Με νίκη μπορεί ν’ αλλάξει τη μοίρα του -Πώς σκέφτεται ο Πάρντιου να καλύψει τα κενά

Γιώργος Στράντζαλης23 Οκτωβρίου 2022

Αν η νίκη του Αρη με αντίπαλο τον Ιωνικό αποσυμπίεσε την ομάδα, τότε η πιθανότητα αποτελέσματος απόψε στη Λεωφόρο (19:30, Metropolis 95,5 – Cosmote Sport1) μπορεί ν’ αλλάξει τη μοίρα της στο Πρωτάθλημα και τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στη βαθμολογία μετά από οκτώ αγωνιστικές. Μπορεί να εκτοξεύσει τους κιτρινόμαυρους, αγωνιστικά και ψυχολογικά, και να τους βάλει από διαφορετική αφετηρία για την τελευταία τετράδα αγώνων πριν από τη διακοπή. Αρκεί οι ποδοσφαιριστές του Άλαν Πάρντιου να εμφανιστούν αντάξιοι των προσδοκιών και των υψηλών απαιτήσεων του αποψινού αγώνα. 

Ασφαλώς πριν από τη σέντρα η ζυγαριά γέρνει προς τον γηπεδούχο. Ο Παναθηναϊκός “τρέχει” αήττητο σερί οκτώ νικών, έχει το momentum, την πίστη, θα έχει την αύρα ενός κατάμεστου γηπέδου και επιζητεί το “9 στα 9”. Ο δε Αρης πηγαίνει στη Λεωφόρο, για το πρώτο φετινό εκτός έδρας ντέρμπι, με τρεις βασικές ελλείψεις καθώς εκτός αποστολής έμειναν Μπράμπετς, Μαντσίνι και Καμάτσο, με τους δύο τελευταίους να ξεκινούν βασικοί στο προηγούμενο παιχνίδι. 

Παρ’ όλα αυτά, το κίνητρο να γίνει ο Αρης η πρώτη ομάδα που θα πάρει βαθμούς από τους “πράσινους” λειτουργεί ως πρόκληση στην ψυχολογία των ποδοσφαιριστών οι οποίοι θα κληθούν από τον προπονητή να σηκώσουν απόψε το βάρος, ενώ είναι κι ένα δυνατό crash test δυνατοτήτων, ενδεχομένως και στόχων.

Οι απουσίες ως ένα βαθμό προεξοφλούν τις αποφάσεις για το σχήμα που θα χρησιμοποιήσει ο Άλαν Πάρντιου και φυσικά τα πρόσωπα στα οποία θα βασιστεί. Εκτός δηλαδή της δεδομένης διατήρησης των Οντουμπάτζο, Μαζικού στα αμυντικά άκρα, στο κέντρο της άμυνας θα παραμείνουν οι Φαμπιάνο, Ν’ Κουλού. Ερωτηματικό υπάρχει για τον παρτενέρ του Πίτερ Ετέμπο στον άξονα της μεσαίας γραμμής όπου ο Βρετανός τεχνικός καλείται να αποφασίσει μεταξύ των Μπριάν Νταμπό και Πάπε Σέικ Ντιόπ. Κανείς από τους δύο δεν έχει πείσει με τη μέχρι στιγμής παρουσίας του αλλά η επιλογή του πρώτου μοιάζει ασφαλέστερη. Ο Μάνου Γκαρθία προβλέπεται να επιστρέψει στην 11αδα για να αγωνιστεί μπροστά από τα δύο αμυντικά χαφ και πίσω από τον Γκρέι, ενώ για τα επιθετικά άκρα το δίδυμο των Χουάν Ιτούρμπε, Ματέο Γκαρσία συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες.

Εφόσον επιλεγεί ο Γκρέι για την κορυφή της επίθεσης, σενάριο το οποίο θεωρείται και επικρατέστερο, τότε θέση στα επιθετικά άκρα διεκδικούν είτε ο Πάλμα είτε ο Ζερβίνιο. Εκτός κι αν ο Πάρντιου προτιμήσει να τους κρατήσει στον πάγκο έχοντας δυνατές εναλλακτικές στο σχέδιο του για την επίθεση.

Το γεγονός και μόνο ότι ο Ντιόπ δεν πήρε χρόνο στο ματς με τον Ιωνικό και ο Πάρντιου προτίμησε να κρατήσει 90 λεπτά στο γήπεδο τον Πίτερ Ετέμπο, λέει πολλά. Ο Σενεγαλέζος προβληματίζει με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του. Για την ακρίβεια δεν έχει πείσει ακόμη. Ωστόσο και τα σκαμπανεβάσματα του Νταμπό είναι αυτά που οδηγούν τον Άγγλο κόουτς σε σκέψεις για τον σημερινό παρτενέρ του Ετέμπο στη μεσαία γραμμή.

Για πρώτη φορά επί Άλαν Πάρντιου στην αποστολή του Αρη συμπεριλαμβάνονται τρεις επαγγελματίες ποδοσφαιριστές από την Κ19. Σε προηγούμενα ματς ήταν μόνο ο Τανούλης, λόγω Μπράμπετς. Σήμερα ο Πάρντιου θα έχει στον πάγκο πρώτη φορά τους Χατζηιωάννου, Παναγίδη, Μαρμαρίδη .

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.