Με δυο, τρεις νίκες… ανάκαμψη δεν έρχεται!

Αρις Νικολάκης18 Δεκεμβρίου 2021

Ναι μεν, ο ΠΑΟΚ είναι αβύθιστος. Είναι κι ατελεύτητος… Δε χωρά ίχνος υποψίας κουβέντα περί τούτου για μία από τις δώδεκα ομάδες στην Ευρώπη και μια από τις τρεις στην Ελλάδα με συνεπώς συνεχή παρουσία στην Α΄ Εθνική! Ναι μεν, λοιπόν είναι κι αβύθιστος κι ατελεύτητος.

 Και πλέει πλέον, σε γαλήνια νερά αλλά… Η επιτυχία του Κυπελλούχου κόντρα στον ΠΑΣ δεν υπέχει θέση άφεσης αμαρτιών. Δεν τον εξαγνίζει από το εφετινό πλήθος αποτυχιών του. Ξηγημένα πράγματα… Με τον πλου σε γαλήνια νερά έχει την δυνατότητα ο ΠΑΟΚ, να κάνει – ως οργανισμός βεβαίως, βεβαίως – καλές γιορτές.

 Με καθαρό μυαλό, με ήρεμη ψυχή και δίχως ένταση κι αρνητική ενέργεια. Και με τον κόσμο του σε αυτοσυγκράτηση. Να μη ζητά αφ’ ενός κεφαλές επί πίνακι. Κι αφ’ ετέρου να δίνει ξανά στήριξη στην ομάδα του.

 Ίσως έτσι – ημέρες που έρχονται - φωτίσει ο Κύριος τους αρμόδιους. Πιάσει τόπο η φώτιση Του. Κι ο ΠΑΟΚ δεν περιπέσει στα οδυνηρά σφάλματα της παρελθούσας μεταγραφικής περιόδου.

 Όλα αυτά φυσικά, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση της νίκης, την Κυριακή στην Τούμπα, κόντρα στον Αστέρα. Αλλιώς; Θα μαραθούν πάλι τα χαμόγελα τα οποία από προχθές δειλά, δειλά άνθισαν στα πρόσωπα των φίλων του «δικέφαλου».

 Και που είστε; Όσα χαμόγελα και να ανθίσουν τώρα… Η άνοιξη χάθηκε στο Πρωτάθλημα! Βαρύς χειμώνας περιμένει πλέον, τον ΠΑΟΚ. Αξίζει βέβαια, να δώσει τη μάχη, για να μην πάει ολότελα χαμένη η αγωνιστική περίοδος στο Πρωτάθλημα.

 Δείχνει επί του παρόντος, πως δε θα τα παρατήσει. Δείχνει ο ΠΑΟΚ; Βλέπουμε εμείς; Μετά το 0-4 στα Ιωάννινα… Ε, όπως και να το κάνουμε, διακρίνεται χαραμάδα φωτός! Χαραμάδα, έτσι; Δε θα σπεύσουμε όμως, να αναφερθούμε σε ανάκαμψη του ΠΑΟΚ. Καήκαμε το γάλα, φυσούμε και στο γιαούρτι. Ναι, το ομολογήσαμε.\

 Αμαρτάναμε… Θεωρήσαμε πως κάτι άλλαζε στον ΠΑΟΚ. Πλανηθήκαμε πλάνην οικτράν. Το ομολογήσαμε. Κι αμαρτία εξομολογούμενη ουκ έτσι αμαρτία… Συμφωνείτε; Τέλος πάντων. Ο Κυπελλούχος έδειξε στην πρεμιέρα του Β΄ τού Πρωταθλήματος, όσα δεν έδειξε στην πρεμιέρα του Α΄ γύρου.

 Έδειξε guts για μάχη. Έδειξε πως έχει δυνατότητες ανάκαμψης. Έδειξε… Για να φανεί το πρώτο βήμα ανάκαμψης την Κυριακή στην Τούμπα. Μετά; Έχει ο Θεός. Έχει κι ο ΠΑΟΚ – ως οργανισμός – χρόνο αναθεώρησης κι ανασυγκρότησης…

 Τα θεμέλια για την αναθεώρηση μπήκαν με την αποδοχή από τον Ραζβάν Λουτσέσκου λαθών του. Και την ανάληψη ευθυνών του. Ουσιαστικά τώρα προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ αντιλήφθηκαν τις αιτίες των κακών – στα όρια των χείριστων – κειμένων. Σημασία δεν έχει να αποδεχθούν τα λάθη τους. Δεν έχει σημασία να αναλάβουν και τις ευθύνες τους. Σημασία έχει να κάνουν τα παθήματα, μαθήματα.

 Μόνον έτσι δύνανται, να δώσουν μάχες ανάκαμψης! Μετά από περίοδο ανομβρίας… Ανομβρίας; Περίοδος απόλυτης ξηρασίας ήταν αυτήν τη οποία διήγαγε ο ΠΑΟΚ… Μετά από αυτήν την περίοδο έπεσαν κάποιες ψιχάλες με τις τελευταίες νίκες. Δεν αρκούν. Με δυο τρεις νίκες… Ανάκαμψη δεν έρχεται!

 Για να μην αδικούμε όμως… Φάνηκε πως μπορεί, να έρθει. Για να τα λέμε τα πάντα, όλα. Η εικόνα του ΠΑΟΚ στα Ιωάννινα, πέρα από το αποτέλεσμα, είναι καλός οιωνός. Δεν φθάνει μόνον αυτός. Όπως και να το κάνουμε, δεν φθάνει…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.