Με μέταλλο και δίδυμο «φωτιά» κόντρα στον Φωτιά

Γιώργος Καστάνης07 Δεκεμβρίου 2020

Πολύ μεγάλη νίκη πέτυχε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα επί του Αστέρα, επιβεβαιώνοντας πως είναι πολύ σκληρός για να «πεθάνει», ακόμη κι αν κάποιοι επιχειρούν να του βάλουν εμπόδια. Ο ΠΑΟΚ δεν κέρδισε μόνο τον Αστέρα, κέρδισε και την κάκιστη διαιτησία του Φωτιά ο οποίος δεν έδωσε το καθαρό πέναλτι στο 38ο λεπτό στην ανατροπή του Ελ Καντουρί. Παρότι είδε το VAR ο Φωτιάς εκτέθηκε ανεπανόρθωτα με τον μη καταλογισμο του πέναλτι, δείχνοντας μόνο την κόκκινη καρτα στον Μαροκινό(ο οποίος έκανε μέγιστο σφάλμα με την απαράδεκτη αντιδρασή του).

Παρότι το πρώτο ημίχρονο σημαδεύτηκε από αυτά που αναφέραμε και ο Δικέφαλος δεν είχε κάνει κάποια ευκαιρία, στο δεύτερο ημίχρονο, κατόρθωσε να κερδίσει με μεγάλη προσπάθεια. Και χάρη στους Τζόλη και Αντρίγια που έκλεψαν την παράσταση σε ένα ακόμη παιχνίδι. Αυτοί ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές, αναμφίβολα, όμως για να μην γελιομαστε, λειτούργησε αποτελεσματικά όλη η ομάδα στον ανασταλτικό τομέα. Δεν έδωσε την δυνατότητα στον Αστέρα, παρότι αγωνίζονταν με παίκτη παραπάνω, να κάνει ούτε μία κλασική φάση προς την εστία του Πασχαλάκη. Ο οποίος, μαζί με τους Ινγκασον και Μιχαηλίδη που έπαιξαν ως στόπερ, σε δευτερο σερί παιχνίδι, κατάφεραν και έκλεισαν όλους τους χώρους.

Αυτή η νίκη δείχνει πολλά. Ο ΠΑΟΚ φωνάζει παρών, δείχνει πως θα είναι διεκδικητής του τίτλου και ασφαλώς είναι πολύ σκληρός για να παρατήσει ένα παιχνίδι, ακόμη και όταν τα δεδομένα δείχνουν εναντίον του.

Πολύ σημαντικό ρόλο για την αντεπίθεση του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο, έπαιξε η ομιλία του Γκαρσία προς τους παίκτες, που τους έδειξε πως πρέπει να παίζουν και εκτος από την ποιότητά τους, πρέπει να καταθέτουν και την καρδιά τους για να κερδίσουν ένα ματς με αυτές τις ιδιαιτερότητες. Ο ΠΑΟΚ έχει 24 βαθμούς, θα προετοιμαστεί για τον τελικό (όπως τον χαρακτήρισε ο Σνάουτσνερ) με την Γρανάδα (εκεί θα διεκδικήσει το οικονομικό οφελος από τα μπόνους που δίνει η ΟΥΕΦΑ) και αμέσως μετά για το επόμενο ματς με τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης, εκεί όπου ξεκάθαρος στόχος είναι η νίκη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.