Με λαμπρά ονόματα και στόχο την κορυφή η ομάδα «Μαζί για τη Γυμναστική»

Metrosport Team21 Φεβρουαρίου 2021

Λαμπρά ονόματα και προσωπικότητες της ελληνικής γυμναστικής «δίνουν τα χέρια» για το μέλλον του αθλήματος και πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο «Μαζί για τη Γυμναστική», για τις εκλογές της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας στις 21 Μαρτίου. 

Μεταξύ των υποψηφίων για το Διοικητικό Συμβούλιο ο διακεκριμένος προπονητής ενόργανης Αβραάμ Σαπρανίδης και η πρωταθλήτρια Ευρώπης ρυθμικής Ειρήνη Μανδραβέλλη, ενώ στους υποστηρικτές της ομάδας είναι και ο έκτος ολυμπιονίκης ενόργανης, Βασίλης Τσολακίδης. Επικεφαλής της παράταξης ο έως πρότινος Γενικός Γραμματέας της Ε.Γ.Ο. Θανάσης Σταθόπουλος.

Ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής, στην εθνική ομάδα ενόργανης ανδρών και Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου Αβραάμ Σαπρανίδης, δήλωσε: «Θεωρώ ότι μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας στην ενόργανη γυμναστική- απ΄ όπου προέρχομαι- πρέπει πλέον όλη αυτή τη γνώση και την τεχνογνωσία που έχω να την διοχετεύσω από την πλευρά της διοίκησης. Ήρθε η ώρα νομίζω και επειδή έχουμε ένα όραμα κοινό και κοινές ιδέες με τον κύριο Σταθόπουλο, θέλω κι εγώ να κάνω πράξη όλα αυτά που γνωρίζω, έτσι ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε καλύτερη ανάπτυξη, ειδικότερα στα σωματεία και να ανεβάσουμε το άθλημά μας είτε ενόργανη, είτε ρυθμική, είτε τραμπολίνο, είτε ακροβατική. 


Όλοι μαζί με συλλογική προσπάθεια και ομαδικότητα πρέπει να αναπληρώσουμε το χαμένο χρόνο όλης αυτής της περιόδου. Αυτό φυσικά θέλει υπομονή, θέλει θυσίες, θέλει ενότητα, να γίνουμε όλοι μια οικογένεια. Όλοι για το καλό όλων-δεν περισσεύει κανείς σ΄ αυτήν την προσπάθεια. Πρέπει να ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας, να κάνουμε τα σωματεία να έρθουν κοντά το ένα με το άλλο, ώστε να αναπτύξουμε τα αθλήματά μας. 

Τη γνώση που έχω λοιπόν πρέπει να την προσφέρω στα σωματεία τα οποία πονώ και θέλω να τα βοηθήσω. Αντιλαμβανόμαστε ότι- κακά τα ψέματα- ένας Πετρούνιας έχει μείνει στο κομμάτι του υψηλού αθλητισμού και του ευχόμαστε φυσικά να έχει μια καλή πορεία, δεν το συζητώ- για το καλό της χώρας μας. 

Από κει και πέρα όμως θεωρώ ότι έχουμε μεγάλη κάμψη το τελευταία χρόνια, αλλά αυτό δε σημαίνει κάτι. Νομίζω ότι αν βάλουμε σωστά την τεχνική κατάρτιση και τεχνογνωσία και είμαστε όλοι μαζί, μπορούμε να βάλουμε τη βάση έτσι, ώστε μετά από πέντε χρόνια-γιατί τόσο χρειάζεται περίπου- να φτάσουμε σε επιτυχίες. Όσο μεγαλύτερη είναι η βάση μας των συλλόγων, τόσο και θα μπορέσουμε να έχουμε έναν υψηλότερο αθλητισμό παρά τους δύσκολους καιρούς και τα περιορισμένα οικονομικά της ομοσπονδίας.»

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης ανσάμπλ και πτυχιούχος του τμήματος Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Ειρήνη Μανδραβέλλη από την πλευρά της δήλωσε: «Βρίσκομαι σε μια ομάδα με επικεφαλής τον κύριο Θανάση Σταθόπουλο, τον οποίο θεωρώ κατάλληλο γι αυτή τη θέση, λόγω της τεχνικής του κατάρτισης στα αθλήματα της γυμναστικής, αλλά και της διοικητικής του εμπειρίας. Αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας διακρίνονται για τις τεχνικές τους γνώσεις όπως και την εμπειρία σε διοικητικά θέματα.


Όλους μας ενώνει ένα ομαδικό πνεύμα. Όνειρό μου είναι να βοηθήσω και εγώ από τη μεριά μου, ώστε να έχουμε μεγαλύτερες επιτυχίες στα αθλήματα της γυμναστικής, να δούμε την Ελλάδα ψηλά στις διεθνείς διοργανώσεις, αλλά και να χαρούμε ακόμη περισσότερα παιδιά στη γυμναστική, να τη γνωρίσουν και να την αγαπήσουν. 

Η γυμναστική είναι όλη μου η ζωή, ξεκίνησα πολύ μικρή τον πρωταθλητισμό και από τότε ασχολούμαι με διάφορους τρόπους με το άθλημα που αγαπώ. Είναι μεγάλη μου χαρά και όνειρό μου να γνωρίσουν ακόμη περισσότερα παιδιά αυτό το άθλημα και να φτάνουν ψηλά στο παγκόσμιο αθλητικό χάρτη. 

Πρέπει να υπάρχει προγραμματισμός και συντονισμένες ενέργειες που αφορούν όλη την Ελλάδα και ξεκινούν τόσο από τη βάση και να φτάνουν στα υψηλότερα κλιμάκια του πρωταθλητισμού. Επίσης έχουμε πλέον τη δυνατότητα να χρησιμοποιούμε επιστημονικές μεθόδους σε ό,τι αφορά το τεχνικό κομμάτι, αλλά και άλλες επιστήμες που άπτονται του αθλητισμού, οπότε έχουμε επιπλέον και αυτήν την «πολυτέλεια.»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.