Με «διπλό» στη Λαμία «κλειδώνει» τα πλέι οφ

Μάνος Χατζάκης22 Φεβρουαρίου 2020

Κερδίζει; Τελειώνει. Τόσο απλά είναι τα πράγματα για τον Άρη, όσον αφορά το… μαθηματικό σκέλος του αποψινού (22/2, 20:00, Metropolis 95.5) αγώνα στη Λαμία. Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Μίκαελ Ενινγκ και οι παίκτες του οφείλουν να αγωνιστούν ως… Άρης, για να επικυρώσουν τη συμμετοχή στα πλέι οφ.

Ο τεχνικός του Άρη θέλει να συνδυάσει το «κλείδωμα» ενός από τους φετινούς στόχους με τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη, επί ημερών του, στο Πρωτάθλημα. Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν να κερδίσουν, εκτός έδρας στη Super League 1, από το ντεμπούτο του Ένινγκ που έγινε στην Ξάνθη. Στις 20 Οκτωβρίου και στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής, ο Άρης επικράτησε των ακριτών με 0-1 και από τότε, όταν φεύγει από το «Κλ. Βικελίδης» μετρά ισοπαλίες και ήττες.

Συγκεκριμένα, ο Άρης έμεινε στο «Χ» κόντρα σε Πανιώνιο (1-1), ΑΕΚ (1-1), Ατρόμητο (2-2), μεσολάβησε η ήττα από τον ΟΦΗ (3-1), για να ακολουθήσουν οι νέες ισοπαλίες κόντρα σε Παναθηναϊκό (0-0) και Λάρισα (0-0). Στη συνέχεια, οι Θεσσαλονικείς κατέγραψαν δύο σερί ήττες, από Ολυμπιακό (4-2) και Παναιτωλικό (2-0), ενώ η τελευταία χρονικά μοιρασιά έγινε στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα (1-1).

Θεωρητικά, ο Άρης είναι καλύτερη ομάδα από τη Λαμία, αν και το σημερινό παιχνίδι κρίνεται… πονηρό. Εφόσον, επικρατήσει η ομάδα του Ένινγκ, τότε στην αυλαία της κανονικής διάρκειας με τον Ατρόμητο, θα εμφανιστεί χωρίς άγχος και χωρίς να τον ενδιαφέρουν τα αποτελέσματα των υπολοίπων.

Στο ίδιο πλάνο

Ο Ένινγκ δεν προσανατολίζεται σε αλλαγές. Έως την τελευταία στιγμή θα περιμένει τον Μπράουν Ιντέγε, ο οποίος συμπεριλήφθηκε στην 20άδα, που ανακοίνωσε ο Γερμανός. Λογικά, ο Νιγηριανός θα παίξει, έστω κι αν χρειαστεί να «σφίξει τα δόντια», καθώς οι πόνοι στη μέση δεν έχουν υποχωρήσει πλήρως. Στο ενδεχόμενο που μείνει στον πάγκο, τότε παρτενέρ του Λάρσον θα είναι ο Ντιγκινί. Κατά τ’ άλλα, οι υπόλοιποι του βασικού σχήματος θα είναι οι ίδιοι.

Χθες, μετά την προπόνηση, ανακοινώθηκε η αποστολή την οποία αποτελούν οι: Κουέστα Τσιλιγγίρης, Ροζ, Βέλεθ, Σόουζα, Λάρσον, Γκάμα, Ιντέγε, Ντιγκινί, Ματίγια, Μαντσίνι, Σάσα, Κόρχουτ, ΜΑρτίνες, Μπα, Τόνσο, Σούντγκρεν, Ντουρμισάι, Δεληζήσης, Φετφατζίδης.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.