Με επιβλητική επίδειξη ισχύος, η Αργεντινή έβαλε στο θρίλερ την Πολωνία και το Μεξικό

Στέλιος Γρηγοριάδης01 Δεκεμβρίου 2022

Αγαπητή Metrosport

Θρίλερ, όπως αναμενόταν, είχαμε χθες το βράδυ, μόνο που δεν αφορούσε στην Αργεντινή, αλλά στην Πολωνία και το Μεξικό. Οι Αργεντινοί, με κορυφαίο τον Μέσι κι ας μην έβαλε γκολ κι ας έχασε και πέναλτι, έκαναν μια επιβλητική επίδειξη ισχύος, εξαφάνισαν, στην κυριολεξία, τους Πολωνούς και, ευτυχώς γι' αυτούς, τους νίκησαν μόνο με 2-0. Παράλληλα, έδωσαν ένα μάθημα στους εαυτούς τους. Ετσι πρέπει να παίζουν πάντα, σε όλα τα ματς. Σα να πρόκειται για τελικούς, για αγώνες χωρίς αύριο. Οχι όπως με τη Σαουδική Αραβία, μετά το γκολ που πέτυχαν. Αυτή η χθεσινή Αργεντινή έχει μέλλον στο Μουντιάλ. Εκείνη, όχι.

Οι Πολωνοί θα περνούσαν επειδή είχαν... λιγότερες κίτρινες κάρτες από τους Μεξικανούς με το 2-0 και στα δύο ματς, γι' αυτό στα τελευταία 15 λεπτά ούτε καν πλησίαζαν τους αντιπάλους τους. Προφανώς, τέτοια αγωνιστική συμπεριφορά δεν υπήρξε ποτέ άλλοτε σε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τελικά, με το γκολ που πέτυχε στο φινάλε η Σαουδική Αραβία, προκρίθηκαν με καλύτερη διαφορά τερμάτων και έγιναν οι πιο χαρούμενοι χαμένοι μέχρι τώρα, χάρη, φυσικά, στους Μεξικανούς, οι οποίοι έμειναν με την καλή προσπάθεια και με την ελπίδα ότι η Αργεντινή δεν θα αρκεστεί στο 2-0. 

  Βέβαια, ενώ η Αργεντινή έχει, θεωρητικά πάντα, σχετικά εύκολη δουλειά στους 16 με αντίπαλο την Αυστραλία, αναρωτιέμαι σε τι μπορεί να ελπίζει η Πολωνία, με αντίπαλο τη Γαλλία. Την... κανονική Γαλλία, εννοείται. 

  Tον αγώνα... μιας ομάδας της Γαλλίας με την Τυνησία δεν έκανα τον κόπο να τον δω, αλλά δεν χρειάζεται να τον έχω δει για να πω ότι είναι ντροπή για τους παγκόσμιους πρωταθλητές, που θέλουν να κατακτήσουν πάλι το τρόπαιο, να χάνουν από τους Τυνήσιους, έστω και σε ματς που γι' αυτούς δεν είχε βαθμολογική σημασία. 

  Είδα το Αυστραλία-Δανία και, μολονότι δεν πρόσφερε κάτι ιδιαίτερο σαν ποδοσφαιρικό θέαμα, είχε ενδιαφέρον. Η φλύαρη, μονότονη, προβλέψιμη και βαρετή Δανία δεν πλησίασε καν στην προοπτική να πάρει τη νίκη και είναι προφανώς η πρώτη μεγάλη απογοήτευση του Μουντιάλ, με δεδομένη την αίσθηση που είχε δώσει τα προηγούμενα χρόνια ότι αποτελεί ανερχόμενη δύναμη στο ευρωπαικό και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Η Αυστραλία, που, θεωρητικά, βολευόταν και με την ισοπαλία, κατάφερε να σκοράρει κι αυτό ακριβώς το γκολ που πέτυχε ήταν που της χάρισε την πρόκριση, γιατί με ισοπαλία θα ισοβαθμούσε με την Τυνησία, αλλά θα περνούσε η Τυνησία με καλύτερο συντελεστή τερμάτων. Βλέπετε, η θεωρία πριν από τα ματς έλεγε ότι η Γαλλία δεν πρόκειται να χάσει από την Τυνησία. 

  Σήμερα προβλέπεται γκραν γκινιόλ και το απόγευμα και το βράδυ. Θα ζήσουμε την προσπάθεια επτά ομάδων να προκριθούν, γιατί καμία από το πέμπτο και το έκτο γκρουπ δεν έχει ακόμη εξασφαλίσει το εισιτήριο. Το Μαρόκο έχει μεγάλη ευκαιρία με τον Καναδά, που έχει ήδη αποκλειστεί. Αν νικήσει περνάει και δεκάρα δεν δίνει για το τι θα γίνει στο ντέρμπι Κροατία-Βέλγιο. Οι Κροάτες παίζουν για δύο αποτελέσματα, αλλά σίγουρα προτιμούν τη νίκη για να βγουν πρώτοι, ενώ οι Βέλγοι προκρίνονται μόνο με νίκη. Ούτε καν η ισοπαλία με ήττα του Μαρόκου τους ευνοεί, εκτός κι αν το Μαρόκο χάσει από τον Καναδά με πολλά γκολ διαφορά, όπερ περίπου άτοπον. 

  Οι Γερμανοί, που δεν σταύρωσαν νίκη στα δύο πρώτα παιχνίδια, αισθάνονται τυχεροί γιατί παίζουν με την Κόστα Ρίκα, ενώ Ισπανία και Ιαπωνία θα “σφαχτούν” μεταξύ τους. Ο νικητής του ντέρμπι αυτού του γκρουπ θα περάσει, ενώ αν ο ηττημένος είναι η Ισπανία θα... προσεύχεται μη τυχόν και κάνει το “μπαμ” η Κόστα Ρίκα με τη Γερμανία. Αντίθετα, αν χάσει η Ιαπωνία, αποκλείεται ό,τι και να συμβεί στο άλλο ματς. Οσο για τους Γερμανούς, θέλουν μόνο νίκη και νίκη των Ισπανών, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας στο Ισπανία-Ιαπωνία θα χρειάζονται νίκη με πολλά γκολ για να ξεπεράσουν τους Ιάπωνες στη διαφορά τερμάτων. Αν κερδίσει η Ιαπωνία, η Γερμανία θα χρειαστεί νίκη με... αμέτρητα γκολ γιατί αυτή τη στιγμή η Ισπανία έχει συντελεστή 8-1...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.