Mε εξαιρετικό Μπόλντγουιν η Μπάγερν κέρδισε τον Ολυμπιακό

Metrosport Team23 Οκτωβρίου 2020

Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε κατώτερος των προσδοκιών και ηττήθηκε στη Γερμανία με 68-74 από την Μπάγερν Μονάχου. Oι «ερυθρόλευκοι» υπέπεσαν σε πολλά λάθη, δεν έπαιξαν καλά και τα ποσοστά τους στα τρίποντα ήταν άσχημα. 

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης η Μπάγερν έβρισκε πιο εύκολα τον δρόμο προς το καλάθι ο Ολυμπιακός αντέδρασε άμεσα με Σλούκα και Παπανικολάου (8-8, 5'). Λούτσιτς και Μπόλντγουιν ευστόχησαν σε δύο διαδοχικά σουτ πίσω από τα 6.75, αλλά και πάλι υπήρξε αντίδραση (18-16, 9').  

Οι Γερμανοί έδειχναν πιο συγκεντρωμένοι και εκμεταλλευόμενοι τις αδρανείς αντιδράσεις των Πειραιωτών άρχισαν να χτίζουν διαφορα. Ο Ολυμπιακός δεν έχασε περισσότερο την επαφή του με το σκορ (33-27, 16') χάρη στον Τζένκινς ενώ τον μιμήθηκε ο Βεζένκοβ και έτσι η διαφορά πήγε στον πόντο (33-32, 18'). Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 39-34.  

Το τρίτο δεκάλεπτο άρχισε με τον ΜακΚίσικ να προσφέρει ουσία και θέαμα και να τον ακολουθεί ο Πρίντεζης ο οποίος ισοφάρισε σε 41-41 (23΄). Η Μπάγερν εκμεταλλεύτηκε τα γρήγορα ομαδικά φάουλ και με βολές κυρίως έμεινε μπροστά στο σκορ (48-45, 24'). Ένα καλό διάστημα του Παπανικολάου έφερε και το προβάδισμα στο σκορ (49-40, 25'). 

Ωστόσο, οι Γερμανοί με τον Μπόλντγουιν να κάνει ό,τι θέλει την άμυνα του Ολυμπιακού άλλαξε πλήρως την εικόνα του αγώνα και το σκορ έγινε 59-52 (28'). Το ίδιο σκηνικό και στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο όπου ο Μπόλντγουιν είχε βρει ρυθμό και έκανε ό,τι ήθελε. Ο Μπαρτζώκας έβγαλε εκτός Σπανούλη και Σλούκα. Ο ΜακΚίσικ ανέλαβε δράση και μείωσε σε 70-65 (38'). Οι παίκτες του Ολυμπιακού στην συνέχεια παρά την προσπάθειά τους στην άμυνα, βιάστηκαν μπροστά και δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την ανατροπή.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.