Με φόρα από το Πρωτάθλημα

Γιώργος Στράντζαλης13 Μαρτίου 2022

Με τον εκτός έδρας αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό μπαίνει ο Αρης απόψε στη μάχη των Play off του Πρωταθλήματος στοχεύοντας στην κατάληψη της 3ης θέσης, προκειμένου να εξασφαλίσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο για τέταρτη διαδοχική σεζόν.

Η αγωνιστική βελτίωση της ομάδας παράλληλα με την αποτελεσματικότητα που έχει το τελευταίο διάστημα έχουν φέρει τον Αρη σε θέση ισχύος για την 3η θέση, από την οποία απέχουν μόλις έναν βαθμό έχοντας αποκτήσει ταυτόχρονα απόσταση τριών βαθμών από τον Παναθηναϊκό. 

Οι Κιτρινόμαυροι μπαίνουν στα Play off με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία και αυτοπεποίθηση, μετά και τον θρίαμβο της προηγούμενης εβδομάδας εναντίον του Ολυμπιακού. Βέβαια εκείνο το παιχνίδι με αποψινό στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” είναι εντελώς διαφορετικά. 

Ετσι το προσεγγίζει τακτικά και ο Χερμάν Μπούργος καθώς γνωρίζει ότι πρόκειται για ένα 90άλεπτο υψηλών απαιτήσεων στο οποίο ο Αρης θα πρέπει να αποφύγει τα λάθη και να παίξει έξυπνα τον αντίπαλό του, τον οποίο θα επιδιώξει να “χτυπήσει” στην κόντρα. 

Οι απουσίες των Ματέο Γκαρσία (σσ επέστρεψε χθες από την Αργεντινή) και Γιοχάν Μπεναλουάν δεν επηρεάζουν το πλάνο του Αργεντινού. Αυτό δεν ισχύει όμως για την απουσία του Ντάνιελ Μαντσίνι, ο οποίος υπέστη κάταγμα στο μικρό δάχτυλο του ποδιού και θα επιδοθεί σε αγώνα δρόμου μήπως προλάβει τον αγώνα της επόμενης Κυριακής κόντρα στον Παναθηναϊκό. 

Ο Αργεντινός τραυματίστηκε σε… κακό timing καθώς είναι από τους μεσοεπιθετικούς με τη μεγαλύτερη επίδραση στο παιχνίδι του Αρη και από τα δικά του πόδια περνάει μεγάλο κομμάτι της ανάπτυξης. Τη θέση του στα άκρα θα πάρει ο Μπρούνο Γκάμα, με τον Πορτογάλο να μπαίνει στην ενδεκάδα με κεκτημένη ταχύτητα μετά και το γκολ νίκης που πέτυχε απέναντι στους Ερυθρόλευκους. 

Ο Μπερτόγλιο επέστρεψε στην αποστολή, μετά τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε και τον άφησε εκτός στους τελευταίους αγώνες, ωστόσο δεν είναι ακόμη έτοιμος να μπει στο αρχικό σχήμα και θα χρησιμοποιηθεί εφόσον χρειαστεί στη ροή του αγώνα. Η άλλη αλλαγή στην ενδεκάδα του Αρη σε σχέση με τον αγώνα στο “Κλεάνθης Βικελίδης” αφορά στο δεξί άκρο της άμυνας, όπου ο Σούντγκρεν θα επανέλθει στην 11άδα στη θέση του Σάκιτς.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.