Πρόκριση θρίλερ για τον Ολυμπιακό στα πέναλτι, παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα

Δημήτρης Καλαϊτζής12 Αυγούστου 2022

Με ήρωα τον Βάτσλικ ο Ολυμπιακός κατάφερε έστω και στη ρώσικη ρουλέτα να λυγίσει την αντίσταση της μαχητικής Σλόβαν Μπρατισλάβας (1-1 κ.α., 2-2 παρ.) και να προκριθεί στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ όπου θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Λεμεσού. 

Μετά από ένα στείρο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός ευτύχησε να ανοίξει το σκορ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου (54΄).

Ο Ζινκερνάγκελ έπιασε εκτός περιοχής σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Κανκάβα, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Χόβαν.

Στο 93΄ οι Πειραιώτες έφτασαν μια ανάσα από το 0-2, όμως το σουτ του Μασούρα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και στο επόμενο λεπτό η Σλόβαν ισοφάρισε σε 1-1. Οι γηπεδούχοι εκτέλεσαν γρήγορα κόρνερ, οι παίκτες των ερυθρολεύκων αδράνησαν, με τον Άγκμπο να κάνει το δυνατό σουτ και τον Σάπονιτς με προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής να σκοράρει.

Και στο 97΄ οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες, όταν μετά από αψιμαχία μεταξύ του Άμπενα και του Τικίνιο αμφότεροι αντίκρισαν την κίτρινη κάρτα, όμως ήταν η δεύτερη για το παίκτη της Σλόβαν που άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο.

Στο έξτρα ημίωρο, ο Ολυμπιακός ανέκτησε το προβάδισμά του στο 100΄. Ύστερα από μακρινή μπαλιά του Εμβιλά, ο Μασούρας έκανε κεφαλιά πάσα στον Αγκιμπού και ο τελευταίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 1-2.

Και πάλι η Σλόβαν είχε απάντηση, αυτή τη φορά με τον Γκριν (108΄). Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι με το παιχνίδι να οδηγείται στη ρώσικη ρουλέτα.

Η διαδικασία των πέναλτι 

1-0 ο Ραμίρες

Αστόχησε ο Κούντε

2-0 Σάμονιτς 

2-1 Μπουχαλάκης

Αστόχησε ο Κούτσκα

2-2 ο Μασούρας

3-2 ο Γκριν 

3-3 ο Άβιλα

Απέκρουσε ο Βάτσλικ την εκτέλεση του Τσακβετάτζε

3-4 ο Βαλμπουενά και πρόκριση για Ολυμπιακό 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.