Με μέτρα... Χριστουγέννων θα γιορτάσουμε το Πάσχα

Metrosport Team19 Απριλίου 2021


Μεταξύ των προτάσεων που συζητούν οι επιστήμονες είναι το Πάσχα να εφαρμοστούν μέτρα παρόμοια με εκείνα των Χριστουγέννων. Να υπάρχει δηλαδή μία… μερική χαλάρωση των περιορισμών. 

Να επιτραπεί να γιορτάσουμε στα σπίτια μας με τους ανθρώπους που αποτελούν τη λεγόμενη... “κοινωνική φούσκα” μας. Δηλαδή, μία ακόμη οικογένεια ή λίγοι φίλοι. Η μετακίνηση να γίνεται με τον κωδικό 6 στο 13033 και τις ημέρες των γιορτών να υπάρξει χρονική επέκταση της ελεύθερης κυκλοφορίας μετά τις 21:00, καθώς και οι ιερές ακολουθίες τις ημέρες εκείνες ολοκληρώνονται αργά το βράδυ.

Η εκτίμηση είναι πως στο εγχείρημα αυτό θα βοηθήσουν και τα self test, τα οποία ως τότε θα διατίθενται και στον γενικό πληθυσμό.

Οι ειδικοί θα κληθούν τις επόμενες ημέρες να εξετάσουν και το αίτημα που διατυπώνουν οι πολίτες, να επιτραπεί έστω η μετακίνηση στα εξοχικά μας, εντός νομού.

Και φυσικά την Παρασκευή βασικό θέμα στο τραπέζι είναι και το άνοιγμα των μεγάλων εμπορικών κέντρων (mall) τη Μεγάλη Εβδομάδα, και ιδανικά, σύμφωνα με την πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης, συνολικά το λιανεμπόριο να λειτουργήσει ελεύθερα, χωρίς τους περιορισμούς του click away και του click in shop, αλλά με φυσική παρουσία μετά από μήνυμα στο 13032, τρίωρης διάρκειας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.