Με Δρακόπουλο-Ζαντόπουλο φαίνεται ότι υπάρχουν, πλέον, προϋποθέσεις

Δημήτρης Κανελλάκης03 Σεπτεμβρίου 2020

Είναι πάγια η θέση μου για τον Ηρακλή: πίστευα, και εξακολουθώ να πιστεύω, ότι θα βγει από την πολύχρονη περιπέτεια μακριά από την Super League μόνο όταν θα ηγηθούν μιας προσπάθειας για την ολική επαναφορά των “κυανολεύκων” άνθρωποι οι οποίοι και οικονομική ισχύ διαθέτουν και να διοικήσουν γνωρίζουν.

Υπ' αυτή την έννοια είναι αισιόδοξο το γεγονός ότι βγαίνει μπροστά ο Θόδωρος Δρακόπουλος και βάζει... πλάτη -μέσω της σύμπραξης με την ομάδα του, τον Ηρακλή Αμπελοκήπων- ο Γιάννης Ζαντόπουλος.

Τον Δρακόπουλο δεν τον ήξερα. Μιλούσα μαζί του σε ραδιοφωνικές συνεντεύξεις από τότε που έμπλεξε με το μπάσκετ του Ηρακλή, αλλά δεν είχαμε συναντηθεί ποτέ, δεν είχαμε γνωριστεί από κοντά.

Στις αρχές του καλοκαιριού έτυχε να βρεθούμε στην Αθήνα, σε μια παρέα κοινών γνωστών. Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε αρκετή ώρα. Τον άκουσα να μου λέει για τα χρόνια που χρηματοδοτεί την ΚΑΕ και για τα σχέδια που έχει για το μπάσκετ, αλλά και για το πόσο αγαπάει το ποδόσφαιρο.

Δεν ξέρω πόσο ισχυρός είναι οικονομικά ο Δρακόπουλος. Δεν ξέρω αν μπορεί, ταυτόχρονα, να χρηματοδοτεί και το μπάσκετ του Ηρακλή και το ποδόσφαιρο. Κι άντε στο μπάσκετ υπάρχουν έσοδα. Στο ποδόσφαιρο, στην αρχή, τουλάχιστον, θα πρέπει μόνο να βάζει. Μπορεί να το αντέξει;

Για να υποσχέθηκε στον Ζαντόπουλο ότι θα στηρίξει, προφανώς, έχει κάνει το κουμάντο του.

Αν μη τι άλλο, για τον μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ ξέρουμε ότι αυτό που λέει το κάνει κιόλας. Το αναφέρω γιατί τα τελευταία χρόνια έχουμε ακούσει για άπειρες συναντήσεις φίλων του Ηρακλή, υπήρξαν δηλώσεις και δηλώσεις για τα ποσά που θα μαζευόταν με την συνδρομή αυτών που συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις, αλλά, όταν ερχόταν η ώρα να περάσουν από το ταμείο οι περισσότεροι κάπου... χανόταν στον δρόμο.

Εχω την αίσθηση ότι αυτή τη φορά κάτι διαφορετικό πάει να γίνει. Οτι υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις οι οποίες δεν υπήρχαν σε καμία από τις προηγούμενες προσπάθειες επανεκκίνησης του Ηρακλή.

Και δεν οφείλεται αυτό μόνο στην εμπλοκή του Δρακόπουλου, αλλά και στην παρουσία του Ζαντόπουλου. Δεν τον γνωρίζω προσωπικά τον πρόεδρο του Ηρακλή Αμπελοκήπων, όμως, χρόνια τώρα ακούω μόνο καλά λόγια από τους ανθρώπους του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου γι' αυτόν.

Μου λένε ότι είναι σοβαρός, μετρημένος, γνώστης του ποδοσφαίρου, ενώ, λόγω και επαγγέλματος -είναι εφοριακός- καταλαβαίνει καλά τα οικονομικά.

Το γεγονός ότι συνδέονται και με φιλική σχέση οι δύο, είναι ακόμη καλύτερο, προκειμένου να λύνονται ευκολότερα τα όποια προβλήματα θα δημιουργούνται.

Θα δούμε στην πορεία πώς θα κυλήσουν τα πράγματα, όμως, απ' όποια πλευρά κι αν εξετάσει κανείς το νέο αυτό εγχείρημα για την γρήγορη επιστροφή του Ηρακλή στην Super League 1, θα καταλήξει ότι είναι ελπιδοφόρο και οι προοπτικές του καλές...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.