Με νίκη επανέρχεται δριμύτερος, με ήττα βυθίζεται σε αχαρτογράφητα νερά

Αρις Νικολάκης22 Σεπτεμβρίου 2021

Με νίκη, σήμερα το απόγευμα, κόντρα στον Παναιτωλικό ο ΠΑΟΚ επανέρχεται στο Πρωτάθλημα δριμύτερος με ορθό πλου. Έστω και κουβαλώντας στα αμπάρια του, το βαρίδι της ήττας από τα Γιάννινα. Με ήττα βυθίζεται πάλι, σε αχαρτογράφητα νερά. Με ισοπαλία παραμένει ενώ εν ζωή στο Πρωτάθλημα αλλά ναυαγός (με μόλις τέσσερεις βαθμούς σε τρεις αγώνες). Τόσο απλά..

Με άλλα λόγια; Είναι απόλυτα ανοικτός ο αγώνας της τρίτης αγωνιστικής στο Αγρίνιο και για τα τρία αποτελέσματα. Και τον άνοιξε ο ΠΑΟΚ με τις εμφανίσεις του στις δύο προηγούμενες. Δεν μπορούμε μάλιστα, να πούμε πως μετά την ήττα την πρώτη αγωνιστική, η νίκη στην δεύτερη συνοδεύθηκε από αγωνιστική πρόοδο.

Βήμα σημειωτόν έκανε αγωνιστικά ο ΠΑΟΚ. Με τη Λίνκολν και με τον Αστέρα. Δεν άλλαξαν την εικόνα του οι δύο εκτός έδρας νίκες. Έκτισε βέβαια, ψυχολογία. Τούτο δε συζητείται. Η ψυχολογία του άλλαξε επίπεδο μετά τις δυο εκτός έδρας νίκες. Με αυτό, το μη συζητήσιμο ως δεδομένο, στοιχείο τονώθηκε κι η αισιοδοξία του κόσμου του Κυπελλούχου.

Αλλιώς ήταν ο κόσμος αυτός μετά την ήττα από τα Γιάννινα. Αλλιώς είναι μετά τις δυο εκτός έδρας νίκες. Κρατά το περίσσευμα ουσίας από αυτές. Δεν πετά την έλλειψη εντυπώσεων. Τα είπαμε αυτά. Να μην τα ξαναλέμε.

Και φυσικά, αναμένεται σήμερα το απόγευμα άλλη μία διαφορετική ενδεκάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου. Ψάχνεται, που ψάχνεται (ας πρόσεχε κι αυτός στην δράση του στα μεταγραφικά…), έρχονται κι οι τραυματισμοί. Ρίχνουν στα βράχια τον προγραμματισμό του.

Είναι λοιπόν, σαφής η αλλαγή, η ψυχολογική του Κυπελλούχου μετά τους τελευταίους αγώνες. Θεωρητικά, ωφελεί σημαντικά την αγωνιστική του υγεία. Θεωρητικά; Ναι, επειδή πρακτικά το απόγευμα σήμερα θα φανεί στο Αγρίνιο.

Θα δούμε κατά πόσο έγινε αντιληπτό ή και κατανοητό από παίκτες του ΠΑΟΚ πως η παρουσία τους δεν αντιστοιχεί στις δυνατότητες τους. Η απόδοση τους, για να το πάμε μακρύτερα, δεν ανταποκρίνεται στο όνομα και στο συμβόλαιο τους. Γενικά, είναι κατώτεροι των περιστάσεων. Κι οφείλουν, να αρθούν ,ως επαγγελματίες, στο ύψος τους.

Και δεν είναι τυχαίος ο εκ νέου αποκλεισμός του Σίντζι Καγκάβα από την αποστολή του ΠΑΟΚ. Μετά από ένα σακί ευκαιρίες το οποίο τού έδωσε απλόχερα ο Ρουμάνος προπονητής του. Η τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ αν και δεν έχει την πολυτέλεια (ας πρόσεχε κι αυτή στα μεταγραφικά…) να αφήνει τέτοιους (ως ονόματα και συμβόλαια) παίκτες στην άκρη, υποχρεούται, να αναζητά κάθε πιθανό τρόπο – ακόμη και με κόπο – για να τους… ανασυγκροτήσει. Τι λέτε εσείς;

Κλείνοντας επιμένουμε. Με νίκη ο Κυπελλούχος πλέει πλέον, σε ήρεμα νερά. Βάζει ένα ακρογωνιαίο λίθο στο Πρωτάθλημα. Δεν παύει να κουβαλά το βαρίδι της ήττας από τα Γιάννινα. Τονώνει την αισιοδοξία του κόσμο του. Κι εμφανίζεται υπό τις καλύτερες …δυνατές (μετά το κύμα – μεταξύ άλλων - ατυχίας το οποίο τον σαρώνει) προϋποθέσεις την Κυριακή στην Τούμπα, για το ντέρμπι με την ιδιαίτερα φιλόδοξη (κι ενισχυμένη κι ενισχυμένη) ΑΕΚ.

Με κάθε άλλο αποτέλεσμα; Δε θα είναι ίδια η επόμενη του ημέρα. Θα είναι ολότελα διαφορετικά, εάν δε νικήσει τον Παναιτωλικό!

Σταυροδρόμι για τον «δικέφαλο» λοιπόν, στο Αγρίνιο…

ΥΓ 1 : Πάει για καρέ της συμμετοχής ο Τόμας Μουργκ. Εάν παίξει απόψε (δε διαφαίνεται τέτοια περίπτωση στον ορίζοντα) συμπληρώνει τέσσερεις σερί! Στις τρεις προηγούμενες πάντως, έγινε αλλαγή. Εν τούτοις ο Αυστριακός κατέστη πρώτη επιλογή! Αν σας λέει κάτι αυτό…

ΥΓ 2 : Έπιασε κατ’ αρχήν τόπο η επικοινωνιακή καταιγίδα της ΠΑΕ ΑΕΚ για την διαιτησία. Ο Λιβάι Γκαρσία παίζει την Κυριακή στην Τούμπα. Να δούμε και στη συνέχεια πόσο θα πιάσει τόπο η επικοινωνιακή καταιγίδα της ΑΕΚ μετά το 3-3 με τον ΟΦΗ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.