Με καθαρό μυαλό και μεγάλη ψυχή ο ΠΑΟΚ, σε μια υψηλού κινδύνου αποστολή

Δημήτρης Μπούζας07 Μαρτίου 2024

Πανέτοιμος ψυχολογικά και αγωνιστικά ο δικέφαλος του βορρά, για τη μεγάλη μάχη στο Ζάγκρεμπ. Με στόχο την οκτάδα στο Europa Conference League, απέναντι σε μια επικίνδυνη ομάδα, η οποία έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη για την ευρωπαϊκή της διάκριση. «Sold out» στο «Μάξιμιρ» και ξεσηκωμός των επικίνδυνων χουλιγκάνων οπαδών των γηπεδούχων.

Ο ΠΑΟΚ δίνει σήμερα το βράδυ ένα πολύ δύσκολο αγώνα. Στόχος του Λουτσέσκου και των παικτών να μπουν στους «8» του Europa Conference League, προσθέτοντας άλλον έναν κρίκο στην αλυσίδα των ευρωπαϊκών τους διακρίσεων και προκρίσεων. Έφτασαν μέχρις εδώ έχοντας αήττητη πορεία, από τη στιγμή που συμπληρώνουν μαζί με τα προκριματικά του καλοκαιριού 12 αγώνες χωρίς να χάσουν. Αξίζει να τονιστεί ότι θα βρεθούν για δεύτερη φορά στην Κροατία, αφού στα προκριματικά απέκλεισαν και έβγαλαν νοκ άουτ την Χάιντουκ, με 0-0 στο Σπλιτ και με 3-0 στην Τούμπα. Όπως επίσης και να τονιστεί το γεγονός ότι θα βρεθούν απέναντι σε μια διαφορετική Ντίναμο, χωρίς Λιβάκοβιτς, Σούταλο, Λιούμπιτσιτς, Ιβάνουσεκ που έχουν πωληθεί, αλλά και αντικατασταθεί με μερικούς από τους αντικαταστάτες τους να θεωρούνται καλύτεροι. 

Όπως επί παραδείγματι η περίπτωση του χαρισματικού νεαρού Μπατούρινα, τον οποίο οι ειδικοί εξυμνούν και τον χαρακτηρίζουν μεγάλο ταλέντο (εφάμιλλο του Κωνσταντέλια). Στον πάγκο των γηπεδούχων στη θέση του Ιγκόρ Μπίσκαν, ο Βόσνιος Σεργκέι Γιακίροβιτς και «αφεντικό» - υποψήφιος πρόεδρος – ο γνωστός από το πέρασμα του στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στον Παναθηναϊκό, Βέλιμιρρ Ζάετς. 

Οι προβλέψεις για το πολύ ενδιαφέρον βραδινό παιχνίδι προσεγγίζουν οι περισσότερες στο 50-50, ενώ δεν είναι λίγες και εκείνες που δίνουν ένα προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, με τη προϋπόθεση όμως η ομάδα του Λουτσέσκου να εμφανιστεί με την καθιερωμένη πολύ καλή εικόνα της και απόδοση της, ιδιαίτερα στις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις. Το «sold out» στο «Μάξιμιρ» δεν σημαίνει και πολλά πράγματα, ενώ θα λέγαμε ότι υποκρύπτει κι έναν υφέρποντα κίνδυνο διέγερσης των ακραίων συναισθημάτων, από τα οποία διακατέχονται οι ορδές των γνωστών βαρβάρων χουλιγκάνων οπαδών των γηπεδούχων. Θεωρείται βέβαιο ότι για αυτό το συγκεκριμένο παιχνίδι με τις ιδιαιτερότητες του, αγωνιστικές και εξωαγωνιστικές, είναι καλά διαβασμένοι και ως εκ τούτου και προετοιμασμένοι οι ΠΑΟΚτσήδες. 

Δεν μένει παρά να ακολουθήσουν πιστά το πλάνο του έμπειρου προπονητή τους, ως προς την διαχείριση του 90λεπτου. Η ψυχραιμία με το καθαρό μυαλό και το αγωνιστικό πάθος θεωρούνται και είναι απαραίτητα όπλα σε έναν αγώνα υψηλού κινδύνου όπως ο βραδινός. Καλή τύχη στους αετούς του βορρά. Ευχή όχι μόνο από τους οπαδούς τους, αλλά και από όλους τους Έλληνες.

ΥΓ: Χθες βγήκε επίσημα και τελεσίδικα. Επισφραγίστηκε η παρανοϊκή απόφαση της τιμωρίας μιας έδρας, για ένα παιχνίδι που καταγράφηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο σαν πρότυπο ιδανικής διεξαγωγής και εξέλιξης. Τις επιφυλάξεις μας τις διατηρήσαμε αναδεικνύοντας το θέμα προχθές στο σχόλιο μας. Είναι γνωστό άλλωστε ότι δικαιοσύνη στη χώρα μας έχει κάποιες αρχές και διαχρονικές παραδόσεις που δεν ανατρέπονται, όταν ειδικά αφορούν ομάδες που βρίσκονται εκτός του κύκλου των μονίμως και σκανδαλωδώς ευνοούμενων. Αθάνατη Ελλάδα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.