Με δύο κλοπές τίτλων και τα φετινά «περίεργα», άδικο έχει ο Λουτσέσκου;

Στέλιος Γρηγοριάδης21 Φεβρουαρίου 2023

Ακόμη και στις νίκες του ΠΑΟΚ, δεν θέλω να κρύβω τις αδυναμίες της ομάδας. Τις προσωπικές γκάφες, τη σαστιμάρα στην άμυνα, τον πανικό στα τελευταία λεπτά, την αδυναμία στην ανάπτυξη, την αστοχία στην τελική προσπάθεια, την αφέλεια με την οποία αντιμετωπίζονται ορισμένες κρίσιμες φάσεις, την έλλειψη βάθους στο ρόστερ και ό,τι άλλο περιορίζει, περιστασιακά ή μόνιμα, τις αγωνιστικές δυνατότητες του ΠΑΟΚ. Τη διαιτησία τη βάζω στην εξίσωση μόνο σε κραυγαλέες περιπτώσεις, όταν, δηλαδή, αλλοιώνεται ξεκάθαρα το αποτέλεσμα ενός αγώνα, όπως, για παράδειγμα, συνέβη στην Τρίπολη με το δεύτερο γκολ του Αστέρα. Αυτό, ως απαραίτητη υπενθύμιση...

Στον αγώνα με την ΑΕΚ η διαιτησία του Νορβηγού Εσπεν Εσκας δεν καθόρισε το αποτέλεσμα. Δεν εμπόδισε τον ΠΑΟΚ να νικήσει. Ούτε ευθύνεται για την ήττα της ΑΕΚ. Ο Λουτσέσκου, όμως, ξιφούλκησε για μία ακόμη φορά. Είναι τρελός, είναι απλά γραφικός, προκαλεί επίτηδες, ή ισύουν όλα αυτά μαζί, όπως επιμένουν να λένε οι... επικοινωνιογράφοι των τριών “μεγάλων” της Αθήνας;

Εννοείται ότι έχει δίκιο 100% να καταγγέλλει το απαράδεκτο μπούλινγκ που δέχτηκε ο Νορβηγός από ανθρώπους της ΑΕΚ στην ανάπαυλα. Γι' αυτό δεν χωράει συζήτηση και καλά θα κάνουν οι της ΑΕΚ, αν έχουν λίγη τσίπα και λίγη “ενωσίτικη” αξιοπρέπεια, να κατακρίνουν την ενέργεια των κιτρινόμαυρων μπουλντόγκ. Ας καταλάβουν ότι η πολύ καλή αγωνιστικά ομάδα τους “μίκρυνε” με τα δοκάρια στο Περιστέρι και τώρα έγινε νάνος με το “τραμπούκο” στον Νορβηγό.

Από εκεί και πέρα, ο Λουτσέσκου είπε ότι στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ δεν πήρε ούτε ένα φάουλ, προφανώς λόγω του μπούλινγκ και επανέλαβε πολλά απίστευτα και όμως αληθινά που έγιναν σε προηγούμενα παιχνίδια. “Εύκολες” κόκκινες και κίτρινες κάρτες σε βάρος των παικτών του, καμία κόκκινη σε βάρος των αντιπάλων, αποφάσεις με το VAR υπέρ των ανταγωνιστών του ΠΑΟΚ σε διάφορους αγώνες τους, αποφάσεις με το VAR κατά του ΠΑΟΚ σε διάφορους δικούς του αγώνες. Και το ερώτημα είναι αν έχει δίκιο.

Από πότε, λοιπόν, άρχισε να φωνάζει ο Λουτσέσκου; Από τότε που κλάπηκε εν ψυχρώ από τον ΠΑΟΚ το Πρωτάθλημα του 2018 και δόθηκε στην ΑΕΚ. Πότε ξαναφώναξε με άλλη αφορμή; Πέρσι, όταν το Κύπελλο χαρίστηκε από τον Λαόθ στον Παναθηναικό. Και φωνάζει και τώρα. Γιατί βλέπει διαφορετική αντιμετώπιση του ΠΑΟΚ από τη διαιτησία, σε σχέση με τους τρεις της Αθήνας. Εχουν μαζευτεί πολλά “περίεργα” φέτος.

Εγώ λέω δίκιο είχε τότε, δίκιο έχει και τώρα. Αλλο αν δεν θέλουν να τα ακούνε συνέχεια και εκνευρίζονται οι κιτρινοπρασινοκόκκινοι. Αν ο ΠΑΟΚ δεν πάρει το Πρωτάθλημα δεν θα είναι ο κύριος λόγος η διαιτησία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο προπονητής του δεν δικαιούται να ζητάει ισονομία, έχοντας μάλιστα ήδη υποστεί δύο κλοπές τίτλων.

Σχετικά με τις αστείες αιτιάσεις της ΑΕΚ για τη διαιτησία του ντέρμπι της Τούμπας: Το μόνο που ξέφυγε από τον Νορβηγό είναι ΙΣΩΣ η κίτρινη που δεν έδειξε στον Ολιβέιρα. Γιατί ίσως; Γιατί όταν τον ξάπλωσε κάτω ο Αραούχο, κάπου έπρεπε να πατήσουν τα πόδια του. Και άθελά του, το ένα πάτησε πάνω στο ένα από τα δύο πόδια του Αραούχο. Αρα, σηκώνει συζήτηση αν έπρεπε να βγει έστω κίτρινη κάρτα και είναι ανοησία να ζητούν από την ΑΕΚ κόκκινη. Αλλο τόσο ανόητο και προσχηματικό είναι να ζητούν κόκκινη και για τον Ινγκασον στο τζαρτζάρισμα σώμα με σώμα με τον Γκαρσία.

ΥΓ. Ρεπόρτερ της ΑΕΚ προσπάθησε να αναγκάσει τον Αλμέιδα να αποδώσει την ήττα στη διαιτησία, αλλά εκείνος τον έστειλε αδιάβαστο. Και μόνο από αυτό καταλαβαίνει κανείς γιατί φέτος η ΑΕΚ έγινε αληθινά καλή ομάδα (μόνο μέσα στο γήπεδο όμως) και γιατί η μοίρα υποχρέωσε τον Αργεντίνο να δουλεύει φέτος σε λάθος χώρα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.