Τo ρεσιτάλ στην άμυνα και το άστρο του Κούρτιτς κρατούν ανοιχτό τον ευρωπαϊκό δρόμο του ΠΑΟΚ

Στέλιος Γρηγοριάδης11 Μαρτίου 2022

Αγαπητή Metrosport

Μεγάλη νίκη για τον ΠΑΟΚ, μ' αυτό το καθαρό 1-0 και ολοζώντανες οι ελπίδες για την πρόκριση στη ρεβάνς. Ηταν μια νίκη που τη άξιζε και θα μπορούσε να την είχε εξασφαλίσει με μεγαλύτερο σκορ, αλλά σπατάλησε τις προυποθέσεις που δημιουργήθηκαν όταν η Γάνδη επιχείρησε να ισοφαρίσει και μοιραία άφησε κενούς χώρους.

Εστω και έτσι, λογικά έχει τον πρώτο λόγο για το εισιτήριο που θα οδηγήσει στους 8 του Κόνφερενς Λιγκ. Πάει νικητής στη Γάνδη, εκεί θα αγωνιστεί για δύο αποτελέσματα κι αν είναι ίδια με τη χθεσινή (και χωρίς προσωπικά λάθη) η αμυντική συμπεριφορά των παικτών του, θα πάρει σίγουρα την πρόκριση.

O ΠΑΟΚ δέχτηκε έντονη πίεση στο πρώτο 10λεπτο, τρόμαξε, βρέθηκε σε σύγχυση μη μπορώντας να περάσει το κέντρο, αλλά την ξεπέρασε ανώδυνα, χωρίς καν να γίνει επικίνδυνη φάση στα καρέ του. Ο ίδιος είχε δύο καλές στιγμές με το σουτ του Αουγκούστο που κοντραρίστηκε και το γύρισμα του Μπίσεσβαρ που επίσης κοντραρίστηκε και δεν “βρήκε” τον Ακπομ, ωστόσο το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς καμία ομάδα να δημιουργήσει κάποια μεγάλη ευκαιρία.

Γεγονός ήταν ότι αμυντικά ο ΠΑΟΚ πήγε περίφημα και έπρεπε να συνεχίσει με την ίδια επιτυχία στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά το ζητούμενο ήταν να “ανεβεί” επιθετικά και να επιδιώξει να γίνει πιο απειλητικός, καθώς απώτερος σκοπός ήταν η νίκη. Κι αυτό σήμαινε όχι μόνο καλύτερη οργάνωση του παιχνιδιού από τους χαφ, αλλά και περισσότερες καλές ιδέες από τους επιθετικούς και τους πλάγιους μπακ.

Ρεσιτάλ αμυντικής συμπεριφοράς έδωσε ο ΠΑΟΚ και στο δεύτερο ημίχρονο, με συνέπεια η Γάνδη να τελειώσει το ματς χωρίς την παραμικρή ευκαιρία. Και επειδή η τύχη συνήθως βοηθάει τους ικανούς, κάποια στιγμή “μίλησε” ο Κούρτιτς με έν ακόμη γκολ από φάουλ, με το οποίο χάρισε στον ΠΑΟΚ την πολύτιμη νίκη, έστω κι αν η μπάλα χρειάστηκε να χτυπήσει σε σώμα παίκτη του τείχους και να αλλάξει πορεία για να καταλήξει στα δίχτυα.

Εκείνο που θα μπορούσε να συμβεί αλλά δυστυχώς δεν συνέβη ήταν ότι το σκορ έμεινε στο 1-0. Η κεφαλιά του Ακπομ από την υπέροχη σέντρα του Κούρτιτς έφυγε μόλις άουτ και σε τέσσερις, τουλάχιστον, περιπτώσεις δεν ήρθε το γκολ επειδή η τελική πάσα αποκρούστηκε με υπερπροσπάθεια των παικτών της Γάνδης ή ήταν επιπόλαια και λανθασμένη. Ο ΠΑΟΚ, ιδιαίτερα μετά το γκολ, όταν η Γάνδη ανοίχτηκε πολύ για να ισοφαρίσει, βρήκε ελεύθερους χώρους αλλά δεν τους αξιοποίησε.

Το κακό είναι ότι στη ρεβάνς θα υποχρεωθεί να παλέψει χωρίς τον Ζίβκοβιτς και τον Κούρτιτς που συπλήρωσαν κάρτες. Δεν θα είναι καθόλου ασήμαντη η απουσία τους, αλλά, όπως είπε και ο Λουτσέκσου, αυτά έχει η ζωή στο ποδόσφαιρο και υπάρχουν άλλοι παίκτες για να ανταποκριθούν στην αντικατάστασή τους.

Κορυφαίος του χθεσινού ΠΑΟΚ ο Λύρατζης. Σπουδαία τεχνική κατάρτιση, φοβερή ψυχραιμία. Μπράβο του. Μεγάλη εμφάνιση από τον Ινγκασον και τον Κρέσπο. Πάρα πολλή δουλειά έκαναν ο Ακπομ και ο Τσιγγάρας. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.