολν στο Γιβραλτάρ και να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση, μέσα από τους ομίλους, στην επόμενη φάση της νεοσύστατης διοργάνωσης.

Χρειάστηκε βεβαίως να επέμβει ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης τουλάχιστον με τρείς σωτήριες επεμβάσεις, κρατώντας το μηδέν στην άμυνα και δίνοντας την δυνατότητα στους συμπαίκτες του, να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες. Ο ΠΑΟΚ παρουσίασε αδυναμίες σε αρκετά σημεία του αγώνα, κυρίως όσον αφορά την ανασταλτική λειτουργία στο πρώτο ημίχρονο, καθώς οι παίκτες της Λίνκολν έβγαιναν στην πλάτη των αμυντικών του Δικεφάλου και δημιουργούσαν προβλήματα. Όμως, ο Δικέφαλος παρουσίασε μία σταθερότητα, οι παίκτες του είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, έκαναν φάσεις, πέτυχαν γκολ και μετά από την απρόσμενη ήττα από τον ΠΑΣ, η χθεσινή επικράτηση, εκτός από το αυτονόητο της υπόθεσης, ήταν αναγκαία για να ενισχυθεί η αυτοπεποίθηση των παικτών εν όψει των επόμενων δύσκολων αγώνων.

Ο Ακπομ εκτός από το γκολ που πέτυχε, μετά τις εξαιρετικές ενέργειες των Μουργκ και Τέιλορ, είχε χάσει μία εξαιρετική ευκαιρία στο 15ο λεπτό μετά την καταπληκτική μπαλιά του Μπίσεσβαρ. Ο Μιτρίτσα έδειξε πως μέσα στην αντίπαλη περιοχή, μπορεί να «χωθεί» και να προωθήσει την μπάλα στα δίχτυα.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά φέτος, στη βασική ενδεκάδα έπαιξαν οι Ακπομ, Μιχάι και Μιτρίτσα και έδειξαν προσαρμοστικότητα στα «θέλω» που ζητά ο προπονητής.

Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είχε δεχθεί γκολ, όμως αυτό που μετράει περισσότερο είναι η νίκη, οι τρείς πρώτοι βαθμοί και η στόχευση που θα γίνει, στα επόμενα παιχνίδια. Κέρδος για την ομάδα, είναι πως πήραν λεπτά συμμετοχής οι Κωνσταντέλιας και Κούτσιας. Ο πρώτος δε, έχασε μία σημαντική ευκαιρία για γκολ. Το ματς δεν αντέχει σε υψηλή κριτική, καθώς ο ΠΑΟΚ πέτυχε μία αυτονόητη νίκη, που τον επαναφέρει σε μία σταθερή τροχιά, μετά τον «εκτροχιασμό» της περασμένης Κυριακής.

Για μία ακόμη φορά ο Μπίσεσβαρ, έδωσε επιθετικό τόνο στην ομάδα, ενώ ο Κούρτιτς μετά από λίγα παιχνίδια, θα είναι ακόμη καλύτερος στη μεσαία γραμμή. Βελτιωμένος και ο Τέϊλορ, ειδικά στον επιθετικό τομέα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.