Με πίεση από το πρώτο λεπτό ο Άρης για την ανατροπή

Γιώργος Στράντζαλης11 Αυγούστου 2022

Αν η πίστη είναι το κύριο συστατικό για μια πετυχημένη (αθλητική) συνταγή, η ασφυκτική πίεση με απώτερο σκοπό να «χαλάσει» το μυαλό του αντιπάλου είναι το δεύτερο κι αυτά τα δύο στοιχεία απαίτησε ο Χερμάν Μπούργος από τους ποδοσφαιριστές του ενόψει του σημερινού (21:00, live metrosport.gr, Metropolis 95.5, Novasports Prime) δεύτερου αγώνα με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο «Κλ. Βικελίδης».

Καθόλου τυχαία, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου και στις (ομολογουμένως) μικροσκελείς απαντήσεις του, ο Αργεντίνος τεχνικός επανέλαβε πολλές φορές τη σημασία του να πιστέψουν οι ποδοσφαιριστές του στην ανατροπή. 

Ηταν η πρώτη φορά που αναγνώρισε δημοσίως το επίπεδο του αντιπάλου και μάλλον δεν ήταν συμπτωματική η αναφορά του στον αριθμό των τροπαίων που έχει κατακτήσει η Μακάμπι. Η σειρά των λέξεων έχει τη σημασία της γιατί πρώτα είπε για τους 50+ τίτλους του αντιπάλου και μετά «έθιξε» τον συναισθηματικό παράγοντα για να καταλήξει στην αγωνιστική συμπεριφορά που είναι αναγκαίο να έχουν οι ποδοσφαιριστές του.

Ποιοι θα είναι αυτοί; Πλην του ίδιου κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα. Σίγουρα έχει παρουσιάσει προφίλ προπονητή ο οποίος όχι μόνο δεν φοβάται το ρίσκο αλλά αυτό… κυλάει στο αίμα του οπότε δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ανάληψης ρίσκο από το πρώτο λεπτό. 

Αν δηλαδή προχωρήσει στην επιστροφή το 4-4-2 με δίδυμο Γκρέι-Πάλμα στην κορυφή της επίθεσης κανείς δεν θα νιώσει έκπληξη. Αν πάλι διατηρήσει το 4-2-3-1 με τον Μάνου Γκαρθία σε ρόλο δεκαριού και με τον Λουίς Πάλμα σε άκρο της επίθεσης και πάλι δεν θα προκαλέσει. 

Αν τέλος επιλέξει να μην προχωρήσει σε περισσότερες από τρεις αλλαγές στο βασικό σχήμα διατηρώντας την ίδια τριάδα στην επίθεση με σκοπό την ισορροπία και τη λήψη αποφάσεων ρίσκο προϊόντος του αγώνα και πάλι δεν θα εκπλήξει κανέναν. 

Σίγουρα επενδύει και στην ατμόσφαιρα που θα επικρατεί στο «Κλ. Βικελίδης», το παραδέχθηκε εξάλλου στη συνέντευξη Τύπου καθώς υπολογίζει στις συνθήκες πίεσης που θα δημιουργήσουν οι φίλοι του Αρη κι αυτές έχει ζητήσει από τους ποδοσφαιριστές του να εκμεταλλευτούν.

Παρότι ο Μπούργος συνήθως επιφυλάσσει εκπλήξεις, μία πιθανή 11άδα για τον Άρη είναι αυτή των Κουέστα, Οντουμπάγιο, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Πρίσμαν, Ντιόπ, Ντουκουρέ, Ιτούρμπε, Μανού Γκαρθία, Μαντσίνι, Γκρέι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.