Με «ασπίδα» τον λαό του στην μάχη της Τούμπας για το υπερπολύτιμο τρίποντο

Δημήτρης Μπούζας04 Φεβρουαρίου 2023

Επιλέξαμε αυτόν τον τίτλο, γιατί στα αλήθεια πιστεύουμε ότι το χρέος των 30.000 ένθερμων υποστηρικτών του λαοφιλέστατου ΠΑΟΚ αύριο το βράδυ, είναι το ίδιο σημαντικό όπως και το αντίστοιχο της ομάδας τους. Ιδιαίτερα όταν απέναντι τους έχουν τον συγκεκριμένο αντίπαλο. 

Οι εμπειρίες του παρελθόντος σκληρές και επώδυνες, όταν οι δικαιολογημένα εξοργισμένοι ΠΑΟΚτσήδες αντιδρούσαν παρορμητικά, όπως ακριβώς το μεθόδευαν και το σχεδίαζαν οι μονίμως παρασκηνιακώς δρώντες επιτελείς του λιμανιού. Το τι ακολουθούσε μετά τις αντιδράσεις αυτές είναι γνωστό και έχει καταγραφεί με ανεξίτηλα γράμματα σε ένα κεφάλαιο της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου, που είχε τίτλο «η θρυλική παράγκα». 

Σειρά από τιμωρίες εξόντωσης, αλλεπάλληλες διαιτητικές σφαγές, ληστείες τίτλων και εξωφρενικές αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης. Δυστυχώς ο ΠΑΟΚ πλήρωνε πολύ ακριβά το γεγονός ότι η οργή εμπόδιζε κάποιους από τους οπαδούς του, να μην δουν το τυράκι που ήταν πριν από την φάκα. Αύριο βράδυ και έχοντας κατά νου και προσμετρήσει την τοξικότητα που καλλιέργησαν οι επιτελείς του δαφνοστεφανομένου, με αφορμή την επιλογή ενός ξένου ρέφερι (ελίτ κατηγορίας) χυδαιολογώντας ως συνήθως, επιβάλλεται να γίνει μια υπενθύμιση, αλλά και μια επαγρύπνηση. Υπενθύμιση των όσων έχουν επινοηθεί για να οδηγηθεί ο ΠΑΟΚ σε σφαγές και περιπέτειες και επαγρύπνηση ώστε να αποτραπεί και η παραμικρή εκτροπή, ακόμη και από μια πιθανή προβοκάτσια. 

Με απλά λόγια: Καμίνι, αλλά και εκκλησία η Τούμπα. Ολόθερμη στήριξη όμως και τα μάτια όλων – και των 30.000 – δεκατέσσερα. Κάθε απόπειρα να πνίγεται στο ξεκίνημα της. Κάθε χέρι μπερδεμένου, ανόητου ή προβοκάτορα που θα σηκωθεί για να πετάξει ένα μπουκάλι, να μένει άπραγο και μετέωρο. Εδώ λοιπόν κολλάει ο τίτλος ο σημερινός. Στο αυριανό παιχνίδι ο ΠΑΟΚ θα έχει ασπίδα το λαό του. Το δόρυ είναι ο κόουτς και οι παίκτες του. 

Η προστασία της έδρας και της πορείας της ομάδας, επαφίεται στην άψογη συμπεριφορά των οπαδών της. Ξεκαθαρίζοντας λοιπόν το θέμα που αφορά τον ρόλο των «πιστών» που θα βρεθούν στο «ναό», περνάμε στο αγωνιστικό κομμάτι. Είναι αλήθεια πως δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο και μη αναμενόμενο σχετικά με τα υπάρχοντα προβλήματα και ποιοι είναι ετοιμοπόλεμοι και στη διάθεση του Ρουμάνου κόουτς. Ακόμη και ότι θα συμπεριληφθεί στην αποστολή ο νεοαποκτηθής Πολωνός Κεντζιόρα θεωρείται φυσιολογική εξέλιξη, από τη στιγμή που το ρόστερ του ΠΑΟΚ έχει περιορισμένες λύσεις (μετά και τον τραυματισμό του Βιεϊρίνια). Ο Ραζβάν σίγουρος πως όσους θα έχει επιλέξει θα ακολουθήσουν σίγουρα τις εντολές του, παρουσιάζεται αισιόδοξος. Πιστεύει και μάλιστα σε απόλυτο βαθμό ότι οι παίκτες του σε αυτό το συγκεκριμένο παιχνίδι, θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Στον αντίποδα, το ερυθρόλευκο ρεπορτάζ υποστηρίζει πως δεν αντιμετωπίζει προβλήματα ο Μίτσελ, προσθέτοντας ότι υπάρχει αίσθηση πως δεν αποκλείεται να δούμε στη Θεσσαλονίκη σχήμα Νοέμβρη. Όπως ακριβώς στη Λεωφόρο. Με Μασούρα, Χάμες, Μπιέλ πίσω από τον Μπακαμπού και μοναδική αλλαγή προφανώς τον Ρόντινεϊ, στο δεξί άκρο της άμυνας αντί του Άβιλα. Ο Κανός θα είναι προφανώς στην αποστολή. Στην αγωνιστική που ξεκινάει σήμερα υπάρχουν ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις. Ξεχωρίζουν όμως η εκτός έδρας αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο, όπως και η αντίστοιχη αποστολή του Άρη, που ψάχνει να βρει έναν σταθερό αγωνιστικό βηματισμό, απέναντι σε έναν αντίπαλο ο οποίος παίζει τα ρέστα του.

ΥΓ: Κάποιες μικρές αλλοιώσεις είχαμε χθες στο κείμενο μας. Μπήκε ο ενικός εκεί που υπήρχε ο πληθυντικός και το αντίθετο. Ζητούμε συγνώμη αν προέκυψαν κάποιες δυσκολίες στην ανάγνωση του κειμένου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.