Με μια λεβέντικη νίκη τσάκισε τον Ολυμπιακό και ένα ακόμη πιόνι του φετινού «συστήματος»

Στέλιος Γρηγοριάδης18 Οκτωβρίου 2022

Μεγάλη νίκη για τον ΠΑΟΚ, που ταπείνωσε, για μία ακόμη φορά, στο Καραϊσκάκη τον Ολυμπιακό και εξέθεσε και τον ανεκδιήγητο Λετονό διαιτητή, ο οποίος με την ακατανόητη κολοτούμπα του στο πέναλτι που σωστά είδε υπέρ του ΠΑΟΚ όταν το σκορ ήταν 1-2, έγινε ένας ακόμη υπηρέτης του συστήματος που κινεί τα νήματα στο φετινό Πρωτάθλημα με την εφαρμογή νέων κανονισμών στα πέναλτι από τους διαιτητές και τους VARίστες, με ωφελημένους μέχρι τώρα (τι σύμπτωση...) τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό.

Αυτή η νίκη δίνει την καλύτερη ώθηση για τη συνέχεια στον ΠΑΟΚ, δίνει κουράγιο, τονώνει την αυτοπεποίθηση των παικτών του, δημιουργεί νέες προσδοκίες. Αν η ομάδα βρει τρόπους να ξεπεράσει και τις αδυναμίες της, οι οποίες βέβαια και χθες φάνηκαν, παρά τον θρίαμβο, σίγουρα θα καταφέρει να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο και θα πάψει να πετάει άδοξα βαθμούς δεξιά κι αριστερά. Ας το σκεφτούμε λίγο. Ομάδα που κερδίζει εκτός έδρας τον Ολυμπιακό, απαγορεύεται να μένει στην ισοπαλία με ΟΦΗ και Λεβαδειακό...

Χωρίς καν να δημιουργήσει ευκαιρία και χωρίς τελική προσπάθεια, ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να προηγηθεί με το αυτογκόλ του Παπασταθόπουλου από το κόρνερ του Τσαούση και έτσι το ματς άρχισε με τις καλύτερες προϋποθέσεις γι' αυτόν. Αμέσως μετά, όμως, συνέβη αυτό ακριβώς που φοβηθήκαμε ότι θα συμβεί και ήταν το μόνο που δεν θα έπρεπε να συμβεί. Ο Ολυμπιακός, όπως ήταν λογικό, προσπάθησε να επιτεθεί και σ' αυτή την προσπάθεια οι παίκτες του ΠΑΟΚ “απάντησαν” με την αδυναμία τους να κρατήσουν και να κυκλοφορήσουν την μπάλα. Όχι μόνο για να μειώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις φάσεις μπροστά στην εστία τους, αλλά και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για ένα δεύτερο γκολ.

Η μπάλα άλλαζε πόδια μόνο μεταξύ των τεσσάρων αμυντικών του ΠΑΟΚ και του Ντάντας και ύστερα όλο και κάποιος βρισκόταν για να τη χάσει ή να κάνει λάθος πάσα, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να κερδίζει την κατοχή και να επιτίθεται συνεχώς. Το ερώτημα, με βάση αυτή την εικόνα του αγώνα, ήταν αν θα καταφέρει τουλάχιστον να πάει ο ΠΑΟΚ στα αποδυτήρια με το 0-1 και η σκληρή απάντηση δεν άργησε να δοθεί. Όπως ήταν φυσιολογικό, σε μια από τις πάμπολλες σέντρες στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΟΚ, βρέθηκε ένας αντίπαλος αφύλακτος, ο Χάμες Ροντρίγκες, πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά και “έγραψε” το 1-1.

Ήταν προφανές ότι αν δεν “ξυπνούσαν” και οι άλλοι χαφ, ο Κούρτιτς, ο Αουγκούστο και ο Ελ Καντουρί, όχι μόνο θα κινδύνευε συνεχώς ο ΠΑΟΚ να βρεθεί πίσω στο σκορ στο δεύτερο ημίχρονο και να χάσει το παιχνίδι, αλλά δεν θα είχε και καμία ελπίδα να καταστήσει ενεργούς τον Νάρεϊ και τον Ολιβέιρα, μήπως και καταφέρει να σκοράρει για δεύτερη φορά για να πάρει τη νίκη.

Η κατάσταση δεν άλλαξε θεαματικά, ωστόσο οι παίκτες του ΠΑΟΚ ξαναμπήκαν στο παιχνίδι πολύ πιο προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι, αποφεύγοντας τα λάθη και τα “πουλήματα” της μπάλας. Πολύ σύντομα, δύο αμυντικοί έκαναν αυτό που έπρεπε να γίνει για να έρθει το δεύτερο γκολ. Φοβερή αλλαγή παιχνιδιού από τον Κουλιεράκη, φοβερό μπάσιμο του Λύρατζη, φοβερή πάσα στον Νάρεϊ, φοβερό σουτ του Νάρεϊ και το 1-2 ήταν γεγονός.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να επιτίθεται με μανία, αλλά ο ΠΑΟΚ έβρισκε πλέον περισσότερους χώρους για να βγαίνει μπροστά. Και τότε, ήρθε το σκάνδαλο, που, όπως πολύ σωστά είπε ο Λουτσέσκου, σε συνδυασμό και με άλλα σκάνδαλα που έχουν προηγηθεί, αποτελεί ντροπή για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο αστείος, στην κυριολεξία, Λετονός ρέφερι πήρε πίσω το πέναλτι που σωστά παραχώρησε αρχικά υπέρ του ΠΑΟΚ. Είχε δει, δηλαδή, το πεντακάθαρο σπρώξιμο του Ολιβέιρα από τον Μπα, αλλά στην οθόνη... είδε κάτι άλλο. Δεν είδε ούτε την παράβαση από τον Μπα, ούτε και τον Τζολάκη που πέφτει κι αυτός πάνω στον Ολιβέιρα, ο οποίος έγινε τελικά μπαλάκι του πινγκ πνογκ από τους δύο παίκτες του Ολυμπιακού. Κι αντί να επιβεβαιώσει το διπλό πέναλτι που γίνεται στον φορ του ΠΑΟΚ, ακυρώνει την απόφασή του, ίσως γιατί... ένα πουλάκι τού σφύριξε στο μεταξύ ότι έτσι έπρεπε να κάνει.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ αντί να χάσουν το μυαλό τους πείσμωσαν και αγωνίστηκαν γενναία μέχρι το τέλος. Αυτό ήταν ό,τι σημαντικότερο συνέβη από εκεί και πέρα και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Μια κεφαλιά άουτ από κοντά με τον Μπακαμπού ήταν η μοναδική ευκαιρία που έχασε ο Ολυμπιακός. Ακόμη και στη φάση διαρκείας μπροστά στον Κοτάρσκι, όπου χάνεται ακόμη μια ευκαιρία, έχει προηγηθεί καραμπινάτο φάουλ του Μπακαμπού πάνω στον Ινγκασον, το οποίο επίσης “πνίγει” ο Λετονός...

ΥΓ. Για αλλοίωση του Πρωταθλήματος μίλησε χθες μετά το ματς ο Κώστας Παραπαπάς. Από το ματς βρήκε να πει κάτι για επιπλέον καθυστερήσεις στις καθυστερήσεις που δεν κράτησε ο Λετονός και ξεκάθαρα κατήγγειλε τα χατίρια με τα πέναλτι που δίνονται ή δεν δίνονται στα ματς του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ. Μίλησε, μάλιστα, και αυτός για σύστημα! Καλά τα είπε για τον Παναθηναϊκός και την ΑΕΚ. Μόνο που ξέχασε να μας πει ποιος βρωμίζει μονίμως το ελληνικό ποδόσφαιρο και, παρεμπιπτόντως, ποιος είναι ο τρίτος πόλος αυτού του φετινού συστήματος. Πάντως ο ΠΑΟΚ είναι ξεκάθαρα εκτός. Διότι σε δεύτερο ντέρμπι είναι το μεγάλο θύμα...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.