Με πέναλτι στο 90+5' απέδρασε ο Παναθηναϊκός από τα Γιάννενα

Κωστής Παναγιώτου15 Ιανουαρίου 2023

Ο Παναθηναϊκός με πέναλτι στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης έφυγε με ένα πολύ σημαντικό τρίποντο από την έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα (0-1) και κράτησε τη διαφορά των τεσσάρων βαθμών από τη δεύτερη ΑΕΚ.

Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έφτασε τους 45 βαθμούς και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος. Αντίθετα οι Γιαννιώτες έμειναν στους 17 βαθμούς και στην 10η θέση, ενώ αυτή ήταν η πρώτη ήττα για τον ΠΑΣ Γιάννινα μετά την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων για τους συλλόγους.

Στο πρώτο ημίχρονο οι "πράσινοι" ήταν εξαιρετικοί έχοντας τον έλεγχο του αγώνα από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Τσιντώτα να κρατάει το μηδέν για τους γηπεδούχους, έχοντας καίριες επεμβάσεις, με τους παίκτες του ΠΑΣ να μην μπορούν να απειλήσουν την εστία του Μπρινιόλι.

Η μεγαλύτερη στιγμή για τους γηπεδούχους ήταν στο 29ο λεπτό όταν ο Βαγιαννίδης πέρασε με υπέροχη ντρίμπλα τον αντίπαλο του, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, αλλά στο σουτ του είχε απάντηση ο Τσιντώτας, οποίος έδιωξε ενστικτωδώς σε κόρνερ.

Η μεγαλύτερη στιγμή του δευτέρου ημιχρόνου ανήκει στον ΠΑΣ Γιάννινα. Στο 66ο λεπτό ο Μπρινιόλι έπαιξε με πάσα το άουτ, δίνοντας στον Σένκεφελντ, εκείνος γλίστρησε και ο Μπάλαν που βρισκόταν κοντά πήρε τη μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά το σουτ του τράνταξε το δεξί κάθετο δοκάρι του Παναθηναϊκού.

Στα τελευταία λεπτά η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ανέβασε την πίεση στα καρέ του Τσιντώτα, αλλά του έλειπε η φάση που θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 86ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ σε καλό σημείο ο Μπερνάρ ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από των γηπεδούχων.

Στις καθυστερήσεις (90+3) ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι από το μαρκάρισμα του Μορέιρα στον Κουρμπέλη, με τον Σπόραρ να στήνει τη μπάλα στα 11 βήματα, και στέλνοντας τον Τσιντώτα από τη μια πλευρά και τη μπάλα από την άλλη έκανε το 0-1 για τους "πράσινους", δίνοντας μια σημαντική νίκη στην ομάδα του μετά την ήττα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

ΠΑΣ Γιάννινα (Προπονητής: Στάικος): Τσιντώτας, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος, Τζίνο, Καραχάλιος, Ριένστρα (77' Λιάσος), Παμλίδης (87' Τζίμας), Μπάλαν, Μορέιρα.

Παναθηναϊκός (Προπονητής: Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χουάνκαρ (74' Πούχατς), Κουρμπέλης, Πέρεθ (71' Τσόκαϊ), Μπερνάρ, Παλάσιος, Ιωαννίδης, Βέρμπιτς (58' Σπόραρ).

Την επόμενη αγωνιστική ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ (22/1, 19:30) στο ντέρμπι της 19ης αγωνιστικής, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα φιλοξενείται από τον Παναιτωλικό (20/1, 20:30). στο Αγρίνιο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.