Μετά το ολόχρυσο «τρίποντο», βλέπει μόνο μπροστά

Litespeed Test25 Ιανουαρίου 2020

Του Δημήτρη Μπούζα

Όπως αναμενόταν η Λαμία αποδείχθηκε δύσκολος αντίπαλος. Ωστόσο οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να σταματήσουν τον ΠΑΟΚ και να του φράξουν τον δρόμο προς την κορυφή της βαθμολογίας και την όλη προσπάθeιά του για την κατάκτηση του τίτλου. Θα έλεγε κανείς ότι οι νικητές χωρίς να πραγματοποιήσουν καμία αξιόλογη εμφάνιση και διατηρώντας το συνηθισμένο «κλισέ» που δεν εντυπωσιάζουν και σε μερικές των περιπτώσεων αγχώνουν, πήραν ένα απο τα δύο δύσκολα παιχνίδια τους. Κι αυτό το πέτυχαν καταθέτοντας στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι διατηρούν αρκετά αποθέματα ευψυχίας και ψύχραιμης διαχείρισης δυσχερών καταστάσεων. Επιπρόσθετα χθες, εκτός του ότι έδειχναν απόλυτα πειθαρχημένοι στην τακτική που επέλεξε ο κόουτς για το συγκεριμένο παιχνίδι, επιβεβαίωσαν ότι έχουν και διατηρούν το μέταλλο και τον χαρακτήρα ομάδας που έχει το δικαίωμα (μαζί και το προνόμιο) να διεκδικεί τίτλους και υψηλές διακρίσεις.

Μερικοί θα μπορούσαν να υποστηρίξουν ότι οι νικητές πέρασαν «δια πυρός και σιδήρου», έχοντας και μια σχετική βοήθεια από την εξέλιξη του παιχνιδιού. Από τον τρόπο δηλαδή που επιχείρησαν οι αντίπαλοί τους να τους ρίξουν στο καναβάτσο. Δεν θα συμφωνήσω σε αυτήν την άποψη. Θα επιμείνω στην διαπίστωση πως ο χθεσινός ΠΑΟΚ μπορεί να είχε την ίδια εικόνα των τελευταίων παιχνιδιών με τις χαμηλές ταχύτητες, τα χαλαρά διαστήματα και τα αβίαστα λάθη και διατηρώντας ίσως μόνο το άγχος από όλα αυτά, το οποίο προκαλούσε και η μη σωστή λειτουργία του άξονα, η συνολική εικόνα που παρουσίασε ήταν μια ομάδα που ήξερε τι ζητούσε και το κυριότερο γνώριζε πολύ καλά πως θα το υπερασπιστεί.

Πέρα λοιπόν από το γεγονός μιας ακόμη όχι ελκυστικής εμφάνισης (κάτι που θα πρέπει κάποια στιγμή να απασχολήσει πολύ σοβαρά τον Φερέιρα) στην Λαμία οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν πολύ καλά διαβασμένοι και ικανοί να υπερασπιστούν το υπερπολύτιμο τρίποντο. Ναι, δεν είχαμε καμία σπουδαία εμφάνιση. Είχαμε μία πολύ έξυνπνη διαχείριση ενός εξαιρετικού αποτελέσματος ασχέτως του άγχους που προκάλεσε. Το «ειδικό βάρος» του 0-1 με τους τρεις πολύτιμους βαθμούς σίγουρα λύπησε και ανησύχησε πολλούς. Ο χθεσινός ΠΑΟΚ μετά από αυτή τη νίκη παρουσιάζεται με ενισχυμένη την ψυχολογία του και την αυτοπεποίθηση των παικτών του στον «πόλεμο» που θα συνεχιστεί.

Συχρόνως δίνει την ευκαιρία στον Φερέιρα και στους παίκτες του (παράλληλα και στους επιτελείς της ΠΑΕ) να συζητήσουν και να βρουν κάποιες γρήγορες και σοβαρές λύσεις ενίσχυσης του ρόστερ. Γιατί υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος και τα απρόβλεπτα που καραδοκούν είναι αρκετά. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει η κατάρα των σοβαρών τραυματισμών των κορυφαίων παικτών, τους οποίους θαρρείς και σημαδεύει ιδιαίτερα η κακή μοίρα. Ο παθιασμένος Μάτος πέτυχε ένα γκολ βγαλμένο μέσα από την φλογερή αγωνιστική του ιδιοσυγκρασία. Του αξίζουν συγχαρητήρια. Οι υπόλοιποι έκαναν απλά, αλλά με ιδιαίτερη υπευθυνότητα, δυναμισμό και αποφασιστικότητα, το καθήκον τους. Θετικό στοιχείο κατά την προσωπική μου άποψη, πλην των όσων άλλων σε γενικό επίπεδο σημαίνει το μεγάλο διπλό, ήταν η απόδοση του Εσίτι. Επίσης, μια αρνητική (ίσως) άποψη , είναι η αλλαγή ρόλου του χαρισματικού Μίσιτς που του στερεί την ευκαιρία και το δικαίωμα να «συμμετέχει» περισσότερο στον αγώνα. Οσο για τον διαιτητή; Και μόνο το γεγονός ότι δεν «τσίμπησε» στο δόλωμα του VAR (πάλι από πίσω ο Σιδηρόπουλος) για ένα ολοκάθαρο γκολ, απέδειξε ότι πρέπει να του έχουν εμπιστοσύνη.

ΥΓ: Δεν πέρασαν παρά λίγες μόνο ώρες για να αποδειχθεί το μεγάλο φιάσκο ή όπως το αποκαλούν φαρκοκωμωδία (εμείς λέμε μπ.....λο ) όπως ονομάστηκε η συνάντηση του big four. Τα όσα διέρρευσαν παρά την συμφωνία... κυρίων να μην βγει τίποτα προς τα έξω από τα μήσθαρνα όργανα και τα ΜΜ του λιμανιού ήταν να τραβάς τα μαλλιά σου από την μια μεριά και από την άλλη να πιάνεις την κοιλιά σου από τα γέλια. Ευτυχώς όμως αυτές οι πληρέστατες διαρροές γα τις θέσεις που ανέπτυξε ο κ.Μαρινάκης, αφενός επιβεβαίωσαν τα όσα είχαμε προαναγγείλει εμείς με τον τίτλο «Μην καλλιεργείτε αυταπάτες και ψευδαισθήσεις» και αφετέρου επιβεβαίωσαν την πρόβλεψη ότι η φιέστα ήταν στημένη-κομμένη και ραμμένη- στα μέτρα του Ολυμπιακού. Με τον ευτραφή χαλίφη να επιδίδεται σε μια ακατάσχετη υβρεολογία σε βάρος του ΠΑΟΚ και του Ιβάν και τον τελευταίο να τον τσαλακώνει μια μεγαλοπρεπέστατη τάπα λέγοντας: «Εσείς κάποτε μας λέγατε ότι κλαίμε συνέχεια και δεν επενδύουμε. Τώρα σας το επιστρέφουμε και σας συμβουλεύουμε να πάψε να κλαίτε, γιατί κλαίτε συνέχεια, και να αρχίσετε να επενδύετε γιατί κάτι τέτοιο δεν το βλέπουμε».

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.