Με «καμικάζι» ο ΠΑΟΚ για να φέρει πιο κοντά το όνειρο

Metrosport Team22 Σεπτεμβρίου 2020

Ο πρώτος από τους δύο τελικούς με την Κράσνονταρ έφτασε για τον ΠΑΟΚ που απόψε (22:00) θα επιχειρήσει να βάλει στη Ρωσία τις βάσεις της πρόκρισης στους ομίλους του Champions League, κάνοντας πράξη έναν στόχο που κυνηγάει ουσιαστικά τις τελευταίες δύο δεκαετίες και έχει εξελιχθεί σε μιας μορφής απωθημένο.

Από ανάγκη που δημιουργήθηκε από την πώληση του Τσούμπα Άκπομ στη Μίντλεσμπρο και το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα του Κάρολ Σφιντέρσκι αλλά και από επιλογή αφού είναι σαφές ότι θέλει να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις, ο ΠΑΟΚ θα παραταχθεί με «καμικάζι» στην επιθετική γραμμή του. Με την τριάδα δηλαδή των Πέλκα δεξιά, Τζόλη αριστερά και τον Ζίβκοβιτς αιχμή του δόρατος. Ο Δικέφαλος θα επιχειρήσει να κάνει παιχνίδι υπομονής, να περιμένει την Κράσνονταρ, όπως έκανε δηλαδή με την Μπεσίκτας και την Μπενφίκα και να αξιοποιήσει το δυνατό του στοιχείο, το transition.

Η υπόλοιπη «συνταγή» της πρόκρισης επί των Πορτογάλων δεν θα αλλάξει αφού ο Αμπέλ Φερέιρα αναμένεται να επαναφέρει στην 11άδα και σε ρόλο δεξιού μπακ-χαφ τον Χοσέ Κρέσπο που τα πήγε περίφημα σε αυτόν, απέναντι στην Μπενφίκα. Τον ίδιο ρόλο από τα αριστερά θα έχει βέβαια ο Γιαννούλης και στον άξονα το δίδυμο των Σβαμπ, Ελ Καντουρί δεν «σπάει» όπως και η τριάδα στην άμυνα με τους Μιχαηλίδη, Βαρέλα και Ίνγκασον. Ούτε βέβαια για την εστία του ΠΑΟΚ υπάρχει αμφιβολία, αφού ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς θα είναι η επιλογή του Πορτογάλου προπονητή.

Οι 11 του Μουσάεφ

Ο Μουράντ Μουσάεφ, ένας από τους νεότερους προπονητές της Ρωσίας αφού είναι μόλις στα 36 του χρόνια, εκτιμάται ότι θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει την κατοχή μπάλας που αναμένεται να έχει η ομάδα του και να βρει το πρώτο γκολ που δεν κατάφεραν να βρουν απέναντι στον ΠΑΟΚ η Μπεσίκτας και η Μπενφίκα. Οι επιλογές του για την αρχή του αγώνα και σε σχηματισμό 4-2-3-1 όπως όλα δείχνουν, θα είναι ο Σαφόνοφ κάτω από τα δοκάρια και από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα οι Πετρόφ, Μαρτίνοβιτς, Κάιο και Ραμίρες.

Μπροστά από την αμυντική γραμμή θα βρίσκονται Βιλένα και Όλσον και η μεσοεπιθετική τριάδα θα απαρτίζεται από τους Βάντερσον, Καμπελά και Κλάεσον, με τον Μπεργκ να έχει τον ρόλο του φορ.

Θα πρέπει να έχουμε υπόψιν μας για το αποψινό ματς όπως βέβαια και για τη ρεβάνς της Τούμπας, ότι οι ομάδες θα έχουν από τρεις διαθέσιμες αλλαγές ενώ σε αντίθεση με τις προηγούμενες φάσεις θα υπάρχει χρήση VAR.

Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Κλεμάν Τουρπέν από τη Γαλλία, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Ντανό και Ακέ, ενώ τέταρτος θα είναι ο Σνάιντερ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.