Με «νοκ ντάουν» του Τάισον κέρδισε τον Ά γύρο...

Αρις Νικολάκης19 Ιανουαρίου 2023

Το «άπερκατ» του Βραζιλιάνου στο 72ο λεπτό έριξε στο καναβάτσο τον Παναθηναϊκό αλλά… Έκρινε απλά, τον Α΄ γύρο της μονομαχίας με τον ΠΑΟΚ. Τίποτε περισσότερο. Τίποτε λιγότερο. Με άλλα λόγια; Να μην κρατήσουν οι χοροί…

Ο ΠΑΟΚ του Β΄ ημιχρόνου, για μισή ώρα τουλάχιστον, δεν παιζόταν από τον Παναθηναϊκό! Ο καταιγιστικός ρυθμός των γηπεδούχων – ιδιαίτερα μετά τις αλλαγές του Ραζβάν Λουτσέσκου - τρόμαξε τους φιλοξενούμενους. Ο …τρόμος τους επέτρεψε να γίνει το 2-0. Κι εάν οι γηπεδούχοι δεν πετούσαν τότε, στα σύννεφα, ίσως είχε κριθεί η πρόκριση.

Πετούσαν για αρκετή ώρα οι γηπεδούχοι. Για να δώσουν ανάσες στους φιλοξενούμενους. Και να κινδυνέψουν, Ο Στέφαν Σβαμπ έκλεψε την μπουκιά του γκολ από το στόμα του Βέρμπιτς. Προσγειώθηκαν γρήγορα. Άγγιξαν δις το 3-0. Δεν έκλεισαν τους λογαριασμούς τους…

ΚΙ είπαμε: Να μην κρατήσουν οι χοροί! Χορεύει καλύτερα, όποιος χορεύει τελευταίος.

Φυσικά, ο κόσμος χθες, στην Τούμπα δεν τρελάθηκε, απλά. Ξετρελάθηκε με τον Τάισον. Ξετρελάθηκε και με τον Γιάννη Κωνσταντέλια. Ναι, αλλά… Η τρέλα του προκλήθηκε από τον Ραζβάν Λουτσέσκου! Όλα κι όλα.

Σέρνουμε τα εξ αμάξης στον Ρουμάνο. Δεν μετανιώνουμε. Δίκαια πράττουμε. Οφείλουμε όμως – όπως επίσης, πράττουμε – να του αποδίδουμε τα εύσημα. Όταν τα δικαιούται. Και χθες, το δικαιούνταν!

Έβγαλε από την… εργαλειοθήκη τα, τις τανάλιες. Με αυτές ο ΠΑΟΚ έσφιξε τον Παναθηναϊκό. Άσκησε πρωτοφανή για τα εφετινά δεδομένα του πίεση. Όχι τόσο στο Α΄ , όσο στο Β΄ ημίχρονο. Τότε που η πίεση του ΠΑΟΚ «έσκασε» τον Παναθηναϊκό. Κι ήρθε η νίκη άλμα πρόκρισης. Άλμα, έτσι; Για την πάρει πρέπει, να προσγειωθεί στο σκάμμα της!

Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε τον Παναθηναϊκός με το ίδιο του, το νόμισμα. Την πίεση. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης – καλά, πολύ καλά διαβασμένη – αιφνιδίασε την ομάδα της Αθήνας με αυτήν την επιλογή της. Μετά το 45ο λεπτό μάλιστα, την… τρόμαξε! Καθώς αυτή η πίεση αυξήθηκε ανυπόφορα. Κι έτσι έγινε το 2-0. Πριν το 45ο λεπτό όμως, ο Παναθηναϊκός μοιραζόταν εντυπώσεις κι ουσία με τον ΠΑΟΚ. Με τον ΠΑΟΚ να είναι τυχερός στο δοκάρι του 21ου λεπτού. Στο …ευλογημένο δοκάρι (στην πλευρά της Αγάς Βαρβάρας είναι μεγάλη η χάρη της) σταμάτησε ο Παναθηναϊκός. Σε αυτό στο οποίο σταμάτησε και την Κυριακή, ο ΟΦΗ…

Ο Τάισον (η επιλογή του πιστώνεται στο Ζοσέ Μπότο) είπαμε, ξετρέλανε τον κόσμο με το 2-0 από «πάρε βάλε» πάσα του Νέλσονα Ολιβέιρα. Στερήθηκε δε, ένα ακόμη εντυπωσιακό γκολ (για το 3-0) με την εκπληκτική απόκρουση του… λαστιχένιου Γιούρι Λοντίγκιν, πάνω στη γραμμή.

Ο Μπράντον Τόμας έβαλε φωτιά στην Τούμπα, μετά την ασίστ του Γιάννη Κωνσταντέλια, ο οποίος «κατάπιε» πολλά χιλιόμετρα. Όντας η ισχυρότερη πλευρά από τις τανάλιες του Ραζβάν Λουστέσκου.

Δεν ήταν βέβαια, όλα καλώς καμωμένα χθες, στην Τούμπα. Κι αύριο μέρα είναι. Να μη χαλιόμαστε λοιπόν, σήμερα. Αν και όλοι εκ του αποτελέσματος κρινόμαστε…

Και θυμίζουμε: Με «νοκ ντάουν» (κι όχι «νοκ άουτ») του Τάισον, ο ΠΑΟΚ κέρδισε απλά, τον Α΄ γύρο. Να μην κρατήσουν οι χοροί. Έχει αγώνα την Κυριακή!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.