Με ποιον απόλαυσε μεζέδες της Θεσσαλονίκης η Π.τ.Δ Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Metrosport Team02 Οκτωβρίου 2021

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από χθες (1/10/2021) η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η παρουσία της στην πόλη είχε να κάνει με τα εγκαίνια στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ της έκθεσης «Λεωνίδας, Ναπολέων, Μπότσαρης: Η γλώσσα των συμβόλων».

Σήμερα (2/10/2021) η Π.τ.Δ είχε συνάντηση με νέες και νέους στο Κέντρο Νεότητας του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο υπάγεται στο υπουργείου Εργασίας, στη Σταυρούπολη. Στο περιθώριο της επίσκεψης της αναφέρθηκε και στα γεγονότα που σημειώθηκαν στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και Ευόσμου. «Τα παιδιά μαζί με τους δασκάλους, τους γονείς και τη συντεταγμένη Πολιτεία πρέπει να απομονώσουν ακραία φασιστικά φαινόμενα και να απομακρυνθούν από την κουλτούρα της βίας και από όσους την υποκινούν», επισήμανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και συμπλήρωσε:

«Είναι κρίμα που αυτή έτσι κι αλλιώς ευάλωτη, λόγω της πανδημίας, σχολική χρονιά, ξεκίνησε με κάποια διαλυτικά φαινόμενα που είδαμε τις τελευταίες μέρες στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και Ευόσμου. Ομως οι νέοι που φοιτούν στα επαγγελματικά και τεχνικά λύκεια είναι αγωνιστές της ζωής. Θέλουν να μάθουν μια τέχνη, να εργαστούν, να βοηθήσουν την οικογένειά τους και τους εαυτούς τους. Είμαι βέβαιη ότι δεν ονειρεύονται έναν κόσμο που θα κυριαρχείται από τη βία και τη μισαλλοδοξία, αλλά θέλουν να δημιουργήσουν. Και αυτό είναι κάτι που θα τους το δώσει η γνώση και η μάθηση, ώστε να απομονώσουν, με τη βοήθεια των γονέων και των δασκάλων τους και τη βοήθεια της συντεταγμένης Πολιτείας, ακραία φασιστικά φαινόμενα και να απομακρυνθούν από την κουλτούρα της βίας και από όσους την υποκινούν».

Στη συνέχεια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσκεκλημένη του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωσταντίνου Ζέρβα (φώτο) γεύτηκε παραδοσιακούς μεζέδες της Θεσσαλονίκης στο «ΝΕΟΝ» της Γρ. Λαμπράκη, κάτω από το άγρυπνο βλέμμα των υπηρεσιών ασφαλείας.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.