«Με ομοψυχία θα το ξεπεράσουμε»

Αχίλλειος Έξαρχος21 Μαρτίου 2020

Σε πρωταγωνιστή και κορυφαίο σκόρερ της φετινής σεζόν για τον Μακεδονικό έχει εξελιχθεί ο Στέλιος Τσουκάνης (φωτό). Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός διανύει μια από τις πιο θετικές χρονιές της καριέρας του και αποτελεί το… πρώτο βιολί επιθετικά για τους «πράσινους» της Νεάπολης. Όπως όλη η ελληνική κοινωνία και η ποδοσφαιρική κοινότητα ειδικότερα, έτσι κι αυτός δεν κρύβει τον προβληματισμό του για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα λόγω του κορωνοϊού και, μιλώντας, στο metrosport.gr μίλησε για την καθημερινότητα ενός ποδοσφαιριστή με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί.

«Δύσκολη κατάσταση»

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο Στέλιος Τσουκάνης σημείωσε: «Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση αυτή που διανύουμε για έναν αθλητή. Σίγουρα υπάρχουν συνάνθρωποί μας για τους οποίους τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα, αλλά και για τους ποδοσφαιριστές δεν είναι εύκολα. Πρέπει να βρεις τον τρόπο να γυμνάζεσαι. Κάθε μέρα υπάρχει η σχετική ενημέρωση από τον προπονητή. Κάθε μέρα πρέπει να ακολουθείς διαφορετικό πρόγραμμα. Επίσης, το άθλημά μας απαιτεί τρέξιμο. Επομένως, αναγκαστικά θα πρέπει να βγεις για λίγο από το σπίτι, τις ώρες φυσικά που δεν έχει κόσμο. Ή πολύ νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ. Είναι δύσκολο να βρεις τον τρόπο, αλλά πρέπει να το κάνεις».

«Το καλό παράδειγμα»

Ο Στέλιος Τσουκάνης δεν παρέλειψε, φυσικά, να στείλει το δικό του μήνυμα στην δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία από τον κορωναϊό. «Πρέπει να μείνουμε όλοι στα σπίτια μας. Εμείς οι πιο νέοι πρέπει να δώσουμε το καλό παράδειγμα για τους μεγαλύτερους και τις ευπαθείς ομάδες. Είναι μια δύσκολη κατάσταση για τη χώρα και πιστεύω με ομοψυχία και ομαδικό πνεύμα, όπως μας διδάσκει ο αθλητισμός, θα την ξεπεράσουμε», σημείωσε.

«Βάσεις για το μέλλον»

Φυσικά από την κουβέντα με τον Στέλιο Τσουκάνη δεν θα μπορούσε να λείπει ο Μακεδονικός. «Αίσθησή μου είναι πως δεν θα παιχθούν τα υπόλοιπα παιχνίδια», τόνισε αρχικά ο έμπειρος μεσοεπιθετικός και κάνοντας τον απολογισμό της φετινής χρονιάς για την ομάδα του υποστήριξε: «Η χρονιά είναι πετυχημένη. Μου αρέσει να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο. Αρκετοί νεαροί παίκτες πήραν χρόνο συμμετοχής και προσπάθησαν να διακριθούν. Πιστεύω ότι όλοι μας βάλαμε τις βάσεις ώστε ο Μακεδονικός να τα πάει ακόμη καλύτερα τα επόμενα χρόνια. Βάλαμε ως στόχο την κατάκτηση της 2ης θέσης, αυτή τη στιγμή απέχουμε έναν βαθμό από αυτή, δεν ξέρουμε αν θα έχει συνέχεια το Πρωτάθλημα. Θα δούμε. Το σημαντικό, πάντως, είναι ότι μπήκαν οι βάσεις για τα επόμενα χρόνια», δήλωσε.

«Απολαμβάνω το ποδόσφαιρο»

Κλείνοντας, ο Στέλιος Τσουκάνης αναφέρθηκε και στην άκρως θετική προσωπική του παρουσία με τη φανέλα του Μακεδονικού. Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός είναι ο πρώτος σκόρερ των «πρασίνων» στο Πρωτάθλημα με δέκα γκολ και διανύει την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του από άποψη σκοραρίσματος. «Η φυσική μου θέση είναι στην επίθεση. Δυστυχώς στο παρελθόν κάποιοι άνθρωποι με έβαζαν να παίζω σε άλλες θέσεις και αυτό μου έκανε μεγάλο κακό στην καριέρα μου. Φέτος είναι η πιο παραγωγική μου χρονιά. Απολαμβάνω το ποδόσφαιρο και συνεχίζω να δουλεύω σκληρά. Μου αρέσει πολύ η δουλειά, δουλεύω περισσότερο από όσο δούλευα σε μικρότερη ηλικία. Στα ίδια επίπεδα μεν, πιο μεθοδικά δε. Είναι τυχερά τα νέα παιδιά, διότι η προπόνηση τώρα είναι πολύ πιο πλήρης. Μπορείς να συνδυάσεις εξάσκηση φυσικής κατάστασης, δύναμης και τεχνικής κατάρτισης σε μία προπόνηση», κατέληξε ο έμπειρος μεσοεπιθετικός.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.