Στήλες Billaras

«Billaras»: Με… παράδοση η Γουλβς

Metrosport Team30 Μαρτίου 2024

Γράφει ο Billaras

Πάει η Εθνική, πάνε γενικά οι Εθνικές, μας τέλειωσαν. Θα τις ξαναβρούμε αρχές Ιουνίου πριν το Euro, εμείς ως Ελλάδα δεν θα είμαστε εκεί κι αυτό πονάει προφανώς. Oι μέρες έχουν περάσει και η πίκρα έχει υποχωρήσει, το μόνο που θέλω να γραψω είναι κάτι που δεν έιναι απλώς αθλητικο/ποδοσφαιρικό: Καλώς έγινε κριτική. Επιβάλλεται. Εγιναν λάθη. Ομως, αυτό που δεν δέχομαι με τιποτα είναι η ανθρωποφαγία, τα αναθέματα και οι αφορισμοί. Εχουμε ως λαός μεταλλαχτεί, δεν εχω καμιά αμφιβολία γι αυτό. Σταθερά, απο το 2010-2012 και μετά, αλλάζουμε (προς το χειρότερο). 

Οικονομική κρίση, μνημόνια, καραντίνες, ο έλληνας αλλάζει. Και ενα κύριο χαρακτηριστικό είναι αυτή η ανθρωποφαγία σε όλα. Διψάνε για άιμα, έτσι υπάρχει εκτόνωση. Δεν θα μπορούσε να ειναι αλλιώς και στον αθλητισμό, στο ποδόσφαιρο ειδικά, στην Εθνική ακόμα πιο ειδικά γιατί η Εθνική δεν έχει ασφαλιστικές (οπαδικές δηλαδή) δικλείδες. Στο πυρ το εξώτερον ο Γιακουμάκης. Κάποτε, σε πετυχημένη διοργάνωση κιόλας (την τελευταία μας), στο Μουντιάλ του 2014, είχε γίνει γκρουπ “οχι Κατσουράνης με Κόστα Ρίκα”. Τα ξεχάσατε; Εγώ όχι. Τώρα λοιπόν, όλοι κρέμασμα. Δεν πήγατε Euro; Κρέμασμα! Κατάρες, καρκίνοι, τα γνωστά εμετικά. Και η πλάκα είναι ότι αυτό το...νομίζουν για κριτική ολοι αυτοί που τα λένε αυτα. Οι ίδιοι θα έψαχναν εισιτήρια για Γερμανία αν είχαμε περάσει, να είστε βέβαιοι. Τώρα απλώς θελουν αίμα...

Πάω παρακάτω σε ένα “περίεργο” Σαββατοκύριακο. Περίεργο γιατί ενώ τα πρωταθλήματα ξαναρχίζουν όλα, οι αγγλιδούλες μου έπαιζαν χθες και θα ξαναπαίξουν Δευτέρα και δεν μπορώ να γράψω τίποτα (ειδικά για της Δευτέρας, πως να γράψω αν δεν ξέρω τι έγινε χθες;). Είναι Πάσχα Καθολικών, αυτός είναι ο λόγος. Τέρμα και ο Μάρτης, τελική ευθεία, δεν έχει άλλη διακοπή. Από 8 ως 10 αγωνιστικές μένουν παντού, ενώ βλέπουμε πλέον ότι...καλοκαιριάζει πρώτον γιατί έχουμε Πάσχα Καθολικών αυτό το Σαβββατοκύριακο, δεύτερον γιατί αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα Κυριακής και τρίτον...γιατί ξεκινάει η σαιζόν στη Σουηδία! Το νέο κουπόνι είναι επικίνδυνο, η διακοπή άλλες τις βοήθησε, άλλες ομάδες όμως μάλλον τις φρέναρε. 

Δεν έχουμε Champions League και ευρωπαϊκά την άλλη εβδομάδα, έχουμε την παράλλη, αλλά θα δείτε ότι τώρα το πρόγραμμα αρχίζει λίγο και “στριμώχνεται”. Παράδειγμα, σε πέντε μέρες έχουμε εμβόλιμη και σε Ελλάδα αλλά και σε Premier League. Πάμε λοιπόν στο Νησί μόνο με τις “μεγάλες”, προφανώς το μεγάλο ματς, το μεγαλύτερο όλων, έρχεται αύριο. Μάντσεστερ Σίτι-Αρσεναλ. Στο +1 η πρωτοπόρος Αρσεναλ, αλλά ακόμα κι αν πάρει ισοπαλία, λογικά θα βρεθεί δεύτερη αφού λογικά θα την προσπεράσει η ισόβαθμη Λίβερπουλ. Οταν έχουν δέκα ματς ακόμα και οι διαφορές είναι...ψείρες, όλα κρέμονται σε μιά κλωστή, ακόμα και στα γκολ (τα γκολ είναι το κριτήριο στην Αγγλία όχι τα μεταξύ τους). Αν θα παίξω κάτι στο τεράστιο αυτό παιχνίδι; Ειναι ψηλά το under. Η Αρσεναλ είναι κορυφαία άμυνα εκτός έδρας (μόλις 11 γκολ παθητικό) και η Σίτι κορυφαία εντός (12 γκολ). Κάτι σε 1-0, ή 1-1, εκεί το έχω, η Αρσεναλ τις περισσότερες φορές που έχασε, με 1-0 έχασε (σε Πόρτο, Νιουκάστλ, Αστον Βίλα, Νότιγχαμ).

Απο εκεί και πέρα στην Premier League έχουμε πολλά “ψειράκια” που παίζονται αν θέλετε combo. Δηλάδη, Λίβερπουλ-Τσέλσι-Τοτεναμ μπορούν να παιχθούν 1+gg για να ανέβει αισθητά η απόδοση. Την Γιουνάιτεντ μετά την διακοπή την φοβάμαι, η απόδοση της Φούλαμ είναι αστεία εκτός έδρας όσο κι αν η Σέφιλντ είναι πτώμα, οπότε μένει ένα ματς που ίσως εδώ να έχουμε...παπάκι. Το Αστον Βίλα-Γουλβς. Πολυ ψηλά τα 5αρια του διπλού, άνετα σηκώνουν και κάλυψη πχ με 2-Χ+gg. Κατ'αρχάς το ματς είναι ντέρμπι των Μίντλαντς, κατά δεύτερον η Βίλα προ διακοπής τα είχε κάνει λίγο... κουλουβάχατα ειδικά εντός με τρεις ήττες στα τελευταία τέσσερα. Απ' την άλλη, η Γουλβς κάνει σούπερ χρονιά, και εκτός έδρας έχει κάνει μεγάλα μπαμ, μέσα στον Φλέβάρη ας πούμε κέρδισε σε Τότεναμ και Τσέλσι! Plus ότι έχει και σούπερ παράδοση, είναι αήττητη από το 2003 στο Βίλα Πάρκ και συνολικά έξι αήττητη από την Αστον Βίλα εντός-εκτός.

Πέρα απο τη Μάγχη, αρχικά στην Ελλάδα, στα δύο ντέρμπι που έχουμε δεν αποκλείω τις ισοπαλίες και να μην αλλάξει τίποτα βαθμολογικά. Η ΑΕΚ...δεν χάνει ντέρμπι εδώ και ένα χρόνο αλλά ο Ολυμπιακός τα πάει καλά στη Φιλαδέλφεια, ο ΠΑΟΚ δεν χάνει στα πεντε τελευταια ματς στη Λεωφόρο αλλά ο Παναθηναϊκός είναι ανεβασμένος, δεν αποκλείω να δούμε και σκορ ψηλά, κάτι σε 2-2 (ειδικά στη Λεωφόρο είναι ένα σκορ που το έφεραν και φέτος). Στα υπόλοιπα πρωταθλήματα λίγα σημεία, θέλω να τα ξαναδώ και η διακοπή με κάνει επιφυλακτικό. 

Η Κλάγκενφουρτ (με κάλυψη) μ'αρέσει στην Αυστρία (η ΛΑΣΚ πέντε ματς δεν έχει βάλει ούτε γκολ), η Μόντσα μου κάνει στην Ιταλία, πολύ ψηλά το διπλό και άνετα γίνεται combo (πχ Χ-2+gg), λογικό το over 3,5 στο μεγάλο ματς της Γερμανίας Μπάγερν-Ντόρτμουντ και κοιτάω και την...Μπιλμπάο στην Μαδρίτη με τη Ρεάλ. Κι αυτό με κάλυψη, αήττητη η Ρεάλ εντός αλλά και η φετινή (4η και εξαιρετική) Μπιλμπάο δεν είναι για να πληρώνει 6αρια. Στη Γαλλία αξία εχει το Στρασβούργο, ενώ αν θέλετε να προσθέσετε και μερικα φαβορί (πλέον κοιτάμε και τα “εποχιακά” σημεία), βάλτε στο παιχνίδι και τις Βαλένθια (η Μαγιόρκα άνετη και με το μυαλό στο κύπελλο), Μίλαν (η Φιόρε επίσης με το μυαλό στο κύπελλο), Κάλιαρι και Θέλτα (με νέο προπονητή). Προφανώς και θα παίξω και την Δευτέρα αλλά εδώ θα τα πούμε την Τρίτη ξανά με κυρίως μενού την εμβόλιμη σε Ελλάδα και Αγγλία.

Οι προτάσεις μου

Δυάδα:

Κάλιαρι 1 / Βαλένθια 1

Δυάδα:

Τότεναμ 1+gg / Λίβερπουλ 1+gg

Δυάδα:

Θέλτα 1 / Σίτι under 2,5

Μονό αποδεκτό:

Αστον Βίλα - Γουλβς 2

Συστημα με ζητούμενα (2-3):

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΡΕΝ 1

ΤΟΡΙΝΟ – ΜΟΝΤΣΑ 2/Χ+GG

ΠΑΟ – ΠΑΟΚ Χ

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.