Με αυτή τη θέση πάει ο ΠΑΟΚ στη συνάντηση με τον Μπένετ

Κώστας Πετρωτός22 Μαρτίου 2023

Ο ΠΑΟΚ θα εκπροσωπηθεί στην πολυαναμενόμενη συνάντηση με τον Στιβ Μπένετ από τον Μάκη Γκαγκάτση και η θέση που θα προτάξει θα είναι σύμφωνα με την επιχειρηματολογία που αναπτύσσει το τελευταίο διάστημα.

Πρώτον, θα αναγνωρίσει την ΚΕΔ ως τον μοναδικό φορέα που μπορεί να ορίζει διαιτητές (όπως έχει αναφέρει και σε πρόσφατη ανακοίνωσή του και ορίζεται από τους κανονισμούς της FIFA/UEFA) και θα ζητήσε,αν γίνεται, οι ξένοι που έρχονται για τους αγώνες των πλέι οφ να είναι από την κατηγορία elite, όπως άλλωστε είναι και το κοινό αίτημα των ομάδων που μετέχουν στο μίνι πρωτάθλημα. Σε αυτό το σημείο, υπενθυμίζουμε ότι ο ΠΑΟΚ έχει προτείνειη θητεία του αρχιδιαιτητή να είναι διετής.

Εκεί που θα δώσει έμφαση ο ΠΑΟΚ και είναι λογικό με βάση τα παράπονα που έχει από τους VAR φέτος είναι όταν υπάρχει μία τετράδα διαιτητών ο πιο έμπειρος να είναι στο VAR, γιατί στην Τούμπα θεωρούν ότι αυτό είναι το πιο κρίσιμο για σωστή απονομή δικαιοσύνης. 

Εξάλλου, αξίζει να σημειωθεί, ότι οι πρώτες πληροφορίες που έρχνταο από το περιβάλλον της ΕΠΟ αναφέρουν ότι Μπένετ προσπαθεί να βάλει την FIFA στο κόλπο. 

Πιθανόν, θα αναφέρει στη συνάντηση ότι είχε γίνει από την ΚΕΔ αίτημα σε FIFA/UEFA για elite και η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία είχε απαντήσει ότι δεν είναι δυνατόν να ορίζονται παντού, καθώς οι υποχρεώσεις είναι πολλές (για παράδειγμα, δεν τους επιτρέπεται λίγες ημέρες πριν σφυρίξουν σε αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ να μετακινηθούν εκτός της χώρας τους για να είναι αφοσιωμένοι στη μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση).

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του metrosport.gr, ο Αγγλος αρχιδιαιτητής δέχεται προτροπές από τους συνεργάτες του να προτείνει στις ομάδες να στείλουν και αυτές επιστολή στην UEFA/FIFA με αίτημα για elite σε όλα τα ματς των πλέι οφ για να εισπράξουν απευθείας την απάντηση που και ο ίδιος πήρε. 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.