«Με αυτές τις τροφές θωρακίζουμε τον οργανισμό μας απέναντι στον κορωνοϊό»

Metrosport Team23 Μαρτίου 2020

«Με αυτές τις τροφές θωρακίζουμε τον οργανισμό μας απέναντι στον κορωνοϊό»

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε η διατροφολόγος Φρόσω Λεβέντη και έδωσε χρήσιμες συμβουλές για τον τρόπο με τον οποίο η διατροφή μας θα μπορεί να συνεισφέρει στην όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία και άμυνα του οργανισμού απέναντι στον κορωνοϊό.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένα τρόφιμα που να δρουν αντιγριπικά. Υπάρχουν όμως επιστημονικές αποδείξεις για συγκεκριμένες τροφές που μπορούν να βοηθήσουν στην άμυνα του οργανισμού. Τέτοιες τροφές αυτήν την εποχή είναι τα εσπεριδοειδή, δηλαδή πορτοκάλια, μανταρίνια, λεμόνια, ακτινίδια. Μας δίνουν την βιταμίνη C στην καλύτερή της μορφή. Αν λαμβάνουμε σε καθημερινή βάση βιταμίνη C μπορούμε να έχουμε τουλάχιστον μια σωστή αντιοξειδωτική δράση του οργανισμού. Όχι ότι αυτό καταπολεμά τον ιό, αλλά είμαστε τουλάχιστον σε πιο έτοιμη κατάσταση απέναντι στον κορωνοϊό και όποιον άλλον ιό. Έχοντας αυτές τις ουσίες στον οργανισμό μας μπορούμε να βοηθήσουμε στην όσο το δυνατόν πιο γρήγορη αποκατάστασή του.

Άλλες χρήσιμες τροφές είναι το μπρόκολο, οι γλυκοπατάτες, οι ντομάτες, η κοτόσουπα που δρα με μια μείωση της φλεγμονής στον οργανισμό. Επίσης, το σκόρδο, τα κρεμμύδια που είναι καλές αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως και το μέλι, τα καρύδια, τα θαλασσινά, τα ψάρια, ο ηλιόσπορος, τα δημητριακά ολικής άλεσης.

Σε κάθε περίπτωση, η διατροφή ανήκει αυτή τη στιγμή στα συμπληρωματικά μέτρα πρόληψης για τον κορωνοϊό. Δεν είναι το άμεσο μέτρο. Δεν δρα άμεσα αλλά βοηθητικά και συμπληρωματικά για την καλύτερη αντιμετώπιση της κατάστασης. Το ίδιο ισχύει και με τη διακοπή του καπνίσματος.

Να ξέρει ο κόσμος, επειδή κυκλοφορούν διάφορες πληροφορίες στο internet, δεν υπάρχουν τροφές που αν τις φάω δεν θα νοσήσω. Απλά μέσα στα διάφορα μέτρα που θα πάρει κάποιος αυτήν την περίοδο, έχει ένα επιπλέον κέρδος αν τρώει υγιεινά προκειμένου να είναι καλύτερα προετοιμασμένος απέναντι στον ιό».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.