Με σεβασμό και πανελλήνια αναγνώριση αλλά και αποδοχή της ανωτερότητας του

Δημήτρης Μπούζας28 Ιανουαρίου 2023

Κράτησαν την υπόσχεση τους εκτελώντας στο ακέραιο και με ιδανικό τρόπο το «χρέος» τους. Ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του εκτός από την υπερπολύτιμη πρόκριση, κέρδισαν κάτι εξίσου σημαντικό και σπουδαίο. Κι αυτό δεν είναι άλλο, από την πανελλήνια παραδοχή της ανωτερότητας τους.

Δεν θα ήταν υπερβολή να υποστηρίξει κανείς ότι αυτός ο ΠΑΟΚ των τελευταίων εμφανίσεων και της εντυπωσιακής πρόκρισης, θεωρείται και είναι μια ομάδα την οποία επιβάλλεται να σέβονται όχι μόνο οι φίλοι της, αλλά και οι αντίπαλοι της. Ολοκληρώνοντας τον κύκλο των αναμετρήσεων του με τους πρωτοπόρους, ο δικέφαλος όντας πλέον το μεγάλο φαβορί για τον τελικό, έχει την ανάγκη έστω και μιας στοιχειώδους αποσυμπίεσης, από τη στιγμή που ξεκίνησε μία πολύ δύσκολη και διπλή προσπάθεια.

Αφενός να κρατηθεί σε κοντινή απόσταση από την κορυφή, και αφετέρου να προσεγγίσει με τις πλέον αισιόδοξες προοπτικές, έναν από τους βασικούς στόχους της χρονιάς. Δικαιολογημένα λοιπόν τα πανηγύρια στην ασπρόμαυρη οικογένεια, η οποία χθες το βράδυ και μετά το σφύριγμα της λήξης από τον ανεκδιήγητο Φινλανδό ρέφερι, ήρεμη και κατασταλαγμένη, ένιωσε να την κατακλύζουν υπέροχα συναισθήματα. Ο «χθεσινός» ΠΑΟΚ ήταν ο ίδιος με τον «προχθεσινό», αλλά και με αρκετούς «προηγούμενους».

Σοβαρός, πειθαρχημένος, αποφασισμένος και πάνω από όλα γενναιόψυχος και ψύχραιμος. Οι αιφνιδιασμοί (όπως το ότι προηγήθηκαν και μάλιστα σε καλό χρονικό σημείο οι γηπεδούχοι) δεν κράτησαν παρά για ελάχιστο χρόνο. Στο υπόλοιπο διάστημα και με κάποιες διορθωτικές κινήσεις, ο έλεγχος πέρασε στους παίκτες του Λουτσέσκου, οι οποίοι «παγίδεψαν» τους αντιπάλους τους σε μια τακτική ατελέσφορη και όπως τελικά αποδείχθηκε, στείρα και αυτοκτονική.

Οι ασπρόμαυροι μαχητές έτρεξαν πολύ, είχαν έτοιμες λύσεις και αλληλοκαλύψεις που έπνιγαν στην γέννηση τους, τις όποιες προσπάθειες (πραγματικά γιουρούσια) επιχείρησαν οι γηπεδούχοι. Να σκεφτεί κανείς ότι η ομάδα που είχε την άμεση ανάκη να δημιουργήσει φάσεις για γκολ, είχε λιγότερες τελικές από εκείνη που λογικά θα έπρεπε να υπερασπιστεί το υπέρ της σκορ του πρώτου αγώνα. Άξια λόγου επισήμανση – το επαναλαμβάνουμε – ο τρόπος με τον οποίο «απορρόφησε» τους κραδασμούς από το γκολ που δέχθηκε, η ομάδα του Λουτσέσκου.

Βέβαια θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην αναφερθούμε στον ρόλο του απίθανου Φινλανδού ρέφερι, ο οποίος προκλητικά έπαιζε 70-30, αυτογελοιοποιούμενος τόσο με τη σκανδαλώδη περίπτωση της μη αποβολής του Κουρμπέλη, με την εξαφάνιση σωρείας κίτρινων καρτών για τους γηπεδούχους και με την εθελοτυφλία του (έτσι την χαρακτηρίζουμε εμείς) στο ολοφάνερο πέναλτι που έγινε μπροστά του και δεν το σημείωσε. Υποχρεώθηκε όμως από το VAR να στήσει την μπάλα στην «άσπρη βούλα». Δικαιολογημένη λοιπόν και η οργή την οποία εξέφρασε φανερά και με θάρρος όπως το συνηθίζει ο Λουτσέκου, στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα.

Σε ατόμικο επίπεδο είχαμε τους περισσότερους παίκτες των νικητών σε καλή βραδιά. Κοτάρσκι, Ινγκασον, Κουλιεράκης σε στάνταρ καλό επίπεδο, βελτιωμένος ο Ράφα Σοάρες, ανεβασμένος και ο Σάστρε. Με τον Αουγκούστο να έχει κάποια προβλήματα και με τον Ντάντας μετά από ένα μέτριο 45λεπτο, να βρίσκει τον εαυτό του στην επανάληψ. Έτρεξαν πολύ και βοήθησαν ο Ζίβκοβιτς και ο Νάρεϊ. Ο Κωνσταντέλιας μηχανάκι πραγματικό, σαν ένα τεράστιο κουνούπι μέσα στην αντίπαλη άμυνα, δεν άφησε ούτε στιγμή να ηρεμήσουν οι αντίπαλοι του. Ο Σβαμπ σαν αλλαγή έβγαλε καλό μεροκάματο. Με το δικό του εξαιρετικό άλμα προέκυψε το πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο κορυφαίος κατά γενική ομολογία Νέλσον Ολιβέιρα. Τον οποίο ευτυχώς δεν κατάφεραν να τον απογοητεύσουν και να τον διώξουν με τον πόλεμο που του έκαναν, κάποιοι άμπαλοι του ασπρόμαυρου ρεπορτάζ. 

Δεν ξέρω αν αυτή τη στιγμή νιώθουν την ανάγκη να ζητήσουν δημόσια ένα συγνώμη, για την απαράδεκτη συμπεριφορά τους απέναντι του. Για τον διαιτητή τα είπαμε. Δεν μένει με την σειρά μας και εμείς να συγχαρούμε τον κόουτς και τους παίκτες, γιατί φάνηκαν απόλυτα συνεπείς στην υπόσχεση που είχαν δώσει. Και η οποία δεν ήταν άλλη, από το να επιστρέψουν στη Θεσσαλονίκη με την πρόκριση στις... «αποσκευές» τους.

ΥΓ1: Ο Ιβάν περιχαρής έστειλε μήνυμα στην ΠΑΕ να ανταμείψει με ένα γενναίο πριμ την ομάδα.

ΥΓ2: Δυστυχώς η επιστράτευση του Μαντσίνι και η όλη παράσταση που προηγήθηκε, αποδείχθηκε ότι πήγε στράφι. Ο πρώην παίκτης του Άρη, είτε πέρασε σαν αλλαγή από την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, είτε όχι, είναι κάτι που δεν το έπιασε κανένα ραντάρ. Κρίμα, απογοητεύτηκαν πολλοί...Και όχι μόνον οι Παναθηναϊκοί.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.