Κεντζιόρα: Με γεμάτες συμμετοχές και εμπειρία από Champions League

Γιώργος Καστάνης05 Μαρτίου 2023

Είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα της Πολωνίας, είναι 28 ετών και έχει παραστάσεις από αγώνες του Champions League και του Europa League, ήρθε πριν από ένα μήνα και μερικές ημέρες από μία εμπόλεμη περιοχή και σήμερα αναμένεται να πάρει φανέλα βασικού, στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ιωνικό (ο Σάστρε θα εκτίσει την ποινή του).

Θήτευσε στα χέρια του Μιρτσέα Λουτσέσκου, ο οποίος είπε τα καλύτερα λόγια μέσω των ελλήνων στενών συνεργατών του, στον ΠΑΟΚ και στον γιό του Ραζβάν. Και κάπως έτσι, το κενό που είχε δημιουργηθεί στο δεξί άκρο της άμυνας μετά τον τραυματισμό του Λευτέρη Λύρατζη, έπρεπε να καλυφθεί άμεσα. Ο Κεντζιόρα ήδη γνωρίζει τον τρόπο σκέψεως και φιλοσοφίας του Ραζβάν Λουτσέσκου και θα κληθεί να δείξει μέσα στο γήπεδο, αρκετά από τα στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει.

Σύντομα θα βρεθεί και δίπλα στον Φερνάντο Σάντος, για την προετοιμασία της εθνικής Πολωνίας εν όψει των επίσημων αγώνων, όμως αυτό το “κεφάλαιο” θα μας απασχολήσει ειδησεογραφικά όταν έρθει εκείνη η ώρα.

Προς το παρόν το ζητούμενο είναι τι μπορεί να κάνει ο Κεντζιόρα στην δεύτερη εμφάνισή του με τον ΠΑΟΚ, που επί της ουσίας, θα είναι η πρώτη στην αρχική ενδεκάδα. Με τον Δικέφαλο, αγωνίστηκε μόλις για λίγα λεπτά στην αναμέτρηση με τον Αστέρα στην Τρίπολη, όταν αντικατέστησε τον Σάστρε.

Την τρέχουσα σεζόν πάντως έχει 19 εμφανίσεις και δύο γκολ. Οι 18 έγιναν με την φανέλα της Ντιναμό Κιέβου. Και από αυτές οι εννέα, αντιστοιχούν σε αγώνες του Champions League και του Europa League.

Την σεζόν 2021-2022 ο Κεντζιόρα είχε αγωνιστεί σε 29 επίσημα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις με την Ντιναμό και είχε πετύχει δύο γκολ. Την προηγούμενη σεζόν, 2020-2021 ο Πολωνός διεθνής άσος, είχε παίξει σε 40 επίσημα παιχνίδια. Πέτυχε ένα γκολ, μοίρασε τέσσερις ασίστ. Ακόμη, τη σεζόν 2019-2020, είχε αγωνιστεί σε 39 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και μοίρασε πέντε ασίστ.

Συμπέρασμα: Είναι ένας παίκτης με γεμάτες συμμετοχές τα τέσσερα τελευταία χρόνια, έχει εμπειρία από ευρωπαϊκούς αγώνες και ήρθε στον ΠΑΟΚ για να δείξει αρκετά από τα στοιχεία, που τον έκαναν να ξεχωρίσει. Ήρθε ασφαλώς για να βοηθήσει την ομάδα να κατακτήσει τίτλους. Θυμίζουμε ότι ο δανεισμός του με τον ΠΑΟΚ έχει ισχύ έως το καλοκαίρι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.