Με ρεαλισμό μιλώντας, υπάρχουν αρκετές «τρύπες» στο ρόστερ του ΠΑΟΚ

Στέλιος Γρηγοριάδης26 Νοεμβρίου 2020

Αγαπητή Metrosport

Με μια καλή εμφάνιση και με λίγη προσοχή μπορεί σήμερα ο ΠΑΟΚ να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει στην Ολλανδία, για να σιγουρέψει, σε ένα μεγάλο ποσοστό, την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Το 4-1 επί της Αϊντχόφεν στην Τούμπα, αλλά και ο “ο αέρας” που έχει η ομάδα με τον Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο της, επιτρέπει την αισιοδοξία αν όχι τη βεβαιότητα.

Αναμένοντας, όμως, το αποτέλεσμα αυτού του κρίσιμου αγώνα, ας δούμε με ρεαλισμό τις “τρύπες” στο ρόστερ του ΠΑΟΚ, για να καταλάβουμε ότι η δουλειά του “Ινδιάνου” καθόλου εύκολη δεν είναι, όταν μάλιστα προδιαγεγραμμένοι και... υποχρεωτικοί στόχοι είναι η κατάκτηση του Πρωταθλήματος (και του Κυπέλλου, αν γίνει), αλλά και η όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία στην Ευρώπη.

Χωρίς τον Μάτος, πλέον, δεν υπάρχει αξιόπιστος δεξιός μπακ. Ο Ροντρίγκο, μολονότι απαλλάχθηκε από τη σκιά που έριχνε πάνω του ο Λέο, δείχνει ότι δεν μπορεί. Ο Ουαγκέ, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, είναι χειρότερος. Και ο Λύρατζης, πολύ μικρός και άπειρος ακόμη για να γίνει βασικός.

Με απόντα τον Γιαννούλη, δεν υπάρχει αριστερός μπακ. Ο Βιεϊρίνια δεν είναι έτοιμος, ο Ροντρίγκο ούτε σ' αυτή την πλευρά μπορεί και μένει ο Περέιρα, που δείχνει να “το έχει”, αλλά είναι νωρίς ακόμη για να πούμε ότι αποτελεί σταθερά αξιόπιστη λύση.

Με απόντες τον Ζίβκοβιτς και τον Τζόλη, δεν υπάρχουν καθαρόαιμοι πλάγιοι επιθετικοί. Ο Βιεϊρίνια θα προσπαθήσει να προσφέρει μία λύση, ο Ζαμπά είναι ακόμη άφαντος και οι μόνοι που, εναλλακτικά και κατά περίπτωση, μπορούν να καλύψουν τις θέσεις είναι ο Μπίσεσβαρ και ο Μουργκ, που δεν κινούνται όμως σε υψηλά επίπεδα απόδοσης. Στη μεγάλη ανάγκη, πλάγια μπορεί να παίξει και ο Ελ Καντουρί, αλλά ούτε εξίσου καλός μπορεί να είναι, ούτε μπορεί να καλύψει κάποιος άλλος το κενό του στον άξονα.

Με απόντα τον Σφιντέρσκι, δεν υπάρχει φορ. Ο Τσόλακ παλεύει κάτι να δείξει, αλλά ακόμη δεν το έχει καταφέρει, ενώ από τον βενιαμίν της ομάδας, τον Κούτσια, είναι φυσικά πολύ πρόωρο να έχουμε απαιτήσεις.

Θεωρητικά, ο ΠΑΟΚ είναι κομπλέ μόνο στο κέντρο άμυνας και στα χαφ. Οντως, στα στόπερ η παρουσία των Βαρέλα, Κρέσπο, Ινγκασον Μιχαηλίδη, καλύπτει τις ανάγκες, αλλά υπάρχει και ο Μιχάι που θα είναι πάλι διαθέσιμος όταν επανέλθει από τον τραυματισμό του.

Οσο για τα χαφ, ναι υπάρχουν ο Σβαμπ και ο Ελ Καντουρί, πρέπει όμως να επανέλθει ο Αουγκούστο, να ξαναβρεί τον καλό εαυτό του ο Μπίσεσβαρ, να ανεβεί ο Μουργκ και να... μάθει λίγη μπάλα παραπάνω ο Εσίτι για να προκύψει πληρότητα και στην πράξη. Είναι ξεκάθαρο ότι παρουσιάστηκε πρόβλημα με απόντα τον Ελ Καντουρί, είναι σίγουρο ότι θα παρουσιαστεί πρόβλημα με απόντα τον Σβαμπ και είναι ακόμη πιο σίγουρο ότι θα παρουσιαστεί τεράστιο πρόβλημα αν τύχει να απουσιάσουν για κάποιον ή κάποιους αγώνες και οι δύο. Μακάρι να υπήρχαν λύσεις από Νινούα, Βρακά και Τσιγγάρα, αλλά βλέπουμε ότι ακόμη ο Γκαρσία δεν τους δίνει χώρο και χρόνο.

ΥΓ. Προβλέπω ότι θα γίνουν δυο-τρεις κινήσεις στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Το κρίσιμο είναι να πει “ναι” ο Ιβάν σε όλες τις εισηγήσεις του Γκαρσία, που θεωρώ βέβαιο ότι θα είναι απόλυτα λογικές.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.