Με εμφανίσεις σαν τη χθεσινή, ροδίζουν στον ΠΑΟΚ οι ελπίδες

Στέλιος Γρηγοριάδης14 Νοεμβρίου 2022

Η χθεσινή νίκη επί του Βόλου δεν πρόσφερε στον ΠΑΟΚ μόνο τους τρεις βαθμούς, αλλά σκόρπισε στους οπαδούς του την ικανοποίηση για το καλό ποδόσφαιρο που είδαν. Χθες, με έναν δυνατό αντίπαλο, θυμήθηκαν τον καλό ΠΑΟΚ και το ευχαριστήθηκαν με την ψυχή τους τραγουδώντας και επευφημώντας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Προφανώς, ήταν κάτι που τους είχε λεψει. Παράλληλα, βέβαια, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, φτάνοντας τον Ολυμπιακό και μειώνοντας τη διαφορά από την ΑΕΚ στους τέσσερις βαθμούς. Αν μη τι άλλο, ρόδισαν ελπίδες και για τη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης κι αυτό ίσως είναι η πιο ευχάριστη και ελπιδοφόρα είδηση από τη χθεσινή επιβλητική εμφάνιση της ομάδας.

O ΠΑΟΚ του πρώτου ημιχρόνου ήταν καλύτερος φετινός, αντιμετωπίζοβτας μάλιστα μια αξιόλογη ομάδα που βρισκόταν πιο ψηλά στη βαθμολογία. Με ένα “εκρηκτικό” διάστημα, από το 20' έως το 35', στρίμωξε τον Βόλο, τον πολιόρκησε, πέτυχε μέσα σε ένα τρίλεπτο δύο γκολ, έχασε ευκαιρίες και έδειξε με εμφατικό τρόπο ποιος είναι το αφεντικό στον αγώνα. Από την αρχή, όμως, μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, οι παίκτες του έβγαλαν πολλή ενέργεια, με ασφυκτικό πρέσινγκ, με κλεψίματα της μπάλας και, το κυριότερο, πολλούς καλούς συνδυασμούς με τους οποίους έφταναν με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ.

Εκείνος που για μία ακόμη φορά εντυπωσίασε ιδιαίτερα ήταν ο Κωνσταντέλιας, με τις εξαιρετικές κάθετες και διαγώνιες πάσες του και με τη συμμετοχή που είχε και στα δύο γκολ. Ο Ολιβέιρα “έγραψε” το 1-0 με το πέναλτι που κέρδισε ο Αουγκούστο από τον Κότνικ και ο Ζίβκοβιτς με ένα απίθανο γυριστό σου με πλάτη στην εστία πέτυχε το 2-0, βάζοντας σοβαρή υποψηφιότητα για το καλύτερο γκολ του Πρωταθλήματος.

Εννοείται ότι η θαυμάσια εμφάνιση του ΠΑΟΚ δεν είναι καθόλου άσχετη με την πολύ καλή απόδοση που είχαν όλοι χαφ του. Ο Φιλίπε Σοάρες, ο Αουγκούστο, ο Ελ Καντουρί και έτρεξαν και δημιούργησαν, με προσήλωση στο πλάνο, με υπομονή, αλλά και με ταχύτητα στις κινήσεις τους όταν χρειαζόταν. Βοήθησαν, όμως, πολύ και οι πλάγιοι μπακ, Σάστρε και Ράφα Σοάρες, αλλά και ο Ολιβέιρα, σε ένα αρμονικό επιθετικό τρίγωνο με Κωνσταντέλια και Ζίβκοβιτς.

Η μοναδική παραφωνία ήταν το πέναλτι που άδοξα παραχώρησε ο Κουλιεράκης. Απλωσε το χέρι του, η μπάλα όμως τον αδίκησε γιατί πρώτα χτύπησε στο στήθος του αντιπάλου και μετά έκανε καραμπόλα στο χέρι του. Ηταν 100% μια άτυχη στιγμή, την οποία όμως ο ΠΑΟΚ δεν πλήρωσε (και θα ήταν άδικο αυτό, με βάση την εικόνα του αγώνα) καθώς ο Μπαριέντος έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κοτάρσκι.

Ωραίος ήταν ο ΠΑΟΚ και στο δεύτερο ημίχρονο. Οι παίκτες του δεν έπαψαν να τρέχουν, να μαρκάρουν, να κάνουν ωραίους συνδυασμούς, να δημιουργούν ευκαιρίες και να σκοράρουν. Ο “Ντέλιας” βίδωσε τον Ματίγια, εκείνος τον πάτησε και με το πέναλτι ο Αουγκούστο έγινε κι αυτός σκόρερ για το 3-0. Το οποίο, βέβαια, θα μπορούσε να γίνει νωρίτερα, αν ένα ακόμη φοβερό σουτ του Zίβκοβιτς δεν έβρισκε το δεξί κάθετο δοκάρι του Κότντικ.

Ακόμη, πολύ σημαντικό για τον ΠΑΟΚ γεγονός είναι ότι σε όλο το δεύτερο ημίχρονο ο Βόλος δεν έκανε ούτε υποψία ευκαιρίας. Ουσιαστικά, δεν πλησίασε καν την εστία του Κοτάρσκι, γιατί, εκτός των άλλων, η αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ ήταν υποδειγματική.

ΥΓ. Τρίτη συνεχόμενη νίκη, συνολικό σκορ 8-0. Μακάρι αυτό το μίνι σερί να δείχνει ότι ο ΠΑΟΚ ξαναγίνεται κανονικός ΠΑΟΚ και θα εμφανιστεί ακόμη πιο βελτιωμένος μετά τη διακοπή.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.