Με φόντο την πρώτη κούπα της χρονιάς

Τάνια Δήμου24 Ιανουαρίου 2024

Αποστολή στην Αθήνα: Τάνια Δήμου

Και τώρα αρχίζουν τα ωραία…Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ διασταυρώνουν σήμερα τα βέλη τους με έπαθλο την πρώτη κούπα της χρονιάς. Ο πρωταθλητής της σεζόν 2022-23 και ο κυπελλούχος της σεζόν 2022-23 θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά στο θεσμό διεκδικώντας το πρώτο τρόπαιο για τη φετινή αγωνιστική σεζόν. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη και θα είναι ειδικής διαχείρισης στη σκιά των όσων θλιβερών έγιναν πριν από μερικές στο ίδιο γήπεδο και είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο του αστυνομικού από την φωτοβολίδα. Όπως ενημέρωσε ο Ολυμπιακός επιτρέπεται η παρουσία 10 μελών των διοικήσεων κάθε ομάδας, συν παιδιά των ακαδημιών, αθλητών και διαιτητών.

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ συναντιούνται σήμερα για τρίτη φορά με τους ερυθρόλευκους να μετράνε δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Σε σύγκριση με τον δεύτερο αγώνα που έγινε πριν από δέκα ημέρες ο Δικέφαλος θα παραταχθεί ενισχυμένος με δύο νέα πρόσωπα στη βασική εξάδα. Τον διεθνή Έλληνα πασαδόρο Μάρκο Γαλιώτο και τον πολύπειρο Ρώσο κεντρικό Αλεξέι Σαμοϊλένκο ο οποίος έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο στο ματς με τον Μίλωνα την Κυριακή που μας πέρασε. Οι ασπρόμαυροι προέρχονται από την εμφατική νίκη επί του Μίλωνα με 3-0 για τη 12 η αγωνιστική του πρωταθλητής και διεκδικεί σήμερα το πρώτο Super Cup στην ιστορία του. Για τους τυπικά γηπεδούχους αυτός θα είναι και τρίτος μετά το 2000 και το 2010.

Ντε Ντρις: «Τον τίτλο που λείπει από τη συλλογή μου»

Έτοιμος να κατακτήσει το Super Cup δήλωσε ο Μπραμ Βαν Ντε Ντρις ο οποίος στα 4 χρόνια που βρίσκεται στην Ελλάδα έχει κατακτήσει ένα κύπελλο με τον ΠΑΟΚ και ένα πρωτάθλημα και ένα Λιγκ Καπ με τον Παναθηναϊκό: “Θέλω να κατακτήσω το Super Cup γιατί είναι ο μόνος τίτλος που λείπει από τη συλλογή μου. Έχω πάρει πρωτάθλημα, κύπελλο και Λιγκ Καπ. Ευκαιρία να προσθέσω και το Super Cup στην Ελλάδα και να συμπληρώσω το καρέ των τίτλων. Είμαι έτοιμος όπως και οι συμπαίκτες μου για να δώσουμε μια μεγάλη μάχη. Το βλέπουμε ότι την τελευταία περίοδο έχουμε ανέβασε την απόδοση μας και από παιχνίδι σε παιχνίδι παίζουμε καλύτερα ως ομάδα. Θα είναι ένα πολύ σκληρό παιχνίδι. 

Ο Ολυμπιακός παίζει μέσα στην έδρα του και αυτόν τον κάνει ακόμα πιο επικίνδυνο». Όσο για το ποιο είναι το ατού των ερυθρολεύκων ο Βέλγος διαγώνιος είχε να πει: «Ο Ολυμπιακός έχει 6 πολύ δυνατούς σέρβερ. Αν καταφέρουμε και αντέξουμε στην πίεση, τελειώσουμε κάποιες δύσκολες μπάλες έχουμε πολλές ελπίδες να κερδίσουμε» Όσο για ποιο είναι το όπλο του ΠΑΟΚ ο Μπραμ Βαν Ντε Ντρις είχε να πει: «Την τελευταία περίοδο παίζουμε πολύ καλά στο κομμάτι μπλοκ άμυνα». Για τα οφέλη που προσφέρει ένας τίτλος ο Μπραμ Βαν Ντε Ντρις είχε να πει: «Είναι σημαντικό γιατί σου δίνει αυτοπεποίθηση ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Να ξέρεις ότι μπορείς να κερδίσεις τον αντίπαλο. Στον πρώτο αγώνα ήμασταν πολύ κακοί στο σέρβις και στον δεύτερο θα έλεγα ότι μετά το 1-1 το χάσαμε. Τώρα έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε την ρεβάνς. Για μας θα είναι μια νέα αρχή».

Μιλενκόσκι: Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, παρά μόνο να κερδίσουμε»

Για τον αγώνα ανάμεσα στον περσινό πρωταθλητή Ολυμπιακό αλλά και τον Κυπελλούχο ΠΑΟΚ ο Γιόσκο Μιλενκόσκι έκανε λόγο για ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο πολύ δυνατές ομάδες που θα δώσουν μάχη για να κατακτήσουν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Για τον Σκοπιανό τεχνικό ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί λόγω έδρας και ομοιογένειας αλλά όπως χαρακτηριστικά είπε σε έναν τελικό όλα μπορούν να συμβούν.

Όσο για το αν σε αυτά τα παιχνίδια υπάρχει το στοιχείο του αιφνιδιασμού ο Σκοπιανός τεχνικός του ΠΑΟΚ Γιόσκο Μιλενκόσκι είχε να πει: «Δεν υπάρχουν μυστικά μεταξύ μας. Μας ξέρουν και τους ξέρουμε. Παίξαμε πριν από δέκα ημέρες για το πρωτάθλημα. Ίσως το διαφορετικό στοιχείο έχει να κάνει με εμάς γιατί έχουμε έναν καινούριο πασαδόρο και έναν νέο κεντρικό και από άποψη τακτικής το παιχνίδι μας είναι λίγο διαφορετικό. 

Έχουμε έναν νέο πασαδόρο που παίζει διαφορετικά, ενώ και με τον Ρώσο κεντρικό έχουμε ανεβάσει την απόδοση μας ειδικά στο μπλοκ αλλά στην επίθεση. Ίσως σε μερικές φάσες του αγώνα τους αιφνιδιάσουμε. Είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από ότι στο τελευταίο ματς που παίξαμε με τον Ολυμπιακό και αυτό φάνηκε και στο ματς με τον Μίλωνα. Το τελευταίο διάστημα προπονούμαστε καλά, δεν έχουμε απουσίες και είμαστε σε καλύτερη φόρμα».

Για το αν κάποια ομάδα έχει προβάδισμα στην κατάκτηση του τίτλου ο Γιόσκο Μιλενκόσκι είχε να πει: «Και οι δύο ομάδες έχουμε σχεδόν τις ίδιες πιθανότητες. Ίσως ο Ολυμπιακός έχει ένα μικρό προβάδισμα λόγω της έδρας. Ωστόσο, σε ένα νοκ άουτ παιχνίδι όλα μπορούν να συμβούν».

Στο γήπεδο τους σερβίρουν πολύ καλά και αυτό είναι ένα πλεονέκτημα για τον Ολυμπιακό. Επίσης, μάλλον θα παίξουν με τον Παγιένκ που είναι ένας πολύ καλός παίκτης που κάνει τη διαφορά. Όσο για εμάς θα έχουμε πλεονέκτημα εάν παίξουμε ελεύθερα. Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε παρά μόνο να κερδίσουμε από αυτό το παιχνίδι. Πρέπει να παίξουμε ελεύθερα και να διεκδικήσουμε τις όποιες πιθανότητες έχουμε για να κατακτήσουμε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς.

Είναι ο πρώτος τίτλος της χρονιάς και οι δύο ομάδες θα παλέψουν για να το κατακτήσουν. Είναι σημαντικός ο τίτλος γιατί όποια ομάδα τον κατακτήσει θα πάρει ψυχολογικό αβαντάζ ενόψει της συνέχειας. Πάντα όταν κρίνεται ένας τίτλος όλοι θέλουν να τον κατακτήσουν γιατί δίνει επιπλέον ώθηση για τη συνέχεια».

Για το αν ο ΠΑΟΚ , ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός είναι οι τρεις ομάδες που θα διεκδικήσουν τους εγχώριους τίτλους ο Γιόσκο Μιλενκόσκι είχε να πει: «Η διαφορά ανάμεσα στις τρεις ομάδες είναι ότι ο Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν σχεδόν την ίδια ομάδα με πέρυσι. Εμείς έχουμε πολλούς νέους παίκτες και είμαστε τελείως διαφορετική ομάδα. Επίσης ο Ολυμπιακός έδωσε πολύ δυνατά παιχνίδια στην Ευρώπη ενώ ο Παναθηναϊκό είναι ενισχυμένος σε σχέση με πέρυσι».

Σούπερ Καπ

Γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη Ρέντη, 17:00 (ΕΡΤ-3 H.D.): Ολυμπιακός - Π.Α.Ο.Κ.

Διαιτητές: Βασιλειάδης, Κουτσούλας, Παρατηρητής: Ράπτης, Διαιτητής τσάλεντζ: Βουδούρης

Η "ΧΡΥΣΗ ΒΙΒΛΟΣ"

1997: Άρης Α.Σ.

2000: Ολυμπιακός

2004: Ηρακλής

2005: Ηρακλής

2006: Παναθηναϊκός

2007: Ηρακλής

2008: Ηρακλής

2010: Ολυμπιακός

2021: Α.Ο.Φοίνικας

2022: Παναθηναϊκός

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.