Με μία απλή κίνηση ο Βιεϊρίνια υπηρέτησε το νόημα του ΠΑΟΚ

Στέλιος Γρηγοριάδης12 Ιανουαρίου 2023

Το ματς τελειώνει, ο ΠΑΟΚ έχει νικήσει την Καλαμάτα, όπως αναμενόταν, έχει προκριθεί στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, όπως αναμενόταν και οι παίκτες του χαιρετούν, όπως αναμενόταν, τον κόσμο που τους έκανε την τιμή να βρεθεί στην Τούμπα και να... ξενυχτήσει μαζί τους, αφού κάποιοι ηλίθιοι αποφάσισαν αυτός ο... μεγάλος τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ να αρχίσει στις 9 το βράδυ.

Αυτό που ακολούθησε, όμως, δεν αναμενόταν. Οι παίκτες αρχίζουν να κάνουν “παιχνίδι” μπροστά στη Θύρα 4. Προφανώς δεν πανηγυρίζουν για το αυτονόητο. Απλώς γουστάρουν να ξεσηκώσουν λίγο τους οπαδούς τους. Και κάπου εκεί, ο Βιειρίνια σπρώχνει τον Τζίμα και τον βάζει πρώτο-πρώτο, μπροστά από τους υπόλοιπους, να σύρει τον χορό. Αμέσως μετά, σπρώχνει και τον Σελιμάι, για να γίνουν δύο οι πρωταγωνιστές στο πάρτι.

Συγκλονιστική η κίνηση του αρχηγού. Δεν έστειλε εκεί απλά δύο, όποιους έλαχε, συμπαίκτες του. Εστειλε δύο πιτσιρικάδες που έπαιξαν για πρώτη φορά με την ανδρική ομάδα. Εστειλε δύο πιτσιρικάδες που προέρχονται από τα σπλάχνα του ΠΑΟΚ. Δύο πιτσιρικάδες μπολιασμένους με την ιδέα του ΠΑΟΚ, που διψούν να συνδεθούν με τον κόσμο του ΠΑΟΚ και να νιώσουν ότι άρχισαν κι αυτοί να γίνονται κομμάτια της μεγάλης εικόνας στη βιτρίνα του συλλόγου. Δύο πιτσιρικάδες που αντιπροσωπεύουν το νόημα του ΠΑΟΚ, όπως το είχε πει κάποτε και ο Ιβάν Σαββίδης για τον Στέφανο Αθανασιάδη.

Νομίζω ότι αυτή η φωτογραφία, που αποτυπώνει ανάγλυφα τη χαρά των δύο νεαρών και τον ενθουσιασμό όλων των υπόλοιπων, πρέπει να γίνει αφίσα και να τοποθετητεί σε περίοπτη θέση κάπου στα ενδότερα του γηπέδου της Τούμπας. Οι συμβολισμοί της είναι τεράστιοι σε σημασία. Κι αν ο μόνος που δεν φαίνεται είναι ο Βιειρίνια, μικρό το κακό. Φαίνεται πεντακάθαρα το περιβραχιόνιό του, ανάμεσα στους δύο μικρούς. Φαίνεται και ότι ακόμη τους σπρώχνει, ενώ αυτοί έχουν ήδη “τρελαθεί”. 

Αυτό το σπρώξιμο, κυριολεκτικά και μεταφορικά, του μικρού από τον μεγαλύτερο, είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεται για να πετύχει το project που επιχειρεί να υλοποιήσει ο ΠΑΟΚ. Η στοργή, η φροντίδα, το νοιάξιμο για τον ταλαντούχο που πασχίζει να ανοίξει τα φτερά του για να επωφεληθεί και ο ίδιος αλλά και η ομάδα του. Κι αυτό δεν μπορεί να γίνει ποτέ χωρίς την αγάπη και τη στήριξη από το φίλαθλο κοινό...

ΥΓ. Δεν είναι Ελληνας ο Βιειρίνια. Δεν προήλθε καν από τα σπλάχνα του ΠΑΟΚ. Ενιωσε όμως ΠΑΟΚ. Και τώρα πια νιώθει ακόμη περισσότερο. Με μία μόνο ενέργεια, έγινε ο καλύτερος υπηρέτης του νέου project. Respect!!!


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.