Με αυτό το «δίδυμο» μπορεί να κλείσει ιδανικά η προσπάθεια του Ζοσέ Μπότο

Δημήτρης Μπούζας28 Ιουνίου 2022

Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε σε λεπτομέρειες και ούτε να επιστρατεύσουμε κάποιες από τις σημαντικές κινήσεις του, οι οποίες βέβαια όλοι εύχονται να αποδειχθούν και ουσιαστικές (βλέπε γήπεδο), για να μπορέσουμε να καταθέσουμε την άποψη που έχουμε σχηματίσει για τον Πορτογάλο τεχνικό διευθυντή του ΠΑΟΚ, στο διάστημα της μέχρι τώρα παρουσίας του στην Τούμπα. 

Ας αφήσουμε για λίγο στην άκρη... ονόματα και εύκολες ή δύσκολες συμφωνίες και ας μείνουμε στα πολύ απλά και ευκολονόητα, τα οποία στην περίπτωση του είναι αρκετά κι επιβάλλεται να του πιστωθούν, ακόμη και από εκείνους οι οποίοι ήταν επιφυλακτικοί απέναντι του, εξαιτίας των εμπειριών που άφησαν πίσω τους οι προκάτοχοι του (πλην Άρνεσεν). Σε αυτά λοιπόν τα απλά και αυτονόητα μπορείς ευκρινέστατα να διαπιστώσεις μια αξιόλογη σοβαρότητα και μια μεθοδικότητα που δεν έχει καμία σχέση με τις αντίστοιχες συμπεριφορές των προηγούμενων. 

Ο Μπότο με δυο λόγια αποδεικνύεται άξιος της εμπιστοσύνης του Ιβάν. Θα μου πείτε πως αυτές και μόνον οι θετικές εκτιμήσεις που αποκομίσαμε μέχρι τώρα, είναι αρκετές να τεκμηριώσουν όσα υποστηρίζουμε; Αν δεν φτάνουν, προσθέστε και τη «συνέπεια λόγων και έργων». Τι υποσχέθηκε και τι από όσα υποσχέθηκε πραγματοποιήθηκαν. Σε ότι αφορά το μέρος της ευθύνης που του αναλογεί, πήρε καλό βαθμό. Προσωπικά πιστεύω πως ο κύκλος της μεγάλης προσπάθειας που ανέλαβε για την ανασυγκρότηση εκ βάθρων του κακοποιημένου ρόστερ, είναι δυνατόν να κλείσει ιδανικά, με την τελευταία κίνηση που σκοπεύει να κάνει. Και για την οποία έχει δουλέψει αρκετά μέχρι τώρα. Αναφερόμαστε στο δίδυμο Νάρεϊ και Μαρτίνς. Εδώ βέβαια θα χρειαστεί σίγουρα και τη βοήθεια του Ιβάν.

Μια γενική ματιά στο μέτωπο των μεταγραφών, παρουσιάζει τον πρωταθλητή να αρκείται «σε αυτά τα ολίγα» και να ενδιαφέρεται περισσότερο για τις πωλήσεις (Φορτούνης, Τικίνιο, Σισέ και σία...), Στον...ημιλιπόθυμο Παναθηναϊκό συμβαίνουν σημεία και τέρατα. Ξεπουλάει ασημικά (Βέλεθ, Βιγιαφάνιες) και το βασικότερο και συγκλονιστικότερο, να του παίρνει μέσα από τη Λεωφόρο τον Γκατσίνοβιτς η ΑΕΚ. Συγκεχυμένη μέχρι πρότινος ήταν η κατάσταση στον Άρη, η οποία όμως αρχίζει να ξεκαθαρίζει, με τις πρώτες μεταγραφικές κινήσεις που αποτελούν υπόσχεση στον κόσμο του, ότι θα αναπληρωθούν όλα τα μεγάλα κενά απο τις αποχωρήσεις.

ΥΓ1: Ο γάμος του Πέλκα έγραψε την δική του ιστορία. Ολοι σας λίγο - πολύ πήρατε μια γεύση από το Metropolis 95,5 και την εκπομπή του Γιώργου Μπούζου. Ωστόσο «αλίευσα» για εσάς ένα μικρό ιστορικό που αξίζει τον κόπο να σας το παραθέσω: «Πρώτα πήγαν ταξίδι του μέλιτος και μετά παντρεύτηκαν! Ο λόγος για τον Δημήτρη Πέλκα και την Κυβέλη Μάρδα, που εξαιτίας των επαγγελματικών υποχρεώσεων του άσου της Φενέρμπαχτσε, έκαναν το προηγούμενο διάστημα τις διακοπές τους σε Μαϊάμι και Άγιο Δομίνικο και χθες (σ.σ Κυριακή) ήρθαν εις γάμον κοινωνίαν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπουλη, ενώ ακολούθησε γλέντι σε εμβληματικό κέντρο του Βοσπόρου. Μάλιστα το πρόγραμμα είχε και Πέτρο Ιακωβίδη, καθώς ο γνωστός τραγουδιστής από ότι μάθαμε ταξίδεψε για αυτόν τον λόγο στην Πόλη. Η Κυβέλη Μάρδα είναι κόρη του Υπουργού της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ (εξ ού και προσκεκλημένος στον γάμο ήταν ο Αλέξης Τσίπρας). 

Ο Υπουργός γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Συγκεκριμένα το σπίτι της οικογένειας Μάρδα ήταν στην ασιατική πλευρά στο Καντίκιοϊ (Χαλκηδόνα), εκεί δηλαδή όπου εδρεύει και η Φενέρμπαχτσε, ενώ ένας της πρόγονος ο Γιώργος Χρυσοβέργης, υπήρξε ευεργέτης του Πατριαρχείου. Ηταν επόμενο λοιπόν η τέλεση του γάμου στο Φανάρι, να αποτελέσει μονόδρομο. Κουμπάρος ήταν ο συνεργάτης του Ραζβάν Λουτσέσκου (γυμναστής αποκατάστασης και κατά περίσταση διερμηνέας του Ρουμάνου), Γιώργος Τσονάκας, ο οποίος εργάζεται μαζί με τον προπονητή του ΠΑΟΚ από την εποχή που ήταν στην Ξάνθη. Η Κυβέλη Μάρδα έχει μάστερ στη διοίκηση υγείας από το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ και είναι φοιτήτρια της ιατρικής στο Αριστοτέλειο».

ΥΓ2: Για τους «λογοτιμήτες» και «πεμπτοφαλαγγίτες» (τίτλο του χθεσινού μας σχολίου για τον οποίο πήραμε αρκετά συγχαρητήρια) θα επανέλθουμε. Οπως και για το ανέκδοτο των εξαγγελιών της νέας ηγεσίας (που είναι πιο παλιά από την παράγκα) ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο θα οδηγηθεί πολύ ψηλά. Συμπληρώστε ότι τα ανέκδοτα στον χώρο συνεχίζονται με τον Κούγια να προσφέρει 20 ημέρες δωρεάν διακοπές στη Μύκονο σε όποιον αγοράσει την ομάδα του και τον Αχιλλέα Μπέο να παραγγέλνει ήδη φουστανέλες με δαντέλα για έξι «λογοτιμήτες». Καλό θα ήταν συγχρόνως να τους προμήθευε και τις αντίστοιχες ρόμπες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.