Με προσδοκίες η ελληνική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων

Παναγιώτα Χαλκιά10 Μαρτίου 2023

Με δυνατές παρουσίες θα αγωνισθεί η ελληνική αποστολή στο Ευρωπαϊκό Χειμερινό κύπελλο ρίψεων που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο στη Λεϊρία. Αθλητές και αθλήτριες που ξεχώρισαν στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου αναμένεται να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και στη Βουδαπέστη, θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση με στόχο να κυνηγήσουν από νωρίς στη σεζόν εξαιρετικά αποτελέσματα.

Η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου πιστή στο ραντεβού της με τη διοργάνωση στοχεύει σε μια βολή πάνω από το 58,54 μ. που έκανε στο Ηράκλειο. Θα βρει απέναντι της την Σάνις Κράφτ η οποία άρχισε τη χρονιά με βολή στα 65,23 μ. και την Μελίνα Ρόμπέρτ – Μιχόν που έχει 62,93 μ. φέτος. Στη δισκοβολία Γυναικών Κ23 θα αγωνιστεί η Σοφία Κεσσίδη, που στο Ηράκλειο πέτυχε 50,04 μ. και πέτυχε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

Η Ελίνα Τζένγκο άνοιξε τη σεζόν πριν από λίγες ημέρες στο Ηράκλειο της Κρήτης με βολή στον ακοντισμό στα 61,05 μέτρα. Η αθλήτρια του Μποτσκαριώβ θα έχει την ευκαιρία να αναμετρηθεί για πρώτη φορά φέτος με τη μεγάλη της αντίπαλο την Αντριάνα Βιλάγκος. Οι δύο αθλήτριες αποτελούν το μέλλον του αγωνίσματος κάτι που φάνηκε και στον αγώνα της Γερμανίας. Τον Αύγουστο έγινε η νεαρότερη νικήτρια στο αγώνισμα και η ενός έτους νεαρότερη Βιλάγκος την ακολούθησε στη δεύτερη θέση. 

Η Τζένγκο πριν την αναχώρηση της αποστολής υποστήριξε: «Χαλαρώσαμε λίγο την προπόνηση προκειμένου να μην είμαι βαριά στο δρομικό κομμάτι. Ελπίζω να έχει καλό καιρό και να μην βρέχει όπως την περσινή σεζόν ώστε να διεκδικήσω καλές βολές. Σίγουρα δεν έχω κάνει ειδική προετοιμασία για τον συγκεκριμένο αγώνα. 

Η χρονιά έχει πολλές προκλήσεις, ωστόσο ο δικός μου στόχος είναι να κάνω λίγους και καλούς αγώνες. Σίγουρα θέλω να έχω παρουσία στα Diamond League». Στον ακοντισμό γυναικών θα συμμετάσχει και η Αφροδίτη Μανιού, που πριν δύο εβδομάδες στο Ηράκλειο έστειλε το ακόντιο στα 56,06 μ. και πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ.

Δυνατή αναμένεται να είναι και η μάχη στη σφυροβολία γυναικών, αφού ο αγώνας θα είναι επανάληψη του τελικού στο Μόναχο. Παρούσες θα είναι οι τρεις αθλήτριες που ανέβηκαν στο βάθρο των νικητριών. Η Ρουμάνα Μπιάνκα Γκέλμπερ, η ασημένια Έβα Ροζάνσκα (Πολωνία) και η Ιταλίδα Σάρα Φαντίνι. Στη σφυροβολία Γυναικών Κ23 η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί από την Σταυρούλα Κοσμίδου.

Στη σφυροβολία των Ανδρών ξεχωρίζει ο τέταρτος στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου Πάβελ Φάιντεκ και στη δισκοβολία ο ασημένιος πρωταθλητής Ευρώπης Κρίστιαν Τσεχ. Ο Ιβάν Μενγκλεμπέη πέτυχε 72,66 μ. στη σφυροβολία στο Χειμερινό Ρίψεων και θα διεκδικήσει να απειλήσει το ατομικό του 73,88 μ., ενώ ο Γιάννης Κορακίδης βλέπει βολές πάνω από το 70.09 μέτρα.

Ο Ορέστης Ντουσάκης θα συμμετάσχει στη σφυροβολία Ανδρών Κ23 με στόχο επιδόσεις καλύτερες από το 71,29 μ. της Κρήτης που αποτελεί και ρεκόρ του. Ο αθλητής είναι σε καλή κατάσταση και θα διεκδικήσει το βάθρο των νικητών. Ο πέμπτος το καλοκαίρι στο Μόναχο Ουκρανός Μιχάιλο Κόχαμ έχει πετύχει φέτος 71,96 μέτρα και βλέπει ακόμη μεγαλύτερες βολές.

Ο Τάσος Λατιφλάρι και ο Οδυσσέας Μουζενίδης θα αγωνιστούν στη σφαιροβολία Ανδρών με το βλέμμα σε βολές πάνω από τα 19.00 μέτρα. Αμφότεροι έκαναν μια γεμάτη χειμερινή σεζόν και πλέον έχουν ξεκινήσει τους αγώνες τους για τον ανοιχτό με απώτεροι στόχο τις διοργανώσεις του Μαΐου. 

Ο Λατιφλάρι στους αγώνες του κλειστού πέτυχε 19,42 μ. και ο Μουζενίδης 19,41 μ. μέτρα. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί από την Μαρία Μαγκούλια. Η αθλήτρια ολοκλήρωσε τη χειμερινή σεζόν με 15,25 μ., επίδοση που θέλει να κυνηγήσει στη Λεϊρία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.